Potvrda o poznavanju rada na kompjuteru?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potvrda o poznavanju rada na kompjuteru?

08.12.2014 | 18:30
imas na mom faksu te testove i edukacije, cijene su ti oko 4,5 tisuca kuna koliko se sjecam
08.12.2014 | 21:30
Nedavo sam i sam gledao kako doci do vazeceg papira koji kaze sto sve znas vezano za racunala. Odmah su mi ponudili ecdl i to je bila jedina opcija. Fora je u tome sto sam znam daleko siri spektar vezano za racunala, dok je ecdl vezan usko za office paket i to idu dosta duboko u njega, sto meni nikada nije bilo nesto od prevelike vaznosti. Da stvar bude bolja, rekli su mi da su svi programi na nasem jeziku, sto moze vec u startu biti problem za nekoga tko korisit engleski jezik na racunalu (taj sam ). Ecdl je certifikat koji moze pomoci nekome tko ce mozda raditi nekakve racunovodstvene poslove, posto i napredni ecdl samo jos vise ide u dubinu office-a. Ako mislis da znas, ne moras slusati predavanja, nego kupis index i izadje samo na ispite i to je cca 1300kn za sve, no male su sanse da mozes proci....
Ja osobno od kada koristim racunala (cca 18 godina) uvijek je sve na engleskom i apsolutno se pogubim kada nekome trebam nesto popraviti a sve mu je na hr
Ono sto je puno bolje od ecdl-a je comptia a+, samo kod nas je malo teze doci do tog certifikata a i cijena je....
08.12.2014 | 22:32
prestrašno! šta Microsoft nije dovojno monopolizirao tržište i nabrao se love nego ga se još i ovako treba sponzorirat? odvratno...
i na temelju čega se to toliko naplaćuje? to je jedna cijela plaća! ma za šta?
08.12.2014 | 22:52
Kakve to veze ima s Microsoftom? Što je tebi, što si se zapjenio? ECDL ne pretpostavlja konkretan softver, nego uobičajene zadaće koje ljudi koji nisu informatičari trebaju pomoću računala raditi. Možeš birati da li ćeš polagati ECDL na ovom ili onom OSu, na ovom ili onom office paketu... Tko je spominjao Microsoft?
Na temelju čega se koliko naplaćuje? 1300 kn nije ničija plaća. Nitko nema tako malu plaću.
08.12.2014 | 22:55
Pa za koji Q to zovu ECDL kad je zapravo M$ODL. Zasto poznavanje rada na racunalu podrazumjeva poznavanje naprednog koristenja MS Office-a? Zasto nebi ucili o Open office varijantama? Cijenaje bezobrazno previsoka. Za te novce ima puno pametnijih stvari za nauciti.
08.12.2014 | 22:56
smayoo kaže:
Kakve to veze ima s Microsoftom? Što je tebi, što si se zapjenio? ECDL ne pretpostavlja konkretan softver, nego uobičajene zadaće koje ljudi koji nisu informatičari trebaju pomoću računala raditi. Možeš birati da li ćeš polagati ECDL na ovom ili onom OSu, na ovom ili onom office paketu... Tko je spominjao Microsoft?
Na temelju čega se koliko naplaćuje? 1300 kn nije ničija plaća. Nitko nema tako malu plaću.

Ako je tako, onda OK.
08.12.2014 | 23:07
Što vam je danas, što ste se povampirili?
U Danskoj su sve javne ustanove i tijela vlasti na Linuxu u OpenOfficeu pa svejedno koriste ECDL. Dajte se malo informirajte prije nego donosite sud. Dao sam link, ima tamo, sve lijepo piše, udahnite malo, pročitajte, nabrojite do 10... I tako...
Ako je nekom 1300 kn skupo za položiti 7 ispita, hm... ne znam... Ajde dajte mi recite, da vi trebate održati za nekog ispit iz bilo čega, koji traje 45 min, uz sve što tu ide, koliko bi vi to naplatili?
Potražite online polaganje ECDL, vjerojatno je jeftinije. I k tome je na engleskom, za one koji ne koriste office na hrvatskom.
09.12.2014 | 15:51
dosada je ECDL itekako bio vezan za MS Office; ako je to potpuno promijenjeno, onda ok.
rečeno je da košta 4.500 kn, odnosno da su samo ispiti 1.300 kn, ali da je bez predavanja mala vjerojatnost prolaza.
10.12.2014 | 08:35
Čovjek je napisao da je njemu mala vjerojatnost prolaza jer je ECDL na hrvatskom, a on je navikao da je sve na engleskom. Platiš si polaganje ECDL online pa ga polažeš na engleskom. Ili tražiš kod naših ispitivača da ti omoguće polaganje na engleskom.

dosada je ECDL itekako bio vezan za MS Office; ako je to potpuno promijenjeno, onda ok.

To nije točno. Nikad ECDL nije bio vezan za MS Office.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 50 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO