Peek&Poke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Peek&Poke

11.07.2007 | 01:20
Na inicijativu Svete Nilovica, inspirirano njegovim kontroverznim hobijem sakupljanja povijesnih kucnih racunala i fascinacije istim nastala je ideja da se sakupljena kolekcija negdje izlozi kako bi bi se ljudi u krizi srednjih godina mogli prisjetiti kako su igrali Samantha Fox strip poker na
320x200 pixela, a nova djeca upoznala sa dijelom informaticke povijesti.
U tu je svrhu osnovana udruga koja je spletom neocekivanih okolonosti od grada Rijeke dobila na koristenje atraktivan prostor od 300 m2 u
centru grada po iznimno povoljnim uvjetima.
Ovo je najkriticnije vrijeme i o onome sto se napravi sada ovisit ce hoce li citav projekt zazivjeti ili neslavno propasti, stoga je cilj ukljuciti sto vise zainteresiranih ljudi...

Da ne duljim previse, po mojem misljenju ono sto je sada bitno jesu tri stvari:
1. Ideje. Prostor treba iskoristiti sa razne sadrzaje, sama postava
nije nesto sto ce dugorocno zadrzati interes ljudi. Mjesta ima puno,
samo ga treba iskoristiti. Izlozbe, predavanja, sastanci, dogadjaji,
sve dolazi u obzir. Da odmah odgovorim na cesto postavljano pitanje,
birtija nije opcija.
2. Ljudi koji se ne boje zaskuati rukave. Ima dosta posla na uredjaju prostora i organizaciji svih popratnih aktivnosti koje idu uz to. Do
sada je sve to izvukao jedan covjek na svojim ledjima koji ce krepat
ako ne podijelimo poslove. Netko je sigurno vjestiji u nekim stvarima
od drugih.
3. Sponzori. Troskovi prostora nisu veliki ali ih naravno treba pokriti. Sponzorstva firmi i pojedinaca u bilo kojem obliku su dobrodosla i neophodna.

Kreirana je i mailing lista na koju se mogu pretplatiti zainteresirani ljudi a koju trenutno koristimo da bi medjusobno bili u kontaktu i koordinirali zaduzenja:
jabucnjak.hr/mailman/listinfo/peekpoke_jabucnjak.hr

Trenutno imamo oko 150 zanimljivih modela od 1960tih do 1990tih godina. Nedostaje nam jedna lijepa Apple Lisa.

Ovu informaciju slobodno saljite dalje onima za koje mislite da bi je zeljeli znati.
11.07.2007 | 03:05
Kao jedni iz te Sinclair-Commodore-Atari generacije, kolega Paulin i ja smo odmah nakon prvog razgovora sa Svetom odlučili pomoći projekt onako kako mi najbolje možemo, a obzirom da je kum tome tvrdoglavi Riba, sve je vrlo brzo bilo jasno!

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor, a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

Također, mi stojimo na raspolaganju za dizajn tiskanih materijela i plakata koji dolaze u prostor. O svom trošku planiramo par tjedana prije otvorenja projekt oglasiti i u lokalnim novinama, a odradit ćemo i PR dio.

Nadamo se da će ova odlična ideja zaživjeti!

Javite se Ribi i pomognite kako možete, ako se ovo dobro odradi može zaista biti sjajna stvar!
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:40
dpasaric je napisao:

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor
[/quote]

Živio Kreativni odjel!

a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

što prije.. al naravno, vremena i ljudi nikad dosta..

al opet klap! klap! klap! (to ja plješćem)
  • User
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:52
Kako bi se ja od gusta ukljucio u ovo ali problem je sta sam malo predaleko za pripomoc fizicki, a student sam tako da i financijski otpada

Ako mi sta padne napamet javit cu vam! Samo naprijed s ovime!
12.07.2007 | 02:26
Pomoć sam ponudila..pa ako ima kakav posao da mogu na daljinu..super..
Bravo,bravo!
12.07.2007 | 17:47
Ja sam žedne mladiće pomogao rundama i tapšanjem po ramenima, te smo testirali \"PeekPoke\" u raznim govornim situacijama.
O tome kasnije ...
22.08.2007 | 20:49
Nadam se da niste odustali!
Ideja je najmračniji mrak.
Volio bih čak vidjeti kopije originala naših Mona -Lisa- /jasno restriktivno - demo verzije - nekoliko teasera - ko želi nek dođe uživo/ na nekom \"museum\" siteu ili slično.
Ma sjecam se ja Ataira, Z81, XL, Applea IIc, IIe, QuickTakea, Newtona, IPoda I. Da sjecam... vadio mast.
Puna podrska iz ZG. Ako me put nanese /drži me mjesto - viša sila/ volio bih vidjeti izloške i prisjetiti se nekih razdoblja.
Keep on keeping. I ono što bi rekli Peter Gabriel & Kate Bush u pjesmi.
23.08.2007 | 16:33
Ma kakvi odustali, radi se citavo vrijeme punom parom. Svecano otvorenje 22.9., svi su pozvani, no svrati i ranije ako te put nanese u Rijeku!
Nazalost Lisa nam jos nedostaje, ali naici ce i onda jer je visoko na popisu prioriteta!
08.09.2007 | 06:14
Oglas u novinama...

08.09.2007 | 20:06
Odlicno!
19.09.2007 | 07:58
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO