Peek&Poke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Peek&Poke

11.07.2007 | 01:20
Na inicijativu Svete Nilovica, inspirirano njegovim kontroverznim hobijem sakupljanja povijesnih kucnih racunala i fascinacije istim nastala je ideja da se sakupljena kolekcija negdje izlozi kako bi bi se ljudi u krizi srednjih godina mogli prisjetiti kako su igrali Samantha Fox strip poker na
320x200 pixela, a nova djeca upoznala sa dijelom informaticke povijesti.
U tu je svrhu osnovana udruga koja je spletom neocekivanih okolonosti od grada Rijeke dobila na koristenje atraktivan prostor od 300 m2 u
centru grada po iznimno povoljnim uvjetima.
Ovo je najkriticnije vrijeme i o onome sto se napravi sada ovisit ce hoce li citav projekt zazivjeti ili neslavno propasti, stoga je cilj ukljuciti sto vise zainteresiranih ljudi...

Da ne duljim previse, po mojem misljenju ono sto je sada bitno jesu tri stvari:
1. Ideje. Prostor treba iskoristiti sa razne sadrzaje, sama postava
nije nesto sto ce dugorocno zadrzati interes ljudi. Mjesta ima puno,
samo ga treba iskoristiti. Izlozbe, predavanja, sastanci, dogadjaji,
sve dolazi u obzir. Da odmah odgovorim na cesto postavljano pitanje,
birtija nije opcija.
2. Ljudi koji se ne boje zaskuati rukave. Ima dosta posla na uredjaju prostora i organizaciji svih popratnih aktivnosti koje idu uz to. Do
sada je sve to izvukao jedan covjek na svojim ledjima koji ce krepat
ako ne podijelimo poslove. Netko je sigurno vjestiji u nekim stvarima
od drugih.
3. Sponzori. Troskovi prostora nisu veliki ali ih naravno treba pokriti. Sponzorstva firmi i pojedinaca u bilo kojem obliku su dobrodosla i neophodna.

Kreirana je i mailing lista na koju se mogu pretplatiti zainteresirani ljudi a koju trenutno koristimo da bi medjusobno bili u kontaktu i koordinirali zaduzenja:
jabucnjak.hr/mailman/listinfo/peekpoke_jabucnjak.hr

Trenutno imamo oko 150 zanimljivih modela od 1960tih do 1990tih godina. Nedostaje nam jedna lijepa Apple Lisa.

Ovu informaciju slobodno saljite dalje onima za koje mislite da bi je zeljeli znati.
11.07.2007 | 03:05
Kao jedni iz te Sinclair-Commodore-Atari generacije, kolega Paulin i ja smo odmah nakon prvog razgovora sa Svetom odlučili pomoći projekt onako kako mi najbolje možemo, a obzirom da je kum tome tvrdoglavi Riba, sve je vrlo brzo bilo jasno!

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor, a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

Također, mi stojimo na raspolaganju za dizajn tiskanih materijela i plakata koji dolaze u prostor. O svom trošku planiramo par tjedana prije otvorenja projekt oglasiti i u lokalnim novinama, a odradit ćemo i PR dio.

Nadamo se da će ova odlična ideja zaživjeti!

Javite se Ribi i pomognite kako možete, ako se ovo dobro odradi može zaista biti sjajna stvar!
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:40
dpasaric je napisao:

Kreativni odjel upravo izrađuje 3D vizualizaciju \"muzejskog\" prostora. Namjera je na takav način što atraktivnije osmisliti prostor
[/quote]

Živio Kreativni odjel!

a tko zna, možda jednog dana istu vizualizaciju iskoristimo i za virtualnu PEEK&POKE postavu na webu.

što prije.. al naravno, vremena i ljudi nikad dosta..

al opet klap! klap! klap! (to ja plješćem)
  • User
  • Posjetitelj
11.07.2007 | 03:52
Kako bi se ja od gusta ukljucio u ovo ali problem je sta sam malo predaleko za pripomoc fizicki, a student sam tako da i financijski otpada

Ako mi sta padne napamet javit cu vam! Samo naprijed s ovime!
12.07.2007 | 02:26
Pomoć sam ponudila..pa ako ima kakav posao da mogu na daljinu..super..
Bravo,bravo!
12.07.2007 | 17:47
Ja sam žedne mladiće pomogao rundama i tapšanjem po ramenima, te smo testirali \"PeekPoke\" u raznim govornim situacijama.
O tome kasnije ...
22.08.2007 | 20:49
Nadam se da niste odustali!
Ideja je najmračniji mrak.
Volio bih čak vidjeti kopije originala naših Mona -Lisa- /jasno restriktivno - demo verzije - nekoliko teasera - ko želi nek dođe uživo/ na nekom \"museum\" siteu ili slično.
Ma sjecam se ja Ataira, Z81, XL, Applea IIc, IIe, QuickTakea, Newtona, IPoda I. Da sjecam... vadio mast.
Puna podrska iz ZG. Ako me put nanese /drži me mjesto - viša sila/ volio bih vidjeti izloške i prisjetiti se nekih razdoblja.
Keep on keeping. I ono što bi rekli Peter Gabriel & Kate Bush u pjesmi.
23.08.2007 | 16:33
Ma kakvi odustali, radi se citavo vrijeme punom parom. Svecano otvorenje 22.9., svi su pozvani, no svrati i ranije ako te put nanese u Rijeku!
Nazalost Lisa nam jos nedostaje, ali naici ce i onda jer je visoko na popisu prioriteta!
08.09.2007 | 06:14
Oglas u novinama...

08.09.2007 | 20:06
Odlicno!
19.09.2007 | 07:58
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 58 minuta
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, IgorD, jura22, Maxxy, ping, Riba, VanjusOS, yvann11, Anonimci (529)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO