Lego
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lego

24.07.2025 | 21:49
Evo jedna ležerna ljetna tema za sve one odrasle uz Lego kockice koji se još uvijek vole zaigrati.

To pogotovo važi za nove generacije Lego kompleta pod sloganom "Adults Welcome" čime se niti ne skriva da su zamišljeni za odrasle...

Za početak Pixarov legendarni Luxo Junior!

Inače, Luxo lampa je bila inspiracija za dizajn legendarnog iMac G4 modela.
24.07.2025 | 21:57
Ovo mi je isto sjajno, japanska ikona, Hokusaijev "Veliki val kod Kanagawe".

24.07.2025 | 23:08
Volim Lego kocke ali ne ove nove "tematske" jer ubijaju maštu i postale su (preskupi) jednokratni proizvod
25.07.2025 | 07:36
Ma ok, vjerujem da je svatko tko danas kupi takav set već odrasla osoba i da je prošao svoju fazu slaganja čudesa.

Istina je da su im setovi preskupi, a pogotovo arhitektura, tu valjda obračunaju i poseban porez na arhitekte!

Od novijih modela mogu pokazati moju Grasshopper VTOL letjelicu iz nekog zamišljenog SF filma:

Grasshopper-VTOL-2.jpg
25.07.2025 | 07:42
Prije desetak godina sam složio i ovaj pokretni laboratorij za Mars...

Lego-Mars-lab.jpg

Lego-Mars-lab_2025-07-25.jpg
25.07.2025 | 17:23
Ovo je bas cool.

Moja kcerka je od nekog momcica dobila Lego set koji je buket cvijeca. Dugo me neki poklon nije tako odusevio.

I kasnije mozes dokupiti cvjetove iz te kolekcije.

Praktican, poklon i kreativan. I trajan. Stvarno cvijece uvene i bacis ga nakon 3 dana
25.07.2025 | 18:32

Ovo je bila radost za sastaviti, 100cm visine
25.07.2025 | 20:36
Imamo Saturn V u muzeju u našoj astrofizičkoj sekciji, izvrstan model!

Ciljamo sada nekako nabaviti Marsov zadnji rover - Perseverance! Odličan je, ima i marsovski helikopter!
25.07.2025 | 21:53
Nakon što su mi dva pokušaja stvarnog bonsaija uvenula, odlučio sam se za alternativni pristup...

IMG_5953.JPG
26.07.2025 | 21:43
Moj sin je legomanijak Stvarno ima već priličnu kolekciju. A meni je kum za jedan rođendan prije par godina kupio Star Wars Starfighter, prilično velik, s jako puno detalja i pomičnih dijelova, kojeg ne bih nikad složio da mi nije sin uskočio.
28.07.2025 | 07:38
Obožavam Lego, imao sam kutiju mixanih osnovnih djelova, i veliku zelenu, ma nemoguće koliko sam se dugo igrao sa tim.

Danas svom malom isto uzimam Lego, i jako se ljepo igra sa njima, ali kao što kolega iznad kaže, usrali su sa ovim temama.

Ima pun regal složenih tema, i rjetko kad ih dira, jer slabo možeš kombinirati jednu temu s drugim, jer su specifične kocke uz temu.

One Lego kataloge čita stalno, baš navlakuša. Ali idući rođendan, kupujem one Lego Classic ili kako se zovu, mix najjednostavnijih kockica, i veliku zelenu, dosta više tema.
28.07.2025 | 14:46
Sredinom 70-tih moj Lego svijet se zvao Mehanotehnika Izola

m1.jpg

m2.jpg

m3.jpg
29.07.2025 | 20:20
Za mene je bilo nemoguće zaobići Lego Star Wars teme, to je valjda dvostruki užitak vraćanja u djetinjstvo...

IMG_0190.jpeg
02.08.2025 | 13:36
Ovo je moja najstarija Lego kockica! Dio je Lego seta broj 362 iz 1976. godine iz moje prvo Lego kutije, tema je bila vjetrenjača s kamiončićem kućicom za mlinara!

Legoland-1976.jpg
02.08.2025 | 13:50
Uff koliko ja LEGO imam... dosta je kod mojih u stanu uglavnom kasne 80te (Ice Planet, Blactron, M-Tron itd...). Doma ih namjerno ne kupujem koliko bi htio jer nemam gdje s time i onda mi je žao.

Uglavnom zato uzimam Funko figure, ali eto baš neki dan sam naletio na Ahsoku iz CW perioda i kažem e tebe ću sigurno uzeti .

IMG_20250729_163707.jpg

IMG_20250729_144929.jpg

Iz su K2SO i General Grievous kojeg je Davor svojedbno i slikao kada je bio kod mene na Drenovi dok sam još bio tamo.
02.08.2025 | 16:07
Također sam imao kockice od sedamdesetih, prva kutija kupljena u Nami na Ilici, još imam sliku u glavi kad smo kupovali te prve kockice. Bio je to jedan od onih osnovnih, univerzalinh setova. Kockice s kojim možeš napraviti što te volja jer nisu postojala jedna i dvije stvari koje su trebali biti napravljene po nekom nacrtu step by step.

Zatim se išlo u Trst ili Graz po iduće doze. Tu se već znalo naći i takvih stvari poput dvorca za mene ili bolnice za sestru. Pošto nju to nije zanimalo dulje od 24 sata i bolnica je pripala meni pa sam počeo slagati vrlo zanimjive dvorce. Vitezovi s mačevima i kopljima uz medicinske sestre i doktore.

Onda su došli oni Technic kompleti. Do prije desetak godina sam imao u vitrini složeni plavi gokart. Sjećam se i elektromotora i kutije za baterije ali nemam pojma na što je to bilo spojeno.

Ali sve to sam podijelio da bi se otprilike od 2017 do 1019 ponovo igrao s Lego kockicama, tj. pomagao nećaku da se on igra.

IMG_2472.jpg

IMG_8715.jpg

IMG_6022.jpg

IMG_8702.jpg

IMG_2527.jpg
02.08.2025 | 19:12
Jao ovaj Ducati je super!

A Technics jedrilicu sam želio kupiti frendu jedriličaru, bilo ih je Sparu, a sada je više ne mogu naći. Technics modeli su mi oduvijek bili nešto posebno, uvijek se sjetim onog prvog auta (šasija) koji je imao motor s klipovima i radilicom i sve je radilo!
03.08.2025 | 08:53
Nažalost nisu ostali složeni i vjerojatno više nemam sve dijelove, ali stari Lego znalci će prepoznati ove tri oznake!

LL928.jpg
03.08.2025 | 19:25
Dva su sigurno slozena (ne bas od svih originalnih kockica) a jedan mislim da je u dijelovima i nije sastavljiv.
03.08.2025 | 20:58
Nisam znao pa sam išao pogledati ... jel to TO?
03.08.2025 | 21:01
dpasaric kaže:
Jao ovaj Ducati je super!

Je, baš dobr izgleda. Sad sam malo googlao, Lego ima dva modela. Ovaj noviji je možda i još bolji, sa stanovišta vjernosti kad ga imaš složenog i gledaš u njega. Samo ne znam kako te dijelove upotrjebiti za bilo što drugo. Većina je vrlo specifična
03.08.2025 | 21:05
Bertone kaže:

Koji koristan link!!!

Sad sam našao svoj dvorac: www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=375-2
04.08.2025 | 08:19
Bertone kaže:

Aha, sjajna serija! Lagano postaje "kultna" među kolekcionarima, za neke komplete se skupo plaća!
04.08.2025 | 08:20
IgorD kaže:
Koji koristan link!!!

Sad sam našao svoj dvorac: www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=375-2

Jao taj dvorac mi je bio želja i nikada ga nisam uspio kupiti! Činio me kao klincu nemoguće velik, kompliciran i zanimljiv!
04.08.2025 | 08:26
Od ovih modernih svemirskih brodova danas se većina svela na Star Warse, jedan od boljih mi je Malevolence od generala Grievousa, to mu je bio glavni komandni brod, ali se nažalost mogao vidjeti samo u crtanim serijama.

To sam složio za klince dok su još bili u osnovnoj školi i obožavali te Star Wars crtiće...

StarWarsLegoTheMalevolence.jpg
05.08.2025 | 13:38
Da ostanemo još malo na Star Warsima... oduvijek mi je bila želja imati model Millennium Falcona naravno... no, onaj "pravi" veliki set je strašno skup (ne kažem da nije opravdano), ali veći problem s njim je što zaista traži mnogo prostora kada se jednom složi.

Inače, kao klinac sam bio složio moju vlastiti kopiju Falcona s plavim kockicama iz Space serije i čak je imao podna vrata koja su se otvarala na onaj način, ali nažalost nisam fotkao to u doba analognih aparata, imam samo neke starije modele koje mi je ufotkao otac.

Ovaj manji model, inače označen za "napredno slaganje" je zahtjevan, ali zaista odličan, ima sve bitne detalje za jedan relativno malen model, jako sam zadovoljan njime!

LegoMillenniumFalcon001.jpg

LegoMillenniumFalcon002.jpg

LegoMillenniumFalcon003.jpg

LegoMillenniumFalcon004.jpg
05.08.2025 | 15:36
Moj junior ima ovakav Falcon

falcon2.jpg

falcon3.jpg

falcon1.jpg
05.08.2025 | 15:41
E, to je onaj model između, kao više za igru, ali isto je odličan!
05.08.2025 | 20:21
Ja imam ove politicki nekorektne vragolane.

P_20250805_201850.jpg
05.08.2025 | 20:27
zoranowsky kaže:
Moj junior ima ovakav Falcon

falcon3.jpg

Krov se otvara? Cool! Ovo sam nedavno gledao i prije toga nisam imao pojma (ili se nisam sjećao iz filmova) kak to izgleda iznutra ne reačunajući cockpit.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 8 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds