Fiksiranje docka-a na određenom monitoru
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Fiksiranje docka-a na određenom monitoru

20.07.2025 | 13:14
Dakle slijedeći je problem.

Imam Mac Studio i 2 Dell U2720D monitora spojena preko display port na USB C adaptera direktno na Studio.
Želim da mi Dock uvijek bude na lijevom monitoru.

Razlog toga je Osirix koji koristim za posao. Napravio sam postavke u njemu da mi na lijevom bude uvijek spisak pacijenata, na desnom otvaram slikovne modalitete. Vrlo cesto se desava da se dok prilikom paljenja monitora iz sleep moda prebaci na desni, tada mi se poremeti prikaz studija i slicno. Zna se desiti i da tokom rada dok se prebaci na desni, aktivni uglovi su pogaseni, geste pogasene itd.

Trazio sam na internetu i nasao preporuke tipa u podesavanjima mission dock-a kor pijelaza na aplikaciju, prijeđi na površinu sa otvorenim prozorima......., isključiti zaslone koji imaju zasebne površine itd. ništa nije pomoglo, ako uradim ovo da isključim kod prijelaza u aplikaciju...... onda mi se cesto desi sa svi prozori budu na jednom monitoru prilikom paljenja, drugi monitor bude prazan. Onda izgubim puno vremena da ponovo razvrstam prozore.

MacOS je Ventura, isti problem imam i sa Mac Pro 2013 sa 2 apple thunderbolt monitora pod Monterejem. Negdje sam nasao da je to nemoguće uraditi.

Ima li kakva solucija
20.07.2025 | 14:11
Nema.

Meni kad se to desi samo povučem neki folder ili file na glavnom monitoru prema dnu što odmah postavi dock na taj ekran pa tada samo vratim folder tamo gdje je i bio.

Stvar iritira ali sad sam se naučio i više se ne živciram previše.

To su kao napravili zato što bi ljudi postavili dock na vanjski monitor kojeg korisnik onda otkopča i uzme laptop sa sobom negdje i kad ga otvori - a gdje je dock? Kao da se to nije moglo drukčije riješiti?!? Bezveze.
20.07.2025 | 14:11
Malo si konfuzno opisao setup, ali, ako sam dobro shvatio, problem je u tome što imaš dva identična monitora spojena preko dva odvojena USB porta pa se onda kod buđenja nasumično probudi jedan malo prije drugog i onda Mac ne skuži koji je koji (jer Mac ne može prepoznati monitore kao lijevi i desni, nego kao prvi i drugi, a ovo su dva ista pa je prvi onaj koji se prvi probudio).

Ako je to tako, rekao bih da nema automatskog rješenja. Workaround je da, ako ti se setup ne probudi kako treba, ručno pošalješ svaki monitor posebno u sleep i onda ih probudiš u željenom redoslijedu.
20.07.2025 | 17:31
Smayoo sve stoji, ali se to desava i u toku rada da prebaci sa lijevog na desni, kazem isključeni aktivni uglovi itd.

Moze biti ovo sto IgorD kaze.

Imam i Mac Pro 5.1 sa 2 monitora LG i Barco 24" dijagnostičkim radiološkim monitorom. Na tom setupu je ovo OPASNO jer iz Osirix-a prebaci sve na LG monitor koji nije dijagnostički i slika nije "medicinska".

Mozes pisati nalaze, a nisi svjestan da to nije dijagnostički monitor. Sve fabriciki od Philips Precedencea kad je Filips gurao uz SPECT-ove Mac kao konzolu.
20.07.2025 | 20:14
Gotovo oduvijek radim na dva monitora i baš nikada mi se to nije dogodilo. Očigledno postoji neka za macOS prevelika latencija kojom se budi jedan od monitora i to onda napravi problem. Kod mene se obje Cineme pale u isti tren i nikada ih Mac nije zamijenio.

Možeš li taj monitor koji je "sporiji" staviti da je sekundarni, pa ako se i probudi prvo s jednim, kada drugi dođe, samo će ikone koje su na njemu vratiti na njega i sve će štimati.
20.07.2025 | 20:32
dpasaric kaže:
Gotovo oduvijek radim na dva monitora i baš nikada mi se to nije dogodilo. Očigledno postoji neka za macOS prevelika latencija kojom se budi jedan od monitora i to onda napravi problem. Kod mene se obje Cineme pale u isti tren i nikada ih Mac nije zamijenio.

Možeš li taj monitor koji je "sporiji" staviti da je sekundarni, pa ako se i probudi prvo s jednim, kada drugi dođe, samo će ikone koje su na njemu vratiti na njega i sve će štimati.

Podešen je kao sekundarni, tj. monitor 2.
22.07.2025 | 07:51
Imam na poslu i Mac Pro 2013 i na njemu LG ultrawide 34" kao primarni i Apple Cinemu 27" kao sekundarni. Isto nikada problem, nikada ih ne zamijeni. Ne znam gdje je caka kod tebe.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 22 minuta
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari