11.06.2026 | 15:27
Razmišljam nešto zadnjih dana…
Nekad je Apple bio poznat po tome da ga nije bilo briga što političari, regulatori, konkurencija ili razni “stručnjaci” misle da bi trebao raditi. Naprave proizvod, postave pravila i kažeš ili kupujem ili ne kupujem.
Danas imam osjećaj da Apple sve više pleše kako drugi sviraju. USB-C, otvaranje App Storea, alternativne trgovine, razni regulatorni zahtjevi, upozorenja, oznake, obveze…
Nemojte me krivo shvatiti, neke od tih promjena su možda i dobre za korisnike. Ali nekako imam osjećaj da se Apple iz godine u godinu sve više pretvara u običnu veliku korporaciju koja se prilagođava političkim i regulatornim pritiscima umjesto da sama diktira smjer.
Jesam li jedini koji ima takav dojam ili samo starim? ????
Koristite li uopće te nove mogućnosti koje su uvedene zadnjih godina ili vam je svejedno dok uređaj radi kako treba?
I da, prije nego netko krene, ne želim raspravu o lijevima, desnima, NATO-u, Putinu, chemtrailsima, globalistima, reptilima, srebrnom jodidu ili kraju civilizacije. ????
Baš me zanima isključivo kako ovo vide Apple korisnici a i nadareni informatičari grada Rijeke.