30.09.2025 | 11:10
Kako je većina jabučara, bliže gerijatriji, nego pionirima

pokrećem ovu temu. Ime teme kaže sve i nije nostalgija prema komodorcima, mada i o tome možete pisati, nego je tema općenita, pa je i stavljana pod podforum razno.
Evo mojih nekih prvih nostaličarskih sjećanja. Nekad je sadašnja Avenija Dubrovnik, bila odmaknuta od zgrade cca 60-70 m. Bila je jedna velika livada s drvećem, gdje su ljudi kad je bilo lijepo vrijeme izlazili van, stavljali deke i imali piknik u prirodi. Cesta je imala dvije trake i tu i tamo je prošao koji auto. Kao mali stalno sam se igrao u parku i kad god pogledate na prozore na njima je bilo puno ljudi. Ljudi su stalno više-manje bili na prozorima i sa susjednim prozorom i ljudima na njima čavrljali. Većina ljudi je bila sa sela i osjećali su se zarobljeni u tim stanovima, kao u nekoj krletki. Druženja su bila skoro, pa obavezna, odlazak na kavu ili neko piće, a nerijetko se je moga čuti i neka pjesma.
Danas ja kako puno šetam i često bacim pogled na prozore, ne vidim skoro nikoga da "bulji" kroz prozor i kad je lijepo vrijeme. Svatko se je otuđio i živi samo svoj život. Evo ja u svom stubištu od 16 stanova, poznam možda polovicu stanara, kad netko prođe bude dobar dan i to je to.
Sjećam se još i da su hrenovke mirisale

Imali smo gavrilović dućan i kad su došle hrenovke, to se je osjetilo...evo toliko za početak od mene.