09.06.2024 | 18:51
Ok, poštujem to i to je stvarno legitiman stav, na koji ti ama baš nitko ne bi mogao prigovoriti
Ima jedan drugi stav, koji ti je poznat, možda si ga i citirao
Možda i fulam, ali bit je ista.
"Kad su dolazili po židove, nisam bio židov i nije me to zanimalo, jer nisam židov. Kad su dolazili po komuniste, nisam komunist i nije me to zanimalo. Ali kad su počeli dolaziti kod mene, nije me imao tko obraniti
"
Vidiš dragi Emile u tome je problem, koji ti možda sada ne vidiš. Mene sve ovo podsjeća na Gazimestan 1989, gdje je sloba slično govorio, da su mnoge bitke pred nama, a ne isključuje niti oružane. Ista je sada mantra, zadnjeg Srpskog sabora, gdje su svi Srbi pod jednim "komandantom" podpomognutim s vjerom ( patrijarh ) i to je ono što me brine. Ja vrlo dobro znam stanje u Srbiji ( koje ti neznaš ) i znam da tako ne razmišlja, bar polovina Srbije, koja je izopćena i oteta joj je država.
Tim noralnim ljudima u Srbiji treba naša pomoć, kako da im pomognemo da prvi čovjek Srbije, bude npr. šumadinac, a ne kao do sada ili Crnogorac,Bosanac ili prečanski Srbin. Srbija vapi za pomoći, a vi se pravite gluhi ili glupi
Da se razumijemo do kraja, Srbija niti 90_ih godina kad su počeli ratovi, nije bila Srbija, kakvu je većina medija želi prezentirati. I tada je u Srbiji bilo ljudi koji su normalno razmišljalji,ali njihova razmišljanja nisu imali kanale gdje bi to prezentirali...Ali imam osjećaj kad ovo pričam, kao da pričam .Don Quixot
Prijetnja može bit ozbiljna ( ovisi kako će Davoreve prognoze obistiniti ) a može da bude neozbiljna, pa da sve bude kao moja šala, kojoj se ja veselim. pusa svima koji me ne razmu