Urban Jungle - domaća simulacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Urban Jungle - domaća simulacija

21.09.2005 | 01:37
Nije direktno vezano s Macom (ok, jedan dio se modelirao na Macu, i PC koji se koristio za ravoj ima Cinemu 23), ali je jako interesantno i vrijedno spomena - tim više što se radi o projektu DIR-a. Nadamo se da će biti uspješan barem kao i Jabučnjak - jedan od najpopularnijih DIR projekata! Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama...

O čemu se radi?

Zadnje tri godine vrijedni DIR-ovci radili su na tajnom projektu - PC igri! Radi se o simulaciji prometa koja koristi module s umjetnom inteligencijom za dočaravanje stvarnih prometnih situacija u velikom gradu - da, da, sve one iritantne gužve, začepljenja i autobusi su ovdje... Cilj je - voziti po propisima! Simulacija je zamišljena prije svega za školarce koji kroz igru mogu naučiti prometna pravila, ali siguran sam da će biti zanimljiva i odraslima.

Kako bi se igra i vizualno razlikovala od stotina sličnih auto-igrica, a istovremeno imala maksimalnu moguću relanost, krenulo se u ambicioznu misiju - preslikati stvarni grad u igru! Da, cijela igra se odvija u Rijeci! Cijeli širi centar je unesen u igru, svaka ulica, svaki znak, a teksturiranje objekata radilo se preko dvije godine!

Pre-release verzija igra može se pogledati na sajmu automobila Auto 2005 na obali, a final izlazi za mjesec dana. Igra će biti BESPLATNA, naklada će biti oko 7000 kopija (prvenstveno za škole), a bit će raspoloživa i za download. Vjerojatno će je objaviti i neki od domaćih računalnih časopisa. Igra je financirana nizom sponozora koji se pojavljuju u igri (npr. igrač drži novac u Raiffeisen banci, auto osigurava u Croata osiguranju itd...), a za marketing projekta zadužen je Kreativni odjel. Još ima mjesta na jumbo-plakatima po gradu, pa ako ima zainteresiranih - javite se!

A sada par \"teaser\" snapshota iz igre...

21.09.2005 | 21:56
Svidja mi se ideja, ali najvise iz sebicnih razloga Konacno cu se provozati Rijekom a da ne zalutam )))

Ozbiljno, hvale vrijedan projekt koji moze samo dobroga donijeti, a jednoga dana mozda bude i za svaki veći grad - nešto kao XPlane?
  • Anonimac
  • Posjetitelj
21.09.2005 | 22:38
Ludnica! Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!
21.09.2005 | 23:18
ma bas je super. za 5
22.09.2005 | 00:06
Dobro izgleda.
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???
22.09.2005 | 02:39
Super stvar, za svaku pohvalu! Moram imati jedan primjerak!
22.09.2005 | 10:52
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

A kaj je sa školarcima koji imaju Maca doma ??? ....
22.09.2005 | 14:36
Piko je napisao:
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

mozda Mac verziju? samo PC? morate napravit Mac verziju!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2005 | 22:22
User je napisao:
Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!

Hvala na pohvali. Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

S obzirom da nam je mapa Rijeke samo pilot, igraci mogu racunati na oko 50ak MB po svakom gradu. Sto ne znaci da znamo kad ce drugi gradovi.
22.09.2005 | 22:33
tgrabar05 je napisao:
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???

Za klasicno modeliranje smo koristili Lightwave (na Macu) i Maxa. No, vecina nije \"klasicno modelirana\". :-X O tome ce biti vise rijeci kad zavrsimo projekt. Programirano je u Delphiju.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.09.2005 | 18:53
Hvala na pohvali.

Nema na cemu, itekako je vrijedno toga, pogotovo jer se 3 godine radilo na tom besplatnom projektu!

Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

A mozda bi bio stos ubacit jedan folder gdje korisnici stavljaju vlastite MP3-ce. Time bi skresali velicinu igre, a korisnici bi slusali ono sto zele .

Programirano je u Delphiju.

Ako se vec radi o Delphiju, jel bi bilo tesko prenijet kod u Kylix i iskompajlirat to za Linux? Tako da malo i svoj Slackware \"uposlim\" , a mislim i da bi veliki broj ostalih hrvatskih Linuxasa rado downloadao tu igru, a s obzirom na njihovu \"open source narav\" mislim da bi ih dosta i pridonijelo njenom razvoju, mozda novim levelima ili mogucnostima...
16.03.2006 | 10:36

Objavljen je Urban Jungle 1.01 patch...

- novi načini vožnje (automatski mjenjač, ručni mjenjač, gradski mod, krstarenje)
- znatno proširena podrška za igrače kontrolere
- realističnija fizika vozila
- realističnije karakteristike vozila
- automatsko ažuriranje igre (zakrpe) putem Interneta
- ispravak pojedinih prometnih problema
- prikaz stupnja prijenosa tijekom vožnje
- deinstalacija

Kako se stvari razvijaju s Intel Macovima još malo, pa će se moći igrati Urban Jungle na Macu bez emulatora...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 7 minuta
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, jura22, pontmax1, Riba, tino1, Anonimci (14153)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO