Peek&Poke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Peek&Poke

11.07.2007 | 01:20
Na inicijativu Svete Nilovica, inspirirano njegovim kontroverznim hobijem sakupljanja povijesnih kucnih racunala i fascinacije istim nastala je ideja da se sakupljena kolekcija negdje izlozi kako bi bi se ljudi u krizi srednjih godina mogli prisjetiti kako su igrali Samantha Fox strip poker na
320x200 pixela, a nova djeca upoznala sa dijelom informaticke povijesti.
U tu je svrhu osnovana udruga koja je spletom neocekivanih okolonosti od grada Rijeke dobila na koristenje atraktivan prostor od 300 m2 u
centru grada po iznimno povoljnim uvjetima.
Ovo je najkriticnije vrijeme i o onome sto se napravi sada ovisit ce hoce li citav projekt zazivjeti ili neslavno propasti, stoga je cilj ukljuciti sto vise zainteresiranih ljudi...

Da ne duljim previse, po mojem misljenju ono sto je sada bitno jesu tri stvari:
1. Ideje. Prostor treba iskoristiti sa razne sadrzaje, sama postava
nije nesto sto ce dugorocno zadrzati interes ljudi. Mjesta ima puno,
samo ga treba iskoristiti. Izlozbe, predavanja, sastanci, dogadjaji,
sve dolazi u obzir. Da odmah odgovorim na cesto postavljano pitanje,
birtija nije opcija.
2. Ljudi koji se ne boje zaskuati rukave. Ima dosta posla na uredjaju prostora i organizaciji svih popratnih aktivnosti koje idu uz to. Do
sada je sve to izvukao jedan covjek na svojim ledjima koji ce krepat
ako ne podijelimo poslove. Netko je sigurno vjestiji u nekim stvarima
od drugih.
3. Sponzori. Troskovi prostora nisu veliki ali ih naravno treba pokriti. Sponzorstva firmi i pojedinaca u bilo kojem obliku su dobrodosla i neophodna.

Kreirana je i mailing lista na koju se mogu pretplatiti zainteresirani ljudi a koju trenutno koristimo da bi medjusobno bili u kontaktu i koordinirali zaduzenja:
jabucnjak.hr/mailman/listinfo/peekpoke_jabucnjak.hr

Trenutno imamo oko 150 zanimljivih modela od 1960tih do 1990tih godina. Nedostaje nam jedna lijepa Apple Lisa.

Ovu informaciju slobodno saljite dalje onima za koje mislite da bi je zeljeli znati.
11.07.2007 | 03:05
Kao jedni iz te Sinclair-Commodore-Atari generacije, kolega Paulin i ja smo odmah nakon prvog razgovora sa Svetom odlučili pomoći projekt onako kako mi najbolje možemo, a obzirom da je kum tome tvrdoglavi Riba, sve je vrlo brzo bilo jasno!

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor, a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

Također, mi stojimo na raspolaganju za dizajn tiskanih materijela i plakata koji dolaze u prostor. O svom trošku planiramo par tjedana prije otvorenja projekt oglasiti i u lokalnim novinama, a odradit ćemo i PR dio.

Nadamo se da će ova odlična ideja zaživjeti!

Javite se Ribi i pomognite kako možete, ako se ovo dobro odradi može zaista biti sjajna stvar!
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:40
dpasaric je napisao:

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor
[/quote]

Živio Kreativni odjel!

a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

što prije.. al naravno, vremena i ljudi nikad dosta..

al opet klap! klap! klap! (to ja plješćem)
  • User
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:52
Kako bi se ja od gusta ukljucio u ovo ali problem je sta sam malo predaleko za pripomoc fizicki, a student sam tako da i financijski otpada

Ako mi sta padne napamet javit cu vam! Samo naprijed s ovime!
12.07.2007 | 02:26
Pomoć sam ponudila..pa ako ima kakav posao da mogu na daljinu..super..
Bravo,bravo!
12.07.2007 | 17:47
Ja sam žedne mladiće pomogao rundama i tapšanjem po ramenima, te smo testirali \"PeekPoke\" u raznim govornim situacijama.
O tome kasnije ...
22.08.2007 | 20:49
Nadam se da niste odustali!
Ideja je najmračniji mrak.
Volio bih čak vidjeti kopije originala naših Mona -Lisa- /jasno restriktivno - demo verzije - nekoliko teasera - ko želi nek dođe uživo/ na nekom \"museum\" siteu ili slično.
Ma sjecam se ja Ataira, Z81, XL, Applea IIc, IIe, QuickTakea, Newtona, IPoda I. Da sjecam... vadio mast.
Puna podrska iz ZG. Ako me put nanese /drži me mjesto - viša sila/ volio bih vidjeti izloške i prisjetiti se nekih razdoblja.
Keep on keeping. I ono što bi rekli Peter Gabriel & Kate Bush u pjesmi.
23.08.2007 | 16:33
Ma kakvi odustali, radi se citavo vrijeme punom parom. Svecano otvorenje 22.9., svi su pozvani, no svrati i ranije ako te put nanese u Rijeku!
Nazalost Lisa nam jos nedostaje, ali naici ce i onda jer je visoko na popisu prioriteta!
08.09.2007 | 06:14
Oglas u novinama...

08.09.2007 | 20:06
Odlicno!
19.09.2007 | 07:58
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, smayoo, zedonija, Anonimci (995)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO