ZAMJENA---ISPLATI LI SE ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ZAMJENA---ISPLATI LI SE ?

02.07.2010 | 00:28
Ovako, prije nekoliko dana kupio sam novi, zadnji model Macbooka jer nisam imao dovoljno para da kupim Macbook Pro 13. Nudi mi se mogućnost da ga sada zamijenim za Macboo Pro 13", model iz sredine 2009. godine. koji je po priči prodavača u savršenom stanju, kao nov, i kupljen je u Njemačkoj krajem 12. mjeseca 2009. godine. Sad me zanima isplati li mi se zamjena, neovisno o tome šta mislim raditi na laptopu?

Ovo su podatci o Macbook Pro:

2.26GHz Intel Core 2 Duo
2GB 1066MHz DDR3 SDRA
160GB Serial ATA; 5400-rpm
8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
NVIDIA GeForce 320M GT (256MB)
Ugrađena iSight kamera; Mini DisplayPort (podržava VGA i DVI, dual -link DVI i HDMI )
13.3” sjajni široki zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem (1280x800)
60W MagSafe napajanje
2 USB 2.0 priključka
1 FireWire 800 priključak
Stereo zvučnici, mikrofon, optički/analogni audio ulaz/izlaz
10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet
AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n Bluetooth 2.1 + EDR)(Enhanced Data Rate) modul)
Utor za SD kartice
Njemačka tipkovnica (pozadinsko osvjetljenje)
Multi touch trackpad

Unaprijed hvala !!
02.07.2010 | 00:49
Damirst je napisao:
Ovako, prije nekoliko dana kupio sam novi, zadnji model Macbooka jer nisam imao dovoljno para da kupim Macbook Pro 13. Nudi mi se mogućnost da ga sada zamijenim za Macboo Pro 13", model iz sredine 2009. godine. koji je po priči prodavača u savršenom stanju, kao nov, i kupljen je u Njemačkoj krajem 12. mjeseca 2009. godine. Sad me zanima isplati li mi se zamjena, neovisno o tome šta mislim raditi na laptopu?

Ovo su podatci o Macbook Pro:

2.26GHz Intel Core 2 Duo
....
NVIDIA GeForce 320M GT (256MB)
....
Unaprijed hvala !!

Nesto je ovdje pomjesano.
2009 2.26 MBP nije imao Nvidia 320M nego 9400M.
Tvoj bijeli unibody ima 320M (ako je ovaj zadnji mid2010), ima i veci HDD (ako su standardni), nema fw, SD.
Da li se isplati ovisi samo o tebiB)
02.07.2010 | 00:54
Ovo je serijski broj ( WQ941DGM66D) tog Macbooka Pro, a moj Macbook je ovaj zadnji koji je izašao. Pa recimo, da si ti na mome mjestu dal bi se mijenjao?
02.07.2010 | 01:03
Ja ne bih ako je MacBook Pro onaj stariji koji je imao GeForce 9400M. Novi 320M je dvostruko brži, a MB Pro ima kao prednost jedino FireWire ako ti baš treba i aluminijsko kućište koje jest fancy, ali opet dobiješ German Keyb što i nije baš neka fora...
02.07.2010 | 01:20
Ma, na prvi pogled me je privuklo ono Pro..iskreno, jedino šta mi nedostaje kod sadašnjeg Macbooka a šta sam imao na prijašnjem Macbook Pro 15" je osvjetljenje tipkovnice. Kad se čovjek na nešto, onda je gadno kad bez toga ostane.
02.07.2010 | 12:04
Stari, ne isplati se.... Moj savjet, nikako ne!
02.07.2010 | 12:41
Mislim da je iak novo novo, a jedino što ja vidim da dobivaš sa MBP je Fire wire i SD i starije računalo...
02.07.2010 | 14:10
Kad sam sve zbrojio i oduzeo, i uz vašu pomoć odlučio sam isto da mi se ne isplati, jer ako ništa drugo, novo je ipak novo !
Hvala na pomoći!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 54 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO