20.07.2025 | 13:14
Dakle slijedeći je problem.
Imam Mac Studio i 2 Dell U2720D monitora spojena preko display port na USB C adaptera direktno na Studio.
Želim da mi Dock uvijek bude na lijevom monitoru.
Razlog toga je Osirix koji koristim za posao. Napravio sam postavke u njemu da mi na lijevom bude uvijek spisak pacijenata, na desnom otvaram slikovne modalitete. Vrlo cesto se desava da se dok prilikom paljenja monitora iz sleep moda prebaci na desni, tada mi se poremeti prikaz studija i slicno. Zna se desiti i da tokom rada dok se prebaci na desni, aktivni uglovi su pogaseni, geste pogasene itd.
Trazio sam na internetu i nasao preporuke tipa u podesavanjima mission dock-a kor pijelaza na aplikaciju, prijeđi na površinu sa otvorenim prozorima......., isključiti zaslone koji imaju zasebne površine itd. ništa nije pomoglo, ako uradim ovo da isključim kod prijelaza u aplikaciju...... onda mi se cesto desi sa svi prozori budu na jednom monitoru prilikom paljenja, drugi monitor bude prazan. Onda izgubim puno vremena da ponovo razvrstam prozore.
MacOS je Ventura, isti problem imam i sa Mac Pro 2013 sa 2 apple thunderbolt monitora pod Monterejem. Negdje sam nasao da je to nemoguće uraditi.
Ima li kakva solucija