Urban Jungle - domaća simulacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Urban Jungle - domaća simulacija

21.09.2005 | 01:37
Nije direktno vezano s Macom (ok, jedan dio se modelirao na Macu, i PC koji se koristio za ravoj ima Cinemu 23), ali je jako interesantno i vrijedno spomena - tim više što se radi o projektu DIR-a. Nadamo se da će biti uspješan barem kao i Jabučnjak - jedan od najpopularnijih DIR projekata! Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama...

O čemu se radi?

Zadnje tri godine vrijedni DIR-ovci radili su na tajnom projektu - PC igri! Radi se o simulaciji prometa koja koristi module s umjetnom inteligencijom za dočaravanje stvarnih prometnih situacija u velikom gradu - da, da, sve one iritantne gužve, začepljenja i autobusi su ovdje... Cilj je - voziti po propisima! Simulacija je zamišljena prije svega za školarce koji kroz igru mogu naučiti prometna pravila, ali siguran sam da će biti zanimljiva i odraslima.

Kako bi se igra i vizualno razlikovala od stotina sličnih auto-igrica, a istovremeno imala maksimalnu moguću relanost, krenulo se u ambicioznu misiju - preslikati stvarni grad u igru! Da, cijela igra se odvija u Rijeci! Cijeli širi centar je unesen u igru, svaka ulica, svaki znak, a teksturiranje objekata radilo se preko dvije godine!

Pre-release verzija igra može se pogledati na sajmu automobila Auto 2005 na obali, a final izlazi za mjesec dana. Igra će biti BESPLATNA, naklada će biti oko 7000 kopija (prvenstveno za škole), a bit će raspoloživa i za download. Vjerojatno će je objaviti i neki od domaćih računalnih časopisa. Igra je financirana nizom sponozora koji se pojavljuju u igri (npr. igrač drži novac u Raiffeisen banci, auto osigurava u Croata osiguranju itd...), a za marketing projekta zadužen je Kreativni odjel. Još ima mjesta na jumbo-plakatima po gradu, pa ako ima zainteresiranih - javite se!

A sada par \"teaser\" snapshota iz igre...

21.09.2005 | 21:56
Svidja mi se ideja, ali najvise iz sebicnih razloga Konacno cu se provozati Rijekom a da ne zalutam )))

Ozbiljno, hvale vrijedan projekt koji moze samo dobroga donijeti, a jednoga dana mozda bude i za svaki veći grad - nešto kao XPlane?
  • User
  • Posjetitelj
21.09.2005 | 22:38
Ludnica! Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!
21.09.2005 | 23:18
ma bas je super. za 5
22.09.2005 | 00:06
Dobro izgleda.
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???
22.09.2005 | 02:39
Super stvar, za svaku pohvalu! Moram imati jedan primjerak!
22.09.2005 | 10:52
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

A kaj je sa školarcima koji imaju Maca doma ??? ....
22.09.2005 | 14:36
Piko je napisao:
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

mozda Mac verziju? samo PC? morate napravit Mac verziju!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2005 | 22:22
User je napisao:
Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!

Hvala na pohvali. Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

S obzirom da nam je mapa Rijeke samo pilot, igraci mogu racunati na oko 50ak MB po svakom gradu. Sto ne znaci da znamo kad ce drugi gradovi.
22.09.2005 | 22:33
tgrabar05 je napisao:
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???

Za klasicno modeliranje smo koristili Lightwave (na Macu) i Maxa. No, vecina nije \"klasicno modelirana\". :-X O tome ce biti vise rijeci kad zavrsimo projekt. Programirano je u Delphiju.
  • User
  • Posjetitelj
23.09.2005 | 18:53
Hvala na pohvali.

Nema na cemu, itekako je vrijedno toga, pogotovo jer se 3 godine radilo na tom besplatnom projektu!

Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

A mozda bi bio stos ubacit jedan folder gdje korisnici stavljaju vlastite MP3-ce. Time bi skresali velicinu igre, a korisnici bi slusali ono sto zele .

Programirano je u Delphiju.

Ako se vec radi o Delphiju, jel bi bilo tesko prenijet kod u Kylix i iskompajlirat to za Linux? Tako da malo i svoj Slackware \"uposlim\" , a mislim i da bi veliki broj ostalih hrvatskih Linuxasa rado downloadao tu igru, a s obzirom na njihovu \"open source narav\" mislim da bi ih dosta i pridonijelo njenom razvoju, mozda novim levelima ili mogucnostima...
16.03.2006 | 10:36

Objavljen je Urban Jungle 1.01 patch...

- novi načini vožnje (automatski mjenjač, ručni mjenjač, gradski mod, krstarenje)
- znatno proširena podrška za igrače kontrolere
- realističnija fizika vozila
- realističnije karakteristike vozila
- automatsko ažuriranje igre (zakrpe) putem Interneta
- ispravak pojedinih prometnih problema
- prikaz stupnja prijenosa tijekom vožnje
- deinstalacija

Kako se stvari razvijaju s Intel Macovima još malo, pa će se moći igrati Urban Jungle na Macu bez emulatora...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 33 minuta
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO