28.07.2020 | 10:30
drlovric kaže:
Ja za svoje pare imam pravo da zelim sto god hocu, i da trazim vise i da budem nezadovoljan. Isto kao sto ti imas pravo da ne zelis i da budes zadovoljan sa aktualnim stanjem i da do kraja zivota ne uradis iOS update (jer je eto sav savrsen)...
Od kada je vijeka i svijeta računala Apple je bio poznat po kreiranju sustava koji su uvijek bili zatvoreni ili imali striktna ograničenja. Kao glavni razlog uvijek se navodilo korisničko zadovoljstvo u radu. A to je uglavnom značilo mogućnost korištenja samo onih funkcija koja na Apple platformama rade bez nekih većih problema (osim MS office). Zbog toga sve tvoje argumente protiv Apple sustava, ja uzimam kao argumente za uređaje iz Apple sustava. Kao primjer bih naveo svoju prvu Performu (mislim kako je bila model 630) i instaliranje fontova. Bilo mi je fora čačkati po tome, ali mi nije bilo fora konstantno smrzavanje i problemi koji su mi uništavali ugodu u korištenju računala. Shvatio sam kako je ona stara narodna “sjedi i ništa ne diraj” za mene kao uredba sa zakonskom snagom. Vremenom sam shvatio kako sve moje potrebe, a bez prevelikog čačkanja, modificiranja, optimiziranja, Apple proizvodi rade “out of the box”. Uvijek možemo razgovarati o određenoj aplikaciji, funkciji, njihovoj uporabnoj vrijednosti odnosno osobnoj potrebi za korištenjem iste. U današnjem digitalnom svijetu osobno se oslanjam na Apple jer mi provjereno rade. Mobitel je jedno od sredstava za rad, koristio ga za cell pozive, voip, pozive, video pozive, mailove, karte ili potpis ugovora kroz sačuvan potpis u Preview. Ono što želim naglasiti je sigurnost u radu kada takav uređaj nije samo privatni telefon na kojem ima hrpa igrica. Možda je bitno naglasiti kako sam što se tiče igrice takav antitalenat. Jednostavno, domet je sudoku i bela. Kad smo već kod igrica, moj prvi susret sa Samsungom je jedan njihov 8” tablet koij smo dobili jer se samo na Androidu mogla instalirati aplikacija kojom se bežično prenosila slika pohranjena u ultrazvuku na mobitel. Prilikom aktivacije instalirao sam si igricu 2048. Otvaram igricu i prvo što mi iskoči je reklama za Hot Asian Ladies. Mislim si WTF? Hoće mi se to random desiti i na prezentaciji? Naravno, zbog preveliko pritiska korisnika ista aplikacija napravljena je za iOS, imala je samo jednu reviziju i radila je savršeno. Još danas je imam na svojim uređajima. Android varijanta ne radi kako treba ali to sada nije bitno.
Na ovoj stranici se uglavnom druže korisnici uređaja iz Apple eco sustava (kao i ti

) pa mislim kako je logično nastajanje da se marvin nagovori na odustajanje. Kada je pitanje novca, ekrana, memorije, uvijek bih odabrao Apple. Pogotovo sada kada mogu ponuditi uređaje za puno jeftiniju cijenu u odnosu na premium uređaje. (iPhone SE, iPad 7, Macbook Air). Vrhunski uređaj, odlične performanse, stabilnost, sve su to razlozi za Apple. A najveći je činjenica kako se ne trebam previše brinuti kako to izgleda i radi “ispod haube” jer nemam ni volje ni želje, od performe 630, čačkati i brinuti se hoće li mi raditi kako treba.
BTW Ako se smijem poslužiti uličnim rječnikom f..k off 3rd party keyboard kad postoji diktiranje. Moja dikcija je klasični primjer osobe koja bi trebala proći tretman u suvagu. Prvi puta sam je koristio prije pet godina kada sam dobio svoj originalni Apple watch, skužio da radi i na telefonu i sada to nemilice koristim. Probao sam tada isto i na Samsung tabletu ali kao što bi rekao Mirko Kamenjašević “gol, gol, ma ku..c gol, stativa”.
Ako se iz priloženog posta osjeti dašak bezbrižnosti, mogu potvrditi kako uživam na godišnjem i dok ispijam kavicu na terasi sa pogledom na more imam vremena za pisanje eseja.