Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


16.02.2023 | 09:09
m@xym kaže:
Da su nas liječnici varali, da je "big pharma" napravila virus koji je pobjegao iz laboratorija, i da su stručnjaci koji su iznosili svoje mišljenje na Facebook-u i YouTube-u, koje je establishment odbacio, u sve to upućeni bolje od same struke?!

Ako si povjerovao u to, i u druge "istine" koje nam serviraju ti kanali informacija, onda slobodno možeš vjerovati i da je Zemlja ravna ploča, argumenti su im izvedeni na sličnom kalupu.


Žao mi je to zaključiti, ali čini se da si ti "izgubljen slučaj" jer tvoj sklop za kritičko razmišljanje ne funkcionira.

Veliki dio medicinske struke se i u redovnim situacijama ponaša u skladu s hijerarhijom sustava i niti ima vremena niti stručnosti (jer znamo koliko je medicina izuzetno razgranata znanost prepuna niša) da bi mogao svaki aspekt proučavati i znati sve o njemu na toj razini da donosi odluke te razine je li neki lijek efikasan ili štetan. Liječnici, ako nemaju svoje informacije, a nisu ih imali, moraju vjerovati regulatornim agencijama, a za njih smo vidjeli da je dokazano da su korumpirani. I od tuda se širio karcinom krivih odluka i dezinformacija. Kod nas smo pak, kao i u većini EU država (ali ne u npr. Indiji), imali Beroša koji je AP-ov poslušnik, a AP je samo provodio što mu je WEF i WHO ekipa (znači big-pharma) naredila da provodi. I to je bio i onaj njegov sastanak s novinarima kada im je dao upute što moraju činiti i kako će cenzurirati svako propitivanje uputa "od gore".

Čak i moj izvor na prvu nije znao što se zaista zbiva - i sam je sebi pravdao tu situaciju "iznenadnošću" i "brzom reakcijom" i onda su se gazila pravila struke "u panici" i dobroj namjeri da se zaštite ljudi. No, kada se stvar odvila dalje, kada se vidjelo da se informacije namjerno skrivaju, a ne da ih nema, onda je počela sumnja u dobre namjere i interesnu igru. I finalni dokaz, a za koji je trebalo vrijeme, bilo je jednostavno kliničko iskustvo s pacijentima i praćenje cijepljenih osoba.

I što ti uopće znači "struka" u bilo kojoj praktičnoj branši danas, pa i medicini? Npr. za sebe držim da sam iskusan Apple stručnjak, uže specijaliziran za Mac Pro strojeve, ali s velikim općim poznavanjem Appleovog ekosustava. Kada me netko pita: "Davore, jesu li moji biometrijski podaci poput otiska prsta i mog lica zaista zaštićeni i ostaju lokalno na mom uređaju?" - ja mu odgovorim: "Naravno, Apple tako tvrdi i njihov Licence Agreement" to tako specificira, sve ostaje sigurno spremljeno u T2 čipu i tzv. "sigurnosnoj enklavi". I to je neka razina u kojoj moje tehničko znanje dolazi do granica jer ne znam kako točno funkcionira njihov T2 niti je li moguće da ima sigurnosne rupe ili backdoor.

Je li moguće da zapravo zavaravam ljude jer je pod utjecajem FBI/CIA Apple morao sakriti neki backdoor za njih kako bi se moglo pristupiti tim podacima? Rekao bih da ne znam, da ne vjerujem, ali nije nemoguće. Apple je, ako ništa drugo, iza te svoje tvrdnje stao svojim pravnim ugovorom, tj. Licence Agreementom.

U našem primjeru, Pfizer i ekipa ne da nisu stali pravno iza svojeg "cjepiva", nego upravo suprotno - tražili su pravni ugovor koji će biti tajan i osloboditi ih apsolutno bilo kakve odgovornosti! A znamo i kako taj ugovor izgleda (bio sam ga ostavio ovdje) kada su ga Albanci pustili van (što su korporativni mediji opet prešutjeli umjesto da to bude vijest na naslovnici). Znači, tvoje vjerovanje jednoj korumpiranoj FDA koja, kako je sam direktor razvoja Pfizera priznao, funkcionira po sistemu "revolving doors", je smiješno, da, baš smiješno, nemam bolji izraz za tvoju konformističku naivnost.
16.02.2023 | 09:33
m@xym kaže:
O kakvom monopsonu ti pričaš?!
Šta misliš da je samo EU kupila samo Pfizerovo cijepivo?

Postoji 10-ak cijepiva za koronu, i preko 160 različitih zemalja koje su dogovarale kupnju sa tih 10-ak dobavljača.


Mila majko. Evo, nemam drugi komentar ako ti možeš izaći s tvrdnjom da odnos Pfizera i EU nije odnos monopola i monopsona.

"Da, ali ima i jedan imunološki zavod na Kubi koji im je to mogao ponuditi..." ili "Što će Pfizeru EU, pa nisu oni jedno tržište, mogao je sve to prodati Africi". Hahaha, daaaj, neozbiljan si čak ispod svoje redovne razine.

Da nije bilo korupcije, i to još toliko bliske (pazi njen muž!), ugovor EU s bilo kojim dobavljačem cjepiva bi bio potpuno javan i transparentan, to je naš novac i u pitanju je naše zdravlje, a ne "tajnost jer nabavljamo najmodernije oružje, pa neprijatelj ne smije znati koliko smo čega kupili".

To su bezobzirni korumpirani zlikovci, a da sam ja bio taj koji će sklapati ugovor s mlijardama € poreznog novca, tražio bih od Pfizera i Moderne da otkriju puni sastav tog medikamenta, bez toga im to ne bih kupio za taj silan novac koji ih je obogoatio kao nikada ništa u dosadašnjoj povijesti.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
16.02.2023 | 09:40
dpasaric kaže:
Veliki dio medicinske struke se i u redovnim situacijama ponaša u skladu s hijerarhijom sustava i niti ima vremena niti stručnosti (jer znamo koliko je medicina izuzetno razgranata znanost prepuna niša) da bi mogao svaki aspekt proučavati i znati sve o njemu na toj razini da donosi odluke te razine je li neki lijek efikasan ili štetan. Liječnici, ako nemaju svoje informacije, a nisu ih imali, moraju vjerovati regulatornim agencijama, a za njih smo vidjeli da je dokazano da su korumpirani..


Rekao bi gotovo savršen opis (procesa i stanja) onoga na što sam ukazao u prethodnom upisu.
Ovaj obrazac posebno dominira farmakološkom granom medicine.
Kada bi se išlo ispitivati korist i štetnost lijekova kod mnogih od njih došli bi do spoznaje slične ili iste kao sa kovid cjepivima - lijekovi ne liječe nego prikrivaju / maskiraju simptome i stvaraju lažni dojam izlječenosti a pri tom čine još veću štetu na drugim poljima funkcioniranja našeg tijela. Interes je držati ljude bolesnim - stalnim potrošačima njihovih proizvoda - i to čine. Nema tu humanosti. Naprotiv, beskrupolozni kapitalizam.
16.02.2023 | 13:09
Analiza sadržaja cjepiva od nezavisnih laboratorija.
homunizam.files.wordpress.com/2022/01/gr...c-to-human-blood.pdf
16.02.2023 | 17:09
Pročitao i sad nisam pametan,... pitanja mi se nameću sama od sebe

1. Hoćemo li sad imati bolji 4 i 5 G internet jer imamo puno malih AP-a u okruženju?
2. Trebamo li kupiti dionice tvrtki koje proizvode aluminijsku foliju (očekuje se velika potražnja kako bi se cijepljeni zaštitili od EMP-a) ili je Bill već sve pokupovao?
3. Trebamo li kupiti (trebali smo još jučer, ali kako su JR i AP zauzeti drugim stvarima možda još nije kasno) nekretnine i zemljišta u Lici (tamo još ni 3G nije u planu pa smo sigurni)?
4. Danas su i Japanci prijavili nekoliko UFO-a (NLO-a) iznad Japana, što rade Mulder i Scully ovih dana (zna li netko, pitam za prijatelja)?
5. Što znači ŠČ?
  • Air
  • Korisnik
  • 64
16.02.2023 | 17:30
Bertone kaže:
5. Što znači ŠČ?


Prema Klaićevim skrivenim tutorialima (nevidljivi svezak br. 7) znači:
"Zavodljivo, senzualno, nezaboravno. Baš kao i kasno ljeto dok ti more uz zalazak sunca mreška jaja..."

...ostatak ti nisam naveo jer sam hrabro pretpostavio da se ne odnosi na tebe. Ako te ipak zanima evo i linka.
16.02.2023 | 18:17
Kruži priča po bespućima interneta da je ta "nezavisna laboratorija" zapravo prikrivena podružnica Poshpiu Ltd.
Istog onoga konzorcija koji je sklopio tajni ugovor sa Croatia Airlines-om, da nas zaprašuju chemtrails-ima na liniji Zagreb - Gornji Vakuf - Donji Vakuf.
16.02.2023 | 19:58
dpasaric kaže:
Žao mi je to zaključiti, ali čini se da si ti "izgubljen slučaj" jer tvoj sklop za kritičko razmišljanje ne funkcionira.


Izgubljeni slučaj nisam ja, nego naš kolega koji je na drugoj temi podforuma razno (Kakva je budućnost čovječanstva), mrtav-hladan copy-paste-ao šaljivi članak jednog lokalnog portala (koji je opet, to kopirao sa jednog Dubrovačkog lokalnog portala) o tome kako nas Croatia Airlines šprica chemtrails-ima u suradnji sa japanskim konzorcijem Poshipu Limited.

Čak i kada sam mu napisao o čemu se radi, i priložio originalni članak (u kojem stoji disclaimer da se radi o članku šaljivog sadržaja, on je samo slavodobitno napisao kako će:
"Vrijeme pokazati svoje", kako sam "fulao ceo fudbal", i da je dobro napisao Smayoo, da sam ja zelot.

A, sad je evo priložio link na analizu sadržaja cjepiva od strane "nezavisnih laboratorija".
Autor, zagovornik raznih teorija zavjere...

Dakle, to ti je eklatantni primjer što se dogodi kada jedna odrasla osoba povjeruje svemu što pročita u krajnje nepouzdanim izvorima.

Kako funkcionira njegov sklop za kritičko razmišljanje?
Tako što je na jednoj drugoj temi stavljao linkove koji nas žele uvjeriti da živimo na nepomičnoj ravnoj ploči!

Kako funkcionira tvoj sklop za kritičko razmišljanje, ako ti staviš link na neki članak i onda ja malo pretražim internet i ustanovim da se radi o lažnim tvrdnjama?

Kako funkcionira tvoj sklop za kritičko razmišljanje, ako na skoro svaku aktivnu temu na forumu staviš link sa jednih te istih izvora, o nekakvoj zavjeri; Ukrajina - zavjera, Bitcoini - zavjera, Twitter - zavjera.

I onda ti ustvrdiš kako moj sklop za kritičko razmišljanje ne funkcionira!!
A, tvoj funkcionira perfektno, samo eto... ne da ti se provjeravati linkove koje copy-paste-aš, nisi ti istraživački novinar, nemaš vremena...
Nikakve korist od takvog "kritičkog razmišljanja".

I tako... nagomilalo se tu dosta linkova na tvrdnje koje su u najmanju ruku sumnjive (jer dolaze iz izvora za koje se već dokazalo da su lažni i zavaravajući), ali admini ne reagiraju (iako bi trebali micati lažne informacije), a najvažnije u svemu je da sam ja zelot.

Radije ću biti zelot koji vjeruje struci, nego internet stručnjak za sve, koji u gotovo svemu vidi neku zavjeru.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
16.02.2023 | 20:10
m@xym kaže:
Radije ću biti zelot koji vjeruje struci, nego internet stručnjak za sve, koji u gotovo svemu vidi neku zavjeru.


Budi ti što god želiš, kao i što smo svi mi.

Ali ajde probaj napisati svoje viđenje oko Pfizer cjepiva (početnih priča i uvodnih EDIT: javnosti predstavljenih istraživanja neophodnih za odobrenje za upotrebu na ljudima od strane Pfizera i medicinske struke, naše HR, do današnjeg stanja - iznesenih stvarnih istraživanja / dokaza od strane Pfizera - onih koji su trebali ostati tajna 50 godina i šutnje naše medicinske struke na te iznesene dokaze) i kako ti to ocjenjuješ.
16.02.2023 | 20:58
Bertone kaže:
5. Što znači ŠČ?


Щ (šč)
16.02.2023 | 22:02
Članovi američkog Kongresa uputili pismo za FDA, NIH i HHS zahtjevajući odgovore:





16.02.2023 | 22:10
Josef Rudolf Mengele Bio je lječnik i čovjek od struke i ti si takvima vjerovao.
Eksperimenta zvanog korona niti sam Mengele se ne bi posramio.
Imao je i nadimak Anđeo smrti.
16.02.2023 | 22:30
jura22 kaže:
Josef Rudolf Mengele Bio je lječnik i čovjek od struke i ti si takvima vjerovao.
Eksperimenta zvanog korona niti sam Mengele se ne bi posramio.
Imao je i nadimak Anđeo smrti.


Eeee, pravi se javio...

Kako si ono pokušao opravdati onaj "Poshipu limited" članak?

"Ispuštanje chemtrailsea graditi na tome dali Vakufi imaju ili nemaju aerodrom?

Super mi je ovo.
To je isto kao i onaj vic o Muji i Hasi. "Ako nemaš ribicu onda si peder!"


A, sad pokušavaš izjednačiti čitavu liječničku struku sa nacističkim ratnim zločincem.
Bravo care...

O tvom sklopu za logičko razmišljanje, i struka bi imala ponešto za reći.
17.02.2023 | 18:03
m@xym kaže:
A, sad pokušavaš izjednačiti čitavu liječničku struku sa nacističkim ratnim zločincem.
Bravo care...

O tvom sklopu za logičko razmišljanje, i struka bi imala ponešto za reći.


Ja ne pokušava izjednačiti čitavu liječničku struku već pojedince koji su se ponašali kao spomenuti liječnik.

Ja ne sumnjam da je Igor Rudan izvrstan znanstvenik, ali se u koroni pokazao kao sluga farmaceuta. O Ivanu Đikiću ne treba trošiti rijeći jer se on silom želi ugurati u politiku.

Ja mogu zaključiti da je tvoj intelektualni doseg vrlo malen i formiran od nekoga drugoga jer svatko tko ima imalo "soli u glavi" može zaključiti da su nas ti tvoji "liječnici" lagali.

Svi oni koji su se usudili misliti drugačije, bili su marginalizirani i ušutkavani od strane polu obrazovani fakto-nećega. Tim fakto-nešto biti će suđeno.
17.02.2023 | 18:53
Pojedini liječnici su se u vrijeme korone ponašali kao Mengele?!

Ti si, legendo, skroz izgubio busolu.

Sama pomisao na to da djelovanje bilo kojeg liječnika danas, na bili koji način pokušaš usporediti sa onim što je radio Mengele, i to, samo zato što se ne slažeš sa onim što je taj liječnik rekao ili napisao, je degutantna.
17.02.2023 | 19:24
Budi i dalje u sojenici.

Prisiljavati ljude na neobavezno cjepljanje je sto.?
Lagati im o korisnosti i svrsishodnosti cjepiva je sto?
Sakrivati istinu o koroni je sto?

Nemoj pricati gluposti. Ja vjerujem da si ti ili netko u tvojoj familiji strpao novac u dzep i sada trebas opravdanje za to. Svatko normalan vec je shvario.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
17.02.2023 | 19:29
jura22 kaže:
Budi i dalje u sojenici.

Prisiljavati ljude na neobavezno cjepljanje je sto.?
Lagati im o korisnosti i svrsishodnosti cjepiva je sto?
Sakrivati istinu o koroni je sto?


@m@xym-u je ubiti čovjeka ili ga trajno zdravstveno unakaziti samo koletaralna šteta u ovoj situaciji.
Sve dok misli da je on zdravstveno profitirao.
17.02.2023 | 20:04
@jura22

Nitko nije bio prisiljen na cijepljenje.
Ja sam se dobrovoljno cijepio, a znam kolege koji se nisu cijepili, i zbog toga nisu imali nikakvih neugodnosti.
Pojedinci koji su se cijepili da bi mogli putovati, ili posuditi djetetu knjigu iz biblioteke, čast iznimkama, sada kukaju kako su se eto morali cijepiti, a ja osobno poznam desetak ljudi koji se nisu cijepili, niti su to ikad krili, i nikad nisu zbog toga imali nikakvih problema.

Covid putovnica (digitalna) mi nije nikad zatrebala, a covid testiranje sam, iako sam bio cijepljen, morao napraviti prije prijema na bolničko liječenje.

Dakle, ni 'p' od prisile.

Kakvu to ti "istinu" o koroni znaš?!
Rekao ti je Russell Brand iz prve ruke, jer je bio u laboratoriju u Wuhanu?!

Ja pričam gluposti, a ti vjeruješ gluposti, pa zašto onda misliš da tvoje vjerovanje ima ikakvu vrijednost?
I opet ideš prodavati foru sa novcima...
Isto tako kako "znaš" i "vjeruje" da me "plaća" big-pharma, "znaš" istinu o koroni, drugim riječima samo bulazniš besmislice koje ti je dojavio "poznavatelj" sa Facebook-a.
17.02.2023 | 20:49
m@xym kaže:
@jura22

Nitko nije bio prisiljen na cijepljenje.
Ja sam se dobrovoljno cijepio, a znam kolege koji se nisu cijepili, i zbog toga nisu imali nikakvih neugodnosti.


Ja ih znam desetke koji se nisu cijepili i zbog toga im je postavljeno niz ciljanih sistemskih opstrukcija s ciljem da im se zagorča život i da ih se prisili na "dobrovoljno" cijepljenje jer "šire zarazu".

Počevši od najbanalnije situacije da nisi mogao doći u poštu podignuti sudski spis kojeg ti poštar nije ni pokušao uručiti "jer je corona", nego je samo ubacio onu cedulju u sandučić. O onda dođeš u poštu, već si ušao unutra i stajao u redu 15 minuta, dođeš na red i službenica ne smije ništa dok joj ne pokažeš Covid potvrdu.

Ja sam u vrijeme tih paničnih kaotičnih "odluka" imao aktivno gradilište na Krku i policija nije dala nikom preko mosta tko nije imao covid potvrdu, te sam imao drugo na Vratniku (iznad Senja) i policija isto tako nije dala ući u Ličko-senjsku županiju ako nemaš covid potvrdu.

Efektivno bi mogao zatvoriti firmu i okačiti zube o klin da se nisam cijepio jer ići na testiranje svaki treći dan u Rijeci nije bilo opcija, s jednim mjestom za PCR testiranje na skoro 300.000 ljudi.

Pri tom, već sam bio prebolio covid, ali svejedno sam se morao cijepiti jer tada preboljenje nije bilo prihvaćeno kao jednakovrijedno cijepljenju (tri mjeseca nakon pozitivnog testa preboljenje više nije vrijedilo).

Ti sad možeš pričati što hoćeš ali to JEST de facto bila prisila. Isto kao i mojoj supruzi, koja radi u školi. A nju nitko nije ni pitao ništa. Samo su joj dali onaj kartončić s upisanim datumom, kad da dođe na cijepljenje.
17.02.2023 | 21:30
@smayoo,

Možeš i ti pričati što hoćeš, ali formalne prisile nije bilo.
Onaj tko je trebao Covid potvrdu, nije se morao cijepiti, nego pokazati negativni covid test.

Kakve veze sa cijepljenjem ima odluka o nenapuštanju mjesta stanovanja, koja je donesena u samom početku epidemije (i kasnije ista nije nikad ponovo uvedena), i koja je donesena de facto zbog toga da spriječi građane Zagreba da u vrijeme nakon potresa "pobjegnu" u ruralne krajeve Hrvatske, gdje bi onda bilo puno teže kontrolirati epidemiju?!

U Poštu nisi mogao ući bez potvrde tek na kraju epidemije, dakle vremenski raspon između tih dvaju odluka je preko godinu i po dana.
U periodima kada je broj novozaraženih pao na prihvatljivu razinu, većina restriktivnih mjera je bila ukinuta.

Ne tvrdim da u nekim slučajevima nije bilo indirektne ili čak i direktne prisile (zaposlenici bolnica su se morali ili cijepiti, ili svaki dan testirati) ali većina ljudi je imala izbora, što se uostalom može i vidjeti po (malom) postotku cijepljenosti.

Isto tako ne tvrdim da neki ljudi, zbog prirode svoga posla, nisu bili izuzetno ograničeni određenim mjerama.

Ali, u odnosu na mjere koje su vrijedile u većini zemalja EU, kod nas je bila "kamilica".

U Austriji većinu vremena nisi mogao ući u niti jednu trgovinu (uključujući prehranu) bez negativnog testa, odnosno, kasnije covid potvrde.

Tolika prisila je bila da se jedva cijepilo malo više od pola stanovništva (57%).
  • Air
  • Korisnik
  • 64
17.02.2023 | 21:57
m@xym kaže:
@smayoo,
Možeš i ti pričati što hoćeš, ali formalne prisile nije bilo..


Ne tvrdim da u nekim slučajevima nije bilo indirektne ili čak i direktne prisile (zaposlenici bolnica su se morali ili cijepiti, ili svaki dan testirati).


...

da li se to nazire neka "polupredaja"?

Ili smo samo malo popili?
17.02.2023 | 22:44
m@xym kaže:
Nitko nije bio prisiljen na cijepljenje.
.
.
Dakle, ni 'p' od prisile.


Oprosti, ali što je ucjena, nego oblik prisile?

Moja supruga se morala cijepiti jer bi ili izgubila posao ili bi se morala svako jutro prije škole testirati - iako je preboljela.

Meni su zabranili ulazak na poštu (i time obavljanje posla) ako se stalno ne testiram, a testovi nisu bili besplatni, znači to je ucjena mafije, gore i od uličnih narkodilera. I tako sam ja potpuno zdrav, još i prebolio, ne mogao obavljati posao jer bi se od mene tražio reket za test plus dodatan gubitak vremena. To je ucjena i prisila.

A da ne pričamo o ucjeni po pitanju slobode kretanja, a sve je bilo zasnovano na prevari korumpiranog sustava i pohlepne big-pharme.
17.02.2023 | 22:47
Prisila je bila direktna, stvarna i sveobuhvatna.
Potvrde su ubijale ljude.
Cjepljenje nije imalo efekt na tijek pandemije i suzbijanje zaraze.
Jedino je bogacenje bilo stvarno.
Da je Putin prije napao Ukrajinu, pandemija bi prije nestala jer je umjetno stvorena.
17.02.2023 | 23:02
Ja mislim da m@xym ne živi u hrvatskoj ili nije živio u hrvatskoj za vrijeme corone.
17.02.2023 | 23:51
JOHN kaže:
Ja mislim da m@xym ne živi u hrvatskoj ili nije živio u hrvatskoj za vrijeme corone.


Potpuno moje mišljenje. Propustio je jedan period ljudske povijesti
18.02.2023 | 00:49
@JOHN

Pa, kad već tako misliš, deder ti nama reci, što od onoga što sam ja naveo nije točno?

Jesmo li na početku imali stroge mjere i isto tako limit kretanja izvan mjesta boravka nakon potresa u Zg?
Jesmo.

Jesmo li kasnije imali najblaže mjere od svih zemalja EU?
Jesmo.

Da li je cijepljeno oko 57% stanovništva Hrvatske?
Jest.

Pa kakva je onda to prisila kada jedva cijepiš pola stanovništva?!

Ti isto nisi mogao poći u biblioteku posuditi djetetu knjigu, pa su te tako prisilili da se cijepiš?!
18.02.2023 | 00:54
jura22 kaže:
Cjepljenje nije imalo efekt na tijek pandemije i suzbijanje zaraze.


Eeeeeee, da... a u Velikoj Britaniji je postotak umrlih na broj zaraženih, kao i postotak oboljelih sa težim simptomima u odnosu na broj zaraženih, drastično pao nakon što su cijepili 80% stanovnika, po duhu svetome?!

To je vjerojatno Kraljica Majka sa nebesa urgirala da dođe do strjelovitog pada, ili su brojevi "namještani", ipak je tu big-pharma u igri...
18.02.2023 | 08:22
Dali su mjere na početku sprijačile širenje korone?
Nisu
Da li su blage mjere povećale širenje korone?
Nisu
Da li je mala procjeplenost povećaja širenje korone?
NIje

Mjere koje su uvađali bile su administrativne naravi nisu uspjele.

Opće napomene koje su dali, su jedine koje su imale smisla.
Čuvajte se, ne sakupljajte se, perite ruke, stariji neka se ne kreću gdje je veliki broj ljudi.
Kada je cjepivo došlo, preporuka je da se stariji cjepe. Laš "struke" je da se vi moraju cjepiti jer cjepivo ima negativan učinak na mlade ljude.

I za kraj, ja našemu Forrestu Gumpu prepuštam sve svoje preostale neiskorištene doze koje je UFDL kupila.
18.02.2023 | 08:55
m@xym kaže:
jura22 kaže:
Cjepljenje nije imalo efekt na tijek pandemije i suzbijanje zaraze.


Eeeeeee, da... a u Velikoj Britaniji je postotak umrlih na broj zaraženih, kao i postotak oboljelih sa težim simptomima u odnosu na broj zaraženih, drastično pao nakon što su cijepili 80% stanovnika, po duhu svetome?!

To je vjerojatno Kraljica Majka sa nebesa urgirala da dođe do strjelovitog pada, ili su brojevi "namještani", ipak je tu big-pharma u igri...


Iako je VB imala visoku procjepljenost, višu od Švedske, imala je više zaraženih i više umrlih.
Mjere ne funkcioniraju!!!
Ono što funkcionira je zdrav i aktivan život, boravak u prirodi.
18.02.2023 | 10:37
I u Velikoj Britaniji i u Švedskoj, broj umrlih u odnosu na broj zaraženih je, nakon cijepljenja bio manji nego prije cijepljenja.

Ukupna smrtnost (broj ukupno umrlih podijeljen sa brojem ukupno zaraženih) je skoro ista za obje zemlje (0.00847 za VB i 0.00875 za Švedsku).

Uspoređivanjem brojeva u apsolutnom iznosu, i bez podijele na period prije i poslije cijepljenja, možeš samo zaključiti da nemaš pojma o tome što radiš.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 33 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (744)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO