Urban Jungle - domaća simulacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Urban Jungle - domaća simulacija

21.09.2005 | 01:37
Nije direktno vezano s Macom (ok, jedan dio se modelirao na Macu, i PC koji se koristio za ravoj ima Cinemu 23), ali je jako interesantno i vrijedno spomena - tim više što se radi o projektu DIR-a. Nadamo se da će biti uspješan barem kao i Jabučnjak - jedan od najpopularnijih DIR projekata! Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama...

O čemu se radi?

Zadnje tri godine vrijedni DIR-ovci radili su na tajnom projektu - PC igri! Radi se o simulaciji prometa koja koristi module s umjetnom inteligencijom za dočaravanje stvarnih prometnih situacija u velikom gradu - da, da, sve one iritantne gužve, začepljenja i autobusi su ovdje... Cilj je - voziti po propisima! Simulacija je zamišljena prije svega za školarce koji kroz igru mogu naučiti prometna pravila, ali siguran sam da će biti zanimljiva i odraslima.

Kako bi se igra i vizualno razlikovala od stotina sličnih auto-igrica, a istovremeno imala maksimalnu moguću relanost, krenulo se u ambicioznu misiju - preslikati stvarni grad u igru! Da, cijela igra se odvija u Rijeci! Cijeli širi centar je unesen u igru, svaka ulica, svaki znak, a teksturiranje objekata radilo se preko dvije godine!

Pre-release verzija igra može se pogledati na sajmu automobila Auto 2005 na obali, a final izlazi za mjesec dana. Igra će biti BESPLATNA, naklada će biti oko 7000 kopija (prvenstveno za škole), a bit će raspoloživa i za download. Vjerojatno će je objaviti i neki od domaćih računalnih časopisa. Igra je financirana nizom sponozora koji se pojavljuju u igri (npr. igrač drži novac u Raiffeisen banci, auto osigurava u Croata osiguranju itd...), a za marketing projekta zadužen je Kreativni odjel. Još ima mjesta na jumbo-plakatima po gradu, pa ako ima zainteresiranih - javite se!

A sada par \"teaser\" snapshota iz igre...

21.09.2005 | 21:56
Svidja mi se ideja, ali najvise iz sebicnih razloga Konacno cu se provozati Rijekom a da ne zalutam )))

Ozbiljno, hvale vrijedan projekt koji moze samo dobroga donijeti, a jednoga dana mozda bude i za svaki veći grad - nešto kao XPlane?
  • User
  • Posjetitelj
21.09.2005 | 22:38
Ludnica! Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!
21.09.2005 | 23:18
ma bas je super. za 5
22.09.2005 | 00:06
Dobro izgleda.
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???
22.09.2005 | 02:39
Super stvar, za svaku pohvalu! Moram imati jedan primjerak!
22.09.2005 | 10:52
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

A kaj je sa školarcima koji imaju Maca doma ??? ....
22.09.2005 | 14:36
Piko je napisao:
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

mozda Mac verziju? samo PC? morate napravit Mac verziju!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2005 | 22:22
User je napisao:
Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!

Hvala na pohvali. Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

S obzirom da nam je mapa Rijeke samo pilot, igraci mogu racunati na oko 50ak MB po svakom gradu. Sto ne znaci da znamo kad ce drugi gradovi.
22.09.2005 | 22:33
tgrabar05 je napisao:
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???

Za klasicno modeliranje smo koristili Lightwave (na Macu) i Maxa. No, vecina nije \"klasicno modelirana\". :-X O tome ce biti vise rijeci kad zavrsimo projekt. Programirano je u Delphiju.
  • User
  • Posjetitelj
23.09.2005 | 18:53
Hvala na pohvali.

Nema na cemu, itekako je vrijedno toga, pogotovo jer se 3 godine radilo na tom besplatnom projektu!

Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

A mozda bi bio stos ubacit jedan folder gdje korisnici stavljaju vlastite MP3-ce. Time bi skresali velicinu igre, a korisnici bi slusali ono sto zele .

Programirano je u Delphiju.

Ako se vec radi o Delphiju, jel bi bilo tesko prenijet kod u Kylix i iskompajlirat to za Linux? Tako da malo i svoj Slackware \"uposlim\" , a mislim i da bi veliki broj ostalih hrvatskih Linuxasa rado downloadao tu igru, a s obzirom na njihovu \"open source narav\" mislim da bi ih dosta i pridonijelo njenom razvoju, mozda novim levelima ili mogucnostima...
16.03.2006 | 10:36

Objavljen je Urban Jungle 1.01 patch...

- novi načini vožnje (automatski mjenjač, ručni mjenjač, gradski mod, krstarenje)
- znatno proširena podrška za igrače kontrolere
- realističnija fizika vozila
- realističnije karakteristike vozila
- automatsko ažuriranje igre (zakrpe) putem Interneta
- ispravak pojedinih prometnih problema
- prikaz stupnja prijenosa tijekom vožnje
- deinstalacija

Kako se stvari razvijaju s Intel Macovima još malo, pa će se moći igrati Urban Jungle na Macu bez emulatora...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 8 minuta
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO