Plex DB, artwork i cache
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Plex DB, artwork i cache

14.02.2022 | 22:44
Znam da nas ovdje ima dosta Plex-ovaca, pa rekoh da vidim kakva je situacija kod drugih.

Svi znam da kako dodajemo stvari u library i sama instalacija Plexa raste, baza raste, artwork za stavke u libraryju itd. Pretpostavljam da artwork i cache tu uzmu najveci danak.
Znaci, sami video sadrzaji su u folderu koji je zadan za library i to nije ono sto me zanima ovdje, nego pitanje je na koliko vam je sama instalacija Plex-a narasla.

Evo moj primjer:
Imam 2 libraryja: Movies i TV Shows.
Movies sadrzi 2028 filmova a TV Shows sadrzi 10542 epizoda, znaci to je ukupno 12570 items (stavki?).
(*Namjerno ne pisem velicinu toga svega, jer svako ce imati video zapise drugacije kodirane, drugaciji bitrate, mislim da ovdje to nije ni bitno, bitan je broj filmova i epizoda, jer svaki taj item ima svoj metadata i artwork)

Plex app mi je trenutno narasta na 38.23 GB. Sad ako to idemo malo rastaviti:
1) cisti vanilla Plex = nisam obraca paznju kad sam ga prvi put instalira, ali reci cu 1GB (iako cisto sumnjam, pretpostavljam da bi realnije bilo reci 200-300 MB)
2) nekakvi cache = ajmo opet reci 5-6 GB

Znaci zaokruzimo (na sto manje moguce jer ovo gore ipak pretpostavljamo) neka ostane 30 GB za metadata.
To onda ispada skoro 2.5 MB za svaki item u libraryju.
Meni se to ipak cini puno, jer to bi u pravilu tribalo biti nesto sitno texta i jedan artwork (koji obicno dolazi sa themoviedb.org ili thetvdb.com i u pravilu je 500-600kB).

Kakva su vasa iskustva, velicina libraryja i na koliko je narasla instalacija?
Ima li koji siguran nacin za ovo ocistiti malo? Backup baze naravno imam uvijek, ali svejedno ne bi bas zelio cackati previse i provocirati da moram taj backup vracati.
Sve one opcije remove old cache weekly, remove old bundles.... su mi poklikane, ali svejedno ne vidim da bas neki efekt.
15.02.2022 | 19:30
Nitko? Da nisam u krivu kategoriju stavio? Pa znam da ovdje ima bar nekoliko Plex-ovaca
15.02.2022 | 20:43
Ne navraćaju svi baš svaki dan. Ako misliš da bolje paše u neku drugu kategoriju, reci pa prebacim.
15.02.2022 | 22:21
Imas pravo, malo sam nestrpljiv. Sto se kategorije tice, PMS nije samo Mac software da ga tamo stavimo. Evo bas ja naprimjer ga vrtim na NASu, znaci Linux. Tako da mislim da je ipak ovdje u Ostalo tehnicki najpreciznije.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.02.2022 | 00:02
Imam manju bazu (900 filmova) i ne znam koliko epizoda (1.5TB podataka sve skupa)...

Plex Media Server u ~/Library/Application Support folderu mi je 1.52 GB, a sami app u applications mi je 131.MB

Nigdje drugdje ne nalazim da Plex koristi prostor na disku.
16.02.2022 | 23:48
Hvala Dijete.

To je dosta manja baza, ali svejedno mi djeluje ‘optimiziranije’ nego kod mene. I bez serija ako racunamo samo sa tih 900 filmova to je 1.7MB po filmu, znaci sa serijama to ispadne jos manje. Ne znak koliko serija imas, ne moze biti bas puno ako je 1.52GB total ali svejedno i samo s ovim je bolja situacija nego kod mene. A ja sam svoju racunicu jos debelo natega da ispadne sto manje.

Morat cu malo prokopati, nisam bas zadovoljan. Neka je to NAS i ‘ima prostora’, svejedno ne znaci da se triba razbacivati.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.02.2022 | 00:58
Ja imam trailere iskljucene…

Mozda ti je posrkao sa interneta sve trailere pa ih drzi u bazi…
17.02.2022 | 02:10
Evo i mene.

Plex Media Server folder u Application Support folderu mi ima 1.39 GB.

Sama PMS aplikacija je 145 MB, ne vidim kako bi se to mijenjalo?

A Plex Media folder mi je velik 2.8 TB.
17.02.2022 | 10:27
Moja baza nije velika jer ja kako sto pogledam, tako i obrisem.

GIGO pristup.
18.02.2022 | 22:28
Yep, digital hoarder sam, priznajem (ja cuvam cak i stare verzije svakog app sto koristim, barem 4-5 verzija, ono "ako nedaj boze jednog dana zatreba").

Nemam trailere ukljucene, ali uputio si me u dobrom smjeru. Malo googlajuci vidim da ljudi preporucaju iskljuciti Genrate video preview thumbnails, ali nazalost kod mene je i to vec iskljuceno. Probat cu iskljuciti i sve ove druge Generate chapter thumbnails i Generate intro video markers (mada ovaj drugi feature mi se bas svidja, ali moram dokuciti sto zdere sav taj storage). Ali to sve ima utjecaj samo na nove stvari sto dodam u library, moram jos skuziti kako pocistiti to sve za postojece.
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.02.2022 | 23:15
Nakon sto iskljucis sve sto ne trebas, zasto jednostavno ne izbrises bazu i kazes Plexu da proskenira sve? Nece mu trebat vise od pola sata za to...
19.02.2022 | 00:09
Jednom davno sam mu to bio pustio pa sam masu toga mora prepravljati, a sad kad mi je library jedno 5-6 puta veci jednostavno si to ne mogu vise priustiti. Izgubio bi najmanje 2 dana dok sve pregledam i ispravim ako je sto krivo prepozna, a znam da hoce jer je i prvi put bilo tako.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 53 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, miomika, Riba, robee, Anonimci (526)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO