Zvuk na tv-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zvuk na tv-u

16.06.2010 | 16:06
Ovako imam mali problem.Kupila mi zena macbook i sad zelim ga spojiti na sony bravia lcd i slika je ok ali zvuka nemam.Prikljucim slusalice od iPhone-a na MB i on reaguje na njih ali kad stavim audio kabal i dalje zvuk ide preko internih zvucnika.Pokusao sam sa tri kabla i nece nikako.Ima li gdje kakva postavka da se moze to namjestiti.
16.06.2010 | 17:06
Jesi li siguran da kabel ima dobar konektor? Treba ti trostruka (ne dvostruka, dakle stereo, ne mono) banana 3.2 mm . Također usporedi duljine. Jedan tip konektora je par mm kraći od onog na slušalicama. Ako koristiš takav, onda ti vrh konektora ne dosegne do dna utičnice da pritisne mikrić koji prebacuje zvuk na vanjske zvučnike.
16.06.2010 | 18:27
mozes li mi reci koja je razlika izmedju 3.5 i 3.2?Samo debljina ili ima i neko skrivenu funkciju.Na pakovanju ovih konektora pise 3.5mm.sad gledam na apple stranici i tamo su slusalice sa 3.5 mm konektorom.Nista mi nije jasno.cak sa jednim kablom dobijem napon na zvucnike u tv-u ali kad ga prikljucim na MB nista.ne reaguje.A kad stavim slusalice onda reaguje.
16.06.2010 | 18:31
Ovaj sam kabal probao i nikakav zvuk nisam dobio

store.apple.com/nl/product/TN779ZM/A?fno...&mco=MTE0Mzg2MTc

a sa ovim sam dobio napon na tv zvucnicima ali kad ga prikljucim na MB nista

store.apple.com/nl/product/TV974ZM/A?fno...&mco=MTI5OTgxNTg
16.06.2010 | 20:54
Sorry, tipfeler. 3.5mm. Uzmi oba konektora (od slušalica i od kabela koji ti ne radi) i usporedi da li su jednako dugi - mislim na metalni dio - ili je ovaj drugi kraći za 1-2 mm.
17.06.2010 | 09:42
Gledao sam duzinu i ova su iste duzine.Stvarno je misterija,jer sam na netu vidio da bi to trebalo normalno funkcionisati.cak sam ga bio spojio na na kucno kino ali opet nista.A posto je onaj prvi kabal isti kao i na mojim bose zvucnicima na iMacu,zamijenio sam ga i zvucnici rade,sto znaci da nije do kabla.Samo izgleda moze biti nesto do MB jer ne registruje kad konektor stavis u njega.A registruje slusalice.
17.06.2010 | 11:49
hmmm .... a da probaš otići u SystemPreferences u Sound, na karticu Output i tu pogledaš što ti je postavljeno ? ..... ja koristim USB zvučnike i konekciju kablom na receiver, pa tu prebacujem koji output da koristi ..... pretpostavljam da imaš "Internal speakers" i "Audio-out" (kod mene i USB ), .... pa tu odabereš ...
17.06.2010 | 12:35
Ne znam što bi moglo biti do MB. To je čisto mehanička stvar. U dnu headphone jacka u tijelu MB-a ima jedan mikrić koji preklopi s internih zvučnika na headphones kad uštekaš bananu do kraja. Ništa software, ništa driver, ništa sys prefs. Ili radi, ili ne. Ako ti radi sa slušalicama, a s kabelom ne, jedina mogućnost je da konektor ipak nije isti, koliko god se na oko činio istim.

Prijedlog - kupi još jedne slušalice, ocvikaj ih i baci, a na ocvikani kraj kabela stavi drugi konektor prema zvučnicima.
17.06.2010 | 13:40
ma ima i ona USB zvucnike i oni rade ,i bio sam u systemPreferences i tamo ne reaguje nikako na bilo kakav konektor sem slusalica za iphone.
Slusalice ne rade kad je prebacen na usb zvucnike ali rade kad je na internim zvucnicima.i to sam prebacivao sa bilo kojim konektorom ali nista.ode ona danas do apple prodavnice pa ce tamo pitati.Ali stvarno mi je cudno.Sony vaio koji smo neki dan prodali je radio super sa tim kablovima.
17.06.2010 | 13:41
smayoo je napisao:
Ne znam što bi moglo biti do MB. To je čisto mehanička stvar. U dnu headphone jacka u tijelu MB-a ima jedan mikrić koji preklopi s internih zvučnika na headphones kad uštekaš bananu do kraja. Ništa software, ništa driver, ništa sys prefs. Ili radi, ili ne. Ako ti radi sa slušalicama, a s kabelom ne, jedina mogućnost je da konektor ipak nije isti, koliko god se na oko činio istim.

Prijedlog - kupi još jedne slušalice, ocvikaj ih i baci, a na ocvikani kraj kabela stavi drugi konektor prema zvučnicima.

ok nasao sam stare slusalice od iphone-a i opet nista.ne reaguje kad stavim konektor u njih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 23 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

smayoo, Anonimci (519)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO