Salve optimizma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Salve optimizma

01.02.2005 | 05:17
Možda smo u zadnjih desetak godina ipak bili podložni koroziji pesimizma (iako smo znali da je Mac najbolji, a OS da nema premca) gledajući što se sve događa oko nas.
Možda nam nije bilo dovoljno da i od nekog drugog, koga poznajemo "s naše strane", čujemo ili pročitamo ono što i sami znamo: Apple to radi najbolji, a i mi na njemu.
No, ovo je prava novost; Salon.com, kulturni magazin na webu koji pazi o čemu piše i s kojom intonacijom, objavljuje četiri euforično intonirane stranice analize događanja s Appleom i oko Applea.
Teza je da su iPod i Mac mini samo "trojanski konji" da se uvjerljivo, jednom po jednom korisniku, dokaže kako je već dosta tih Windowsa.
www.salon.com/tech/feature/2005/01/31/mac_is_the_future/

Moguće je da vas neće pustiti direktno na adresu (ne mogu provjeriti, ja sam već progutao cookie), ali ispalti vam se pretrpjeti tri stranice reklame za Visu da to pročitate...

A komentari?
01.02.2005 | 10:41
Prvo: Treba poklikati visa reklame za pristup stranicama...
Zgodan članak... No, po mom mišljenju i onom šta sam primjetio kod sebe i kolega koji koriste macove odnedavna je veliko oduševljenje za strojeve na kojima konačno možemo raditi i privrženost istim. Windows ostaje windows i to je to... Os X se razvija i budi u nama pozitivan osjećaj već prvim pogledom na stroj, a kamo li na Os. Članak kao takav je podug i ima nekih disgresija s kojima se ja ne slažem, no dobro, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Moj je da je Apple sa G5 duboko zakoračio na PC tržište, a napose iPodom i novim iMacom (from the creators of iPod), a i po cijeni, iMac G5 je JAKO blizu PC-ju u toj klasi. A da ne govorim o Mac mini-ju.... Stroj kojeg će klinci najviše razglašavati i koji će se stvarno jako brzo širiti. Ono o čem pričaju u članku, o "media centre" i korištenju Mac minija samo za iPhoto i organiziranje slika je istina, no malo po malo će ti isti ljudi početi malo istraživati po sistemu i otkrit da se radi o nečem dobrom i nakon toga će sljedeći stroj koji kupuju biti iMac ili čak G5 PM... A uostalom, Mac mini je entery level stroj koji stvarno ima šanse probiti se. I samo još jedna stvar; ako ste peimjetili, Apple "napada" s cijenama, novi PB 15' SD = 2300 $ (i ima scroll na trackpadu)!

PS Sad vidim da je i ovaj moj odgovor malo podugačak
02.02.2005 | 12:56
... iMac G5 je JAKO blizu PC-ju u toj klasi....

Koja PC klasa odgovara iMacu? Toga nema.
I dan danas ljudi ne shvacaju da Mac racunalo ni u cem ne mozes usporediti s bilo kojom PC makinjom. Sve je neusporedivo, jer je pocev od procesora, operativnog sustava pa do konacnog pakiranja i filozofije proizvoda spram korisnikom .. sve totalno drukcije.

... i ima scroll na trackpadu ...

Imamo to i mi sa "starijim" PowerBookovima. SideTrack je gostoljubivi mali program koji zamjeni sistemske drajvere za trackpad i od njeg nacini caroliju! Imas scrol gore dolje, lijevo desno, te podesavanje trackpada da se razlicito ponasa u razlicitim programima (upravljas nacinom kako trackpad reagira na tapkanje u kutevima i povlacenje).

Recimo, u Safariju sam namjestio da kada tapnem u lijevom gornjem kutu da Safari vraca prethodni link, desni gornji kut da ide link naprijed, na donji lijevi kut da se prebacuje izmedju tabova a donji desni kut da izgasi prozor.

Odnosno, nije samo Apple kreativan. Ima tamo programera koji shvate stvar bolje od Appleovih inzenjera. SideTrack je razlog manje da se nabavi novi PowerBook
02.02.2005 | 12:59
... Teza je da su iPod i Mac mini samo "trojanski konji" da se uvjerljivo, jednom po jednom korisniku, dokaže kako je već dosta tih Windowsa ...

Salon, po svom dobrom obicaju, se*e i pametuje oko niceg.
Prije 3 godine su grintali kako je Apple u biti glup ko kazan i da se vrti u krugu jer novi iMac G4 (tada nov stroj) ne predstavlja nikakav kvalitativno novi, revolucionarni racunalni dozivljaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 48 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO