PostgreSQL i XCode, Drugi puta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PostgreSQL i XCode, Drugi puta

22.07.2010 | 17:31
Baš sam naletio na temu "PostgreSQL i XCode" od prije nešto više od godinu dana pa si mislim možda mi netko može pomoći.

Trebao bih pristupiti PostgreSQL bazi iz svog programa, samo čitanje je u pitanju iako nisam siguran da je to posebno važno.

Ovako, skinuo sam kompletni source i trebao bih pokrenuti onaj ./configure skript da mogu iskompajlirati verziju za PPC i to za Tiger. U životu nisam pokretao ./configure pa me zanima ima li tko ovdje tko bi mi mogao malo pomoći oko te stvari.

Našao sam ovaj link - PostgreSQL connection pa bi mogli od toga krenuti. U forumu je dana recimo iPhone verzija iako tamo nema potvrde da stvar radi.

Nakon toga bih stvar nekako trebao natjerati i za Windowse, ali to sad nije tako važno. Zanima me samo da li pod Windowsima moram statično linkati library ili ima i DLL verzija koju mogi koristiti i iz svog programa koji ne nastaje u VisualStudiju - zato ne mogu koristiti već gotov library koji vidim postoji samo za VS 2005 ako se ne varam.
22.07.2010 | 20:23
Ne koristim PostgreSQL, ali pokušavam shvatiti gdje si zapravo zapeo - skinuo si source čega i zašto uopće source?

Pričam napamet, ali ovo mi izgleda kao binary distribucija baze, a recimo ovo kao Cocoa framework za sve to skupa iskoristiti iz vlastite aplikacije.

Windows dio ću preskočiti, nepoznanica mi je, a nadam se i da je Law u međuvremenu postao ekspert za PostgreSQL pa da ćemo svi u nastavku threada naučiti nešto novo.

P.S. U odnosu na originalni thread promijenilo se i to što smo dobili Core Data na iPhoneu. Wheee!
22.07.2010 | 21:22
> ... skinuo si source čega i zašto uopće source?

Skinuo sam source od PostgreSQL baze i to zato što mi treba library koji mogu polinkati na PPC projekt koji mora funkcionirati i na OSX 10.4 strojevima. Koliko sam gledao okolo, takva verzija ne postoji već gotova već ću se morati sam potruditi.

Igor
22.07.2010 | 21:30
Sad mi jasnije. Držim ti fige i veselim se izvješću kako je prošlo!
22.07.2010 | 23:11
Mislim da ćeš sve odgovore naći na stranici www.postgresqlformac.com. Oni buildaju universal distribuciju tako da bi ti trebalo raditi bez problema i na TIgru, a ne moraš sam buildati iz source-a. Ja sam do sada koristio static C library libpq. Imaju na istoj stranici i jedan mali framework koji ti dolazi sa instalacijom, a zove se PostgreSQLKit, u zadnjoj verziji sam ih natjerao da dodaju podršku i za unicode odnosno da sam možeš odrediti koju Encoding koristiš zbog naših znakova. Sam framework jako podsjeća na ADO iz VB 6. Imaš kao par klasa s kojima radiš, ja sam to doveo da mi čak radi i sa Coca Bindingom. CoreData i PostgreSQL ne radi pogotovo ne na Tigru ima neki framework BaseTen koji to kao spaja ali nisam baš oduševljen. Moj projekt je negdje na pola puta, ali mi je ponestalo entuzijazma odnosno na Windowsima još uvijek radi kasa na ulazu u Robne Terminale Kukuljanovo.
Ako ti treba kakva pomoć piši mogu ti i dio koda za spajanje dati odnosno dati primjer. Radio sam i sa osnovim libpq i ovim frameworkom oko njega. Na stranici koju sam ti napisao naći ćeš sve što ti treba, doduše oni su samo MacOS orijentirani.
23.07.2010 | 00:22
Hvala na odgovorima, sad ću malo baciti pogled na link pa se javim sa rezultatima.
15.08.2010 | 15:52
IgorD je napisao:
Hvala na odgovorima, sad ću malo baciti pogled na link pa se javim sa rezultatima.

I? Kako napreduje, ništa ne pišeš ili si odustao?
15.08.2010 | 20:57
Malo sam to stavio na stranu.

Zadnjih mjesec dana me opet kičma zeza pa sam rijetko u firmi a to sam radio tamo. Doma mogu raditi na kompu u krevetu tako da sam se zadnjih mjesec dana više bavio sa iPhone stvarima što nije ni tako loše - naučio sam gomilu stvari.

Kad počnem opet malo više sjediti onda ću se ponovo baciti na taj problem. Čini se da ću ipak morati prekompajlirati cijelu stvar, a za to će mi trebati više vremena i znanja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO