Molimo, logirajte se

Samo članovi mogu sudjelovati u temama na ovome forumu. Morate se registrirati ili logirati ako želite aktivno sudjelovati.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 12 minuta
  • Bertone: Kako to? Pa rekao si da MacOS bolje koristi hardverske resurse :P
  • drpongrac23: @Bertone - evo vidiš, baš suprotno. MS Office na PC-u radi daleko brže i uglađenije nego na Mac-u. Baš si fulao od prve :)
  • Yonkis: jer jabučnjak nije optimiziran ;/
  • ping: Zašto na iPadu ne mogu skrolat u vikalici?
  • Bertone: Imaš pravo, M$ Office na PC-u i W11 piše što korisnik stisne na tipkovnici, dok na MBP i MacOS-u isti taj office radi na misli korisnika :D
  • drpongrac23: Mješate RAM i takt CPU na PC-u i na Mac-u. Dva potpuno različita OS-a koji iskoristavaju resurse na potpuno drugačiji način. Mac je Mac, a PCje PC.
  • Bertone: ??
  • drpongrac23: Mješate RAM 8
  • Bertone: Dalje, razlika između i5 i i7 za školske potrebe dijete neće osjetiti, a razlika u cijeni za tebe je dupla tak da,.. odluči sam :)
  • Bertone: *za dijete
  • Bertone: Što se tiče cijene, da više se isplati da dijete uzeti IdeaPad jer su RAM (iako ima samo jedan utor za RAM) i disk nadogradivi, kod MBP nisu
  • Bertone: Savija se poklopac ekrana (s njime i ekran), savija se tipkovnica u sredini jer nema podokvira (kod T serije je unutar lapropa magnezijski okvir , IdeaPad toga nema)..
  • Yonkis: Mini Mac [link]
  • Air: kazes da bi 150-200 bilo oko uzeti prije nego maca za 300-350? Iako je pc i5 i 8GB rama a mac i7 i 16 GB?
  • Air: O elementu savijanju nisam imao pojma kad koristim samo aluminij
  • Bertone: PS. Ako ti frend da taj laptop za 150-200 € onda ga uzmi pa koliko joj potraje, ako traži više nemoj.
  • Bertone: Imao sam 15" model u rukama i savija se, na 17" se vjerojatno savija još i više,... ako misliš uzimati Lenovo onda samo ThinkPad T seriju ili P ako ti treba prijenosna radna stanica
  • vicko: Nemoj se radi cijene uvaliti. Moja kćer je sa MB Air 2017 odradila gimnaziju i sada je na drugoj godini biotehnologije na PBF-u i još se ne žali da nešto ne može odraditi
  • Air: frend mi nudi taj PC ispod tržišne cijene i sad sam na muci što da odabrerm. Pustiti ću da mozak “prespava” nekoliko dana pa ću odlučiti
  • Air: Hvala svima na iskustvima…
  • smayoo: (to je bilo prošle godine)
  • smayoo: Inače, kćeri je na Airu 2016 aktualna verzija AutoCADa radila dovoljno dobro da odvježba i položi ispit iz nacrtne geometrije na prvoj godini arhitekture
  • smayoo: Sina nisam ni pitao nikad, kći mi je pokazala da je koristila skole.hr office365 account (web aplikcije od MS Officea)
  • smayoo: Naši i sin, i kći su završili gimnaziju (sin i faks) koristeći Mac (sin uvijek moje stare MBP, a kći Air, najprije jedan 2011, a onda 2016, ako se dobro sjećam - ovog drugog još koristi, 2. godina arhitekture)
  • Air: mislim da se i ja tu trebam suzdržati i pustiti PC u naš dom
  • Air: u protivnim bi u školi ili kasnije na faksu zijevala u čudu kad mora savladati “logiku” PCa
  • Air: Iz te perspektive bolje je da nauči se snalaziti na PCu a lako će na Maca. Ionako imamo samo Apple uređaje.
  • Ender: jes, pa posle kad dete predje na Mac da se pita sto je gubilo vreme sa PC-jem toliko dugo. ne bi bilo prvi put da se tako nesto cuje.
  • drpongrac23: Uzmi djetetu PC! Kasnije se privikava na Mac. Dobro ti Lovrić kaže!
  • Ender: @Air: uzmi tog Mac-a, instaliraj pored Mac OS, BootCamp imaces i windows. na Mac-u windows radi bolje i kompatibilnije od vecine PC-ja.
  • Air: Naj PC laptop je i5 a mac j i7
  • Air: pogotovo kada je u pitanju ista para
  • Air: Ali nekako me spopadne svrab po tijelu kad pomislim da ću morati rješavati PC zavrzlame
  • Air: i ja sam nekako prepostavio da je za dijete bolje PC
  • drlovric: Istu sam dilemu imao i na kraju joj kupio PC laptop. Prakticnije je vjeruj, jer Word na Mac i Word na Win nisu isti. Ustedjet ces djetetu vremena i zivaca :)
  • Air: draže mi je ovaj
  • Air: [link]
  • Air: Da li netko ima iskustvo sa srednjoškolcima i korištenjem apple računala, da li je bilo kakvih problema?
  • Air: Ali sad se dvoumim.
  • Air: Radije bi MBP pa da nemam zezancije sa reinstaliranjem prozora
  • Air: Znači ovaj pc košta koliko i MBP iz 2014-2016
  • Air: gledam PC zbog kompatabilnosti sa ostalima (da ne bi za neki predmet tražili neki PC program kojeg nema na macu
  • Air: kupujem komp kćerki za srednju.
  • drpongrac23: @Air - u trgovinama ga ima po 600-700€. Sad računaj, 10% manje po godini, to je to, otprilike.
  • Bertone: *upit
  • Bertone: A vidio sam upot, ali nisam ništa odgovorio da ga ne rastužim ili naljutim :)
  • smayoo: Pitaj @Bertone. On koristi Lenovo hardver za Linux
  • smayoo: Na Jabučnjaku vjerojatno ne. :)
  • Air: Laptop je star cca 5 godina
  • Air: Gdje saznati cijenu polovnog lenovo Ideapad L340-17IRH i5 9300H 2,4ghz?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO