Salve optimizma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Salve optimizma

01.02.2005 | 05:17
Možda smo u zadnjih desetak godina ipak bili podložni koroziji pesimizma (iako smo znali da je Mac najbolji, a OS da nema premca) gledajući što se sve događa oko nas.
Možda nam nije bilo dovoljno da i od nekog drugog, koga poznajemo "s naše strane", čujemo ili pročitamo ono što i sami znamo: Apple to radi najbolji, a i mi na njemu.
No, ovo je prava novost; Salon.com, kulturni magazin na webu koji pazi o čemu piše i s kojom intonacijom, objavljuje četiri euforično intonirane stranice analize događanja s Appleom i oko Applea.
Teza je da su iPod i Mac mini samo "trojanski konji" da se uvjerljivo, jednom po jednom korisniku, dokaže kako je već dosta tih Windowsa.
www.salon.com/tech/feature/2005/01/31/mac_is_the_future/

Moguće je da vas neće pustiti direktno na adresu (ne mogu provjeriti, ja sam već progutao cookie), ali ispalti vam se pretrpjeti tri stranice reklame za Visu da to pročitate...

A komentari?
01.02.2005 | 10:41
Prvo: Treba poklikati visa reklame za pristup stranicama...
Zgodan članak... No, po mom mišljenju i onom šta sam primjetio kod sebe i kolega koji koriste macove odnedavna je veliko oduševljenje za strojeve na kojima konačno možemo raditi i privrženost istim. Windows ostaje windows i to je to... Os X se razvija i budi u nama pozitivan osjećaj već prvim pogledom na stroj, a kamo li na Os. Članak kao takav je podug i ima nekih disgresija s kojima se ja ne slažem, no dobro, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Moj je da je Apple sa G5 duboko zakoračio na PC tržište, a napose iPodom i novim iMacom (from the creators of iPod), a i po cijeni, iMac G5 je JAKO blizu PC-ju u toj klasi. A da ne govorim o Mac mini-ju.... Stroj kojeg će klinci najviše razglašavati i koji će se stvarno jako brzo širiti. Ono o čem pričaju u članku, o "media centre" i korištenju Mac minija samo za iPhoto i organiziranje slika je istina, no malo po malo će ti isti ljudi početi malo istraživati po sistemu i otkrit da se radi o nečem dobrom i nakon toga će sljedeći stroj koji kupuju biti iMac ili čak G5 PM... A uostalom, Mac mini je entery level stroj koji stvarno ima šanse probiti se. I samo još jedna stvar; ako ste peimjetili, Apple "napada" s cijenama, novi PB 15' SD = 2300 $ (i ima scroll na trackpadu)!

PS Sad vidim da je i ovaj moj odgovor malo podugačak
02.02.2005 | 12:56
... iMac G5 je JAKO blizu PC-ju u toj klasi....

Koja PC klasa odgovara iMacu? Toga nema.
I dan danas ljudi ne shvacaju da Mac racunalo ni u cem ne mozes usporediti s bilo kojom PC makinjom. Sve je neusporedivo, jer je pocev od procesora, operativnog sustava pa do konacnog pakiranja i filozofije proizvoda spram korisnikom .. sve totalno drukcije.

... i ima scroll na trackpadu ...

Imamo to i mi sa "starijim" PowerBookovima. SideTrack je gostoljubivi mali program koji zamjeni sistemske drajvere za trackpad i od njeg nacini caroliju! Imas scrol gore dolje, lijevo desno, te podesavanje trackpada da se razlicito ponasa u razlicitim programima (upravljas nacinom kako trackpad reagira na tapkanje u kutevima i povlacenje).

Recimo, u Safariju sam namjestio da kada tapnem u lijevom gornjem kutu da Safari vraca prethodni link, desni gornji kut da ide link naprijed, na donji lijevi kut da se prebacuje izmedju tabova a donji desni kut da izgasi prozor.

Odnosno, nije samo Apple kreativan. Ima tamo programera koji shvate stvar bolje od Appleovih inzenjera. SideTrack je razlog manje da se nabavi novi PowerBook
02.02.2005 | 12:59
... Teza je da su iPod i Mac mini samo "trojanski konji" da se uvjerljivo, jednom po jednom korisniku, dokaže kako je već dosta tih Windowsa ...

Salon, po svom dobrom obicaju, se*e i pametuje oko niceg.
Prije 3 godine su grintali kako je Apple u biti glup ko kazan i da se vrti u krugu jer novi iMac G4 (tada nov stroj) ne predstavlja nikakav kvalitativno novi, revolucionarni racunalni dozivljaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO