PC slozenac - procjena
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC slozenac - procjena

02.05.2022 | 17:58
Otkad su se prvi windowsi pojavili, za svaku iduću verziju se našao barem netko tko bi trebao biti IT znalac, a od kojeg sam slušao slične izjave.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
03.05.2022 | 13:13
Riba kaže:

Zasto "naravno"? Kako rekoh, ne bavim se puno time jer me se ne tice, pa je moguce da postoji neki opravdani razlog da ti se enkripcija ukljuci iako je prije nisi imao i to nije moguce sprijeciti kod upgradea sa 10 na 11 (?).

A sad da vas kompletno sokiram, meni ti Windowsi 11 uopce ne izgledaju lose. Mislim, daleko od 7mice, ali bolje od onog sto je doslo nakon nje.

Opravdani razlog je vezan uz "maksimalnu sigurnost" koja uključuje trenutak od pokretanja računala pritiskom na tipku za uključivanje (UEFI SECURE BOOT) do podizanja zadnjeg sistemskog servisa.

Preduvjet da bi računalo prošlo provjeru za nadogradnju s Windowsa 10 na 11 je da ima uključen u BIOS-u i UEFI i SecureBoot i TPM (ima alat Microsoftov koji se glupo zove PC Health Check i koji javlja da li je nadogradnja moguća nakon što ga preuzmeš i pokreneš).

Ako ne prođe, možeš registry hack upotrijebiti:

Microsoft recommends against installing Windows 11 on a device that does not meet the Windows 11 minimum system requirements. If you choose to install Windows 11 on a device that does not meet these requirements, and you acknowledge and understand the risks, you can create the following registry key values and bypass the check for TPM 2.0 (at least TPM 1.2 is required) and the CPU family and model.

Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

Name: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU

Type: REG_DWORD

Value: 1

I to je to.

Izgled samog OS-a je meni nakaradan i nelogičan i nepopeglan i šaren ko Windows ME nekad, a navodno su Win 10 trebali biti zadnji i samo rolling upgradeovi ić na njih. No to naravno nije i neće biti slučaj.

Jako me zanima kako misle pratiti HCL-ove za HW proizvođača, jer većina komponenti nema potpisane drivere (što zbog toga što su škrti, što zbog činjenice da "međuverzije" istog MS OS-a su međusobno posvađane).

Nego, kakve to ima veze sa tvojim PC složencem i procjenom istog?
03.05.2022 | 14:03
Daddo kaže:
Izgled samog OS-a je meni nakaradan i nelogičan i nepopeglan i šaren ko Windows ME nekad, a navodno su Win 10 trebali biti zadnji i samo rolling upgradeovi ić na njih. No to naravno nije i neće biti slučaj.

Jako me zanima kako misle pratiti HCL-ove za HW proizvođača, jer većina komponenti nema potpisane drivere (što zbog toga što su škrti, što zbog činjenice da "međuverzije" istog MS OS-a su međusobno posvađane).

Nego, kakve to ima veze sa tvojim PC složencem i procjenom istog?

Pa slozenac vrti Windowse.

Malo pijemo kavu i cavrljamo a usput je prilika za nesto i nauciti.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
03.05.2022 | 15:05
7,10,11? Home, Pro, Enterprise?
03.05.2022 | 15:26
Preveliki se novac vrti da bi napravili ozbiljan rez i izbacili OS koji ne vuce nasljedje “od sroljeca sedmog”.
Masa progeama je jos uvijek po principu “plati jednom, koristi dozivotno”.
Pretplate su OK ako je trziste bogato.
03.05.2022 | 17:03
Daddo kaže:
7,10,11? Home, Pro, Enterprise?

11.
03.05.2022 | 17:04
jura22 kaže:
Preveliki se novac vrti da bi napravili ozbiljan rez i izbacili OS koji ne vuce nasljedje “od sroljeca sedmog”.
Masa progeama je jos uvijek po principu “plati jednom, koristi dozivotno”.

Negdje sam procitao sjajan komentar da se sa Windowsima o osnovi kupuje win32/win64 kompatibilnost, i to je jedino sto ih prodaje.
03.05.2022 | 17:22
Prije bi bile krekirane igre koje klinci kupuju masovno.
Vjerojatno je zaslužan i vrlo jeftini hardver. Svojevremeno su se takmičili proizvođači koji će napraviti što jeftiniji i bolji PC. Jedan normalan PC '95 koštao je 2.500-3.000DEM komplet s monitorom (1.857,00-2.228,00€ u današnje vrijeme s uračunatom inflacijum). Danas znamo što se za 16.700,00kn da kupiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 32 minuta
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO