23.09.2020 | 16:47
Moonlike, Ok. Ne znam. Ali kako su ti osigurači funkcionirali u tom obliku? Ako današnji samo iskoče, odnosno spuste se - šta naprave ovi? Kako oni osiguravaju?
I jebiga - kada izgledaju ko čepovi.
I ja sam imao takve, ali smo mijenjali to i provukli nove instalacije i uzemljenje.
EDIT:
Sorry, sada čitam Ribin link i vidim odgovor tamo. Thanks!
EDIT 1:
Aha. Sada sam naučio i to. Automatski i topljivi osigurači.
Uvijek sam pričao, čovjek na ovoj stranici svašta može naučiti.
Bravo Riba! Moonlike, drago mi je da sam ti uljepšao dan.

EDIT 2:
dario15, koliko znam - mi smo to mijenjali bez ikakve dozvole. Susjed koji radi u zagrebačkoj Elektri nam je došao, porazbijao zidove, izvadio staru razvodnu kutiju, stavio nove instalacije i kutiju, jedino što je malo sfušao je da nam je u kuhinji previše trošila i u slučaju da u isto vrijeme radi pećnica, frižider, grije mali bojler, upaljena je mikrovalka i još nek radi pegla ili suđerica - osigurač ispada.
Ne znam kako je to mogao riješiti, možda razdjeliti kuhinju na dva osigurača, ionako ih puno ne upotrebljavamo (u dva reda su).
Jedino moraš obavijestiti Elektru kada mijenjaš vanjsku kutiju, gdje se očitava stanje i mjeri potrošnja. To oni moraju donjeti i zatvoriti. Ti kupiš plastičnu kutiju i raskopaš sve dase može umetnuti u vanjski zid. Tako nekako mislim da ide. Više se i ne sjećam.