PBZ@com.net drugi put
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PBZ@com.net drugi put

01.02.2005 | 15:38
Nisam mogao odoliti a da ovo ne napišem ovdije.
Naime nakon nekoliko uspješnih logiranja (govorim o današnjem danu), pukla je veza sa PBZ@com net serverom. Bezuspješno sam pokušavao putem telefona dobiti neku informaciju. Nakon dužeg vremena poslao sam email i sve im lijepo objasnio.
Evo odgovora od supporta PBZ-a:
--
Poštovani,

molimo Vas da nam pošaljete tekst poruke o grešci koji ste dobili te da nam odgovorite na sljedeća pitanja kako bi što prije riješili Vaš problem:

1. Koji model čitača imate (molimo Vas da prepišete i pošaljete nam sve podatke s poleđine čitača (Model, S/N, P/N))?
2. Da li je na čitaču upaljena led dioda?
3. Koji operativni sustav koristite?
4. Da li na računalu imate instaliran čitač kartica neke druge Banke?
5. Da li koristite F-Protov F-Secure antivirusni program?
6. Da li se uređaj vidi kao "SmartCard Reader" u Device manageru (Start - Settings - Control Panel - Administrative Tools - Computer Management - Device Manager) i da li Vam se pored uređaja pojavljuje upitnik ili uskličnik (također Vas molimo da nam pošaljete točan naziv uređaja kako se vidi u Device Manageru)?
7. Da li su pokrenuti servisi "ActivCard Gold" i "SmartCard" u Services (Start - Settings - Control Panel - Administrative Tools - Services)?
8. Koji internet preglednik koristite?

Unaprijed zahvaljujemo na Vašim odgovorima.
S poštovanjem,
PBZ
--
Kao da smo mala djeca. Danas sam prvi put u životu upalio računalo i sad ja hoču nešto.
Tu pod još jedino fali:
9. Jeste li provjerili da li je računalo uključeno u struju??
Naravo da ova agonija traje od jutra i još uvijek nije riješena.

Ne mogu vjerovati.
01.02.2005 | 15:54
Koristim internet bankarstvo PBZ od samih početaka, (kad se u ZABA zbog toga što imam Macintosh nisam mogao logirati), i nikad nisam imao nikakvih problema. Više niti neidem u banku jer sve rješavam od doma. Koristim PB Titanium 667 MHz powerPC G4, 512 MB SDRAM, Mac OS X 10.3.7 i Safari 1.2.4 ! Ništa posebno nisam podešavao.
  • ozren
  • Posjetitelj
01.02.2005 | 16:40
e vinc, mauna ti koristis pbz365@net , a ne pbzcom@net, bar mislim. I tako stalno ljudi pisu kako oni koriste sa Safarijem Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript st

1. kako si instalirao win applikacije "potpis datoteka" te "ActiveCard Utilities" na mac?
2. kako kroz safati mozes podesiti onaj zilion setingsa koji je na Exploreru potrebno staviti da bi com radio, activ X, microsoft VM i dr...

pozdrav...
01.02.2005 | 22:45
Da Ozrene, u pravu si, koristim pbz365@net ! Sory !
04.02.2005 | 00:05

gle tomek... to te pitaju jerbo postoji brat bratu 50 razloga prekida vez, sesije ili čega već... kod e-bankinga ljudi dobiju "page cannot be displaed" ili "cannot find a server" i misle da je server nedostupan, a uzroka može biti jako puno...
najbolje da melo pregrmiš čekanje na telefonu pa da te oni direktno vode i eventualno otklone neku grešku...
.. osim toga i ak se desi da vrisne veza sa serverom, vjeruj mi, na help desku najkasnije saznaju...
btw.. što se tiče samih aplikacija "Active card utility" i SmartCardFilesigna, oni se mogu skinuti za Mac i za Linux sa www.activcard.com ali nije problem u tome već u onim datotekama za rad sa certifikatom koji se posebno rade za svaku banku... njih nema za mac, odnosno ima ako ih sektor informatike dotične banke napiše...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 1 sat
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO