Peek&Poke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Peek&Poke

11.07.2007 | 01:20
Na inicijativu Svete Nilovica, inspirirano njegovim kontroverznim hobijem sakupljanja povijesnih kucnih racunala i fascinacije istim nastala je ideja da se sakupljena kolekcija negdje izlozi kako bi bi se ljudi u krizi srednjih godina mogli prisjetiti kako su igrali Samantha Fox strip poker na
320x200 pixela, a nova djeca upoznala sa dijelom informaticke povijesti.
U tu je svrhu osnovana udruga koja je spletom neocekivanih okolonosti od grada Rijeke dobila na koristenje atraktivan prostor od 300 m2 u
centru grada po iznimno povoljnim uvjetima.
Ovo je najkriticnije vrijeme i o onome sto se napravi sada ovisit ce hoce li citav projekt zazivjeti ili neslavno propasti, stoga je cilj ukljuciti sto vise zainteresiranih ljudi...

Da ne duljim previse, po mojem misljenju ono sto je sada bitno jesu tri stvari:
1. Ideje. Prostor treba iskoristiti sa razne sadrzaje, sama postava
nije nesto sto ce dugorocno zadrzati interes ljudi. Mjesta ima puno,
samo ga treba iskoristiti. Izlozbe, predavanja, sastanci, dogadjaji,
sve dolazi u obzir. Da odmah odgovorim na cesto postavljano pitanje,
birtija nije opcija.
2. Ljudi koji se ne boje zaskuati rukave. Ima dosta posla na uredjaju prostora i organizaciji svih popratnih aktivnosti koje idu uz to. Do
sada je sve to izvukao jedan covjek na svojim ledjima koji ce krepat
ako ne podijelimo poslove. Netko je sigurno vjestiji u nekim stvarima
od drugih.
3. Sponzori. Troskovi prostora nisu veliki ali ih naravno treba pokriti. Sponzorstva firmi i pojedinaca u bilo kojem obliku su dobrodosla i neophodna.

Kreirana je i mailing lista na koju se mogu pretplatiti zainteresirani ljudi a koju trenutno koristimo da bi medjusobno bili u kontaktu i koordinirali zaduzenja:
jabucnjak.hr/mailman/listinfo/peekpoke_jabucnjak.hr

Trenutno imamo oko 150 zanimljivih modela od 1960tih do 1990tih godina. Nedostaje nam jedna lijepa Apple Lisa.

Ovu informaciju slobodno saljite dalje onima za koje mislite da bi je zeljeli znati.
11.07.2007 | 03:05
Kao jedni iz te Sinclair-Commodore-Atari generacije, kolega Paulin i ja smo odmah nakon prvog razgovora sa Svetom odlučili pomoći projekt onako kako mi najbolje možemo, a obzirom da je kum tome tvrdoglavi Riba, sve je vrlo brzo bilo jasno!

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor, a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

Također, mi stojimo na raspolaganju za dizajn tiskanih materijela i plakata koji dolaze u prostor. O svom trošku planiramo par tjedana prije otvorenja projekt oglasiti i u lokalnim novinama, a odradit ćemo i PR dio.

Nadamo se da će ova odlična ideja zaživjeti!

Javite se Ribi i pomognite kako možete, ako se ovo dobro odradi može zaista biti sjajna stvar!
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:40
dpasaric je napisao:

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor
[/quote]

Živio Kreativni odjel!

a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

što prije.. al naravno, vremena i ljudi nikad dosta..

al opet klap! klap! klap! (to ja plješćem)
  • User
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:52
Kako bi se ja od gusta ukljucio u ovo ali problem je sta sam malo predaleko za pripomoc fizicki, a student sam tako da i financijski otpada

Ako mi sta padne napamet javit cu vam! Samo naprijed s ovime!
12.07.2007 | 02:26
Pomoć sam ponudila..pa ako ima kakav posao da mogu na daljinu..super..
Bravo,bravo!
12.07.2007 | 17:47
Ja sam žedne mladiće pomogao rundama i tapšanjem po ramenima, te smo testirali \"PeekPoke\" u raznim govornim situacijama.
O tome kasnije ...
22.08.2007 | 20:49
Nadam se da niste odustali!
Ideja je najmračniji mrak.
Volio bih čak vidjeti kopije originala naših Mona -Lisa- /jasno restriktivno - demo verzije - nekoliko teasera - ko želi nek dođe uživo/ na nekom \"museum\" siteu ili slično.
Ma sjecam se ja Ataira, Z81, XL, Applea IIc, IIe, QuickTakea, Newtona, IPoda I. Da sjecam... vadio mast.
Puna podrska iz ZG. Ako me put nanese /drži me mjesto - viša sila/ volio bih vidjeti izloške i prisjetiti se nekih razdoblja.
Keep on keeping. I ono što bi rekli Peter Gabriel & Kate Bush u pjesmi.
23.08.2007 | 16:33
Ma kakvi odustali, radi se citavo vrijeme punom parom. Svecano otvorenje 22.9., svi su pozvani, no svrati i ranije ako te put nanese u Rijeku!
Nazalost Lisa nam jos nedostaje, ali naici ce i onda jer je visoko na popisu prioriteta!
08.09.2007 | 06:14
Oglas u novinama...

08.09.2007 | 20:06
Odlicno!
19.09.2007 | 07:58
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 11 minuta
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO