PostgreSQL i XCode, Drugi puta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PostgreSQL i XCode, Drugi puta

22.07.2010 | 17:31
Baš sam naletio na temu "PostgreSQL i XCode" od prije nešto više od godinu dana pa si mislim možda mi netko može pomoći.

Trebao bih pristupiti PostgreSQL bazi iz svog programa, samo čitanje je u pitanju iako nisam siguran da je to posebno važno.

Ovako, skinuo sam kompletni source i trebao bih pokrenuti onaj ./configure skript da mogu iskompajlirati verziju za PPC i to za Tiger. U životu nisam pokretao ./configure pa me zanima ima li tko ovdje tko bi mi mogao malo pomoći oko te stvari.

Našao sam ovaj link - PostgreSQL connection pa bi mogli od toga krenuti. U forumu je dana recimo iPhone verzija iako tamo nema potvrde da stvar radi.

Nakon toga bih stvar nekako trebao natjerati i za Windowse, ali to sad nije tako važno. Zanima me samo da li pod Windowsima moram statično linkati library ili ima i DLL verzija koju mogi koristiti i iz svog programa koji ne nastaje u VisualStudiju - zato ne mogu koristiti već gotov library koji vidim postoji samo za VS 2005 ako se ne varam.
22.07.2010 | 20:23
Ne koristim PostgreSQL, ali pokušavam shvatiti gdje si zapravo zapeo - skinuo si source čega i zašto uopće source?

Pričam napamet, ali ovo mi izgleda kao binary distribucija baze, a recimo ovo kao Cocoa framework za sve to skupa iskoristiti iz vlastite aplikacije.

Windows dio ću preskočiti, nepoznanica mi je, a nadam se i da je Law u međuvremenu postao ekspert za PostgreSQL pa da ćemo svi u nastavku threada naučiti nešto novo.

P.S. U odnosu na originalni thread promijenilo se i to što smo dobili Core Data na iPhoneu. Wheee!
22.07.2010 | 21:22
> ... skinuo si source čega i zašto uopće source?

Skinuo sam source od PostgreSQL baze i to zato što mi treba library koji mogu polinkati na PPC projekt koji mora funkcionirati i na OSX 10.4 strojevima. Koliko sam gledao okolo, takva verzija ne postoji već gotova već ću se morati sam potruditi.

Igor
22.07.2010 | 21:30
Sad mi jasnije. Držim ti fige i veselim se izvješću kako je prošlo!
22.07.2010 | 23:11
Mislim da ćeš sve odgovore naći na stranici www.postgresqlformac.com. Oni buildaju universal distribuciju tako da bi ti trebalo raditi bez problema i na TIgru, a ne moraš sam buildati iz source-a. Ja sam do sada koristio static C library libpq. Imaju na istoj stranici i jedan mali framework koji ti dolazi sa instalacijom, a zove se PostgreSQLKit, u zadnjoj verziji sam ih natjerao da dodaju podršku i za unicode odnosno da sam možeš odrediti koju Encoding koristiš zbog naših znakova. Sam framework jako podsjeća na ADO iz VB 6. Imaš kao par klasa s kojima radiš, ja sam to doveo da mi čak radi i sa Coca Bindingom. CoreData i PostgreSQL ne radi pogotovo ne na Tigru ima neki framework BaseTen koji to kao spaja ali nisam baš oduševljen. Moj projekt je negdje na pola puta, ali mi je ponestalo entuzijazma odnosno na Windowsima još uvijek radi kasa na ulazu u Robne Terminale Kukuljanovo.
Ako ti treba kakva pomoć piši mogu ti i dio koda za spajanje dati odnosno dati primjer. Radio sam i sa osnovim libpq i ovim frameworkom oko njega. Na stranici koju sam ti napisao naći ćeš sve što ti treba, doduše oni su samo MacOS orijentirani.
23.07.2010 | 00:22
Hvala na odgovorima, sad ću malo baciti pogled na link pa se javim sa rezultatima.
15.08.2010 | 15:52
IgorD je napisao:
Hvala na odgovorima, sad ću malo baciti pogled na link pa se javim sa rezultatima.

I? Kako napreduje, ništa ne pišeš ili si odustao?
15.08.2010 | 20:57
Malo sam to stavio na stranu.

Zadnjih mjesec dana me opet kičma zeza pa sam rijetko u firmi a to sam radio tamo. Doma mogu raditi na kompu u krevetu tako da sam se zadnjih mjesec dana više bavio sa iPhone stvarima što nije ni tako loše - naučio sam gomilu stvari.

Kad počnem opet malo više sjediti onda ću se ponovo baciti na taj problem. Čini se da ću ipak morati prekompajlirati cijelu stvar, a za to će mi trebati više vremena i znanja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 12 minuta
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Glas, Riba, Anonimci (1581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO