Pending Contract
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pending Contract

15.04.2009 | 10:21
Bok, u kratko predstavljam sebe prvo. Ja sam pola hrvat-pola japanac došao sam u hrvatskoj
prije 5 godina... Po zanimanju sam programer, u glavnom radim WEB projekte s opensource proizvodi.

Za iPhone sam počeo prije 2 mjeseca, prošao sam sve s puno muka i frustracija,
ono što se NE tiče programiranje

I konačno, konačno sam submitao prvu aplikacije i prošao je review, dobio sam email
"Your application is ready for sale", i sada ovo "Pending contract".

Vidim na web kad zapne ovdje zna se čekati 3 mjeseca....

Hoču pitati da li je netko imao isti iskustvo i kako je riješio....
15.04.2009 | 13:48
Još nisam ništa submitao pa i mene zanima procedura nakon toga. Anyone?
15.04.2009 | 18:37
U drugom forum sam dobio odgovor, čovjek je submitao aplikaciju prije pola godina a čekao je 3 tjedan.Nije baš korisna informacija jer to nije u hrvatskoj, ali eto jedan primjer.

Preporučim svima koji planiraju prodati aplikacije na AppStore, nemojte iči prvu aplikaciju razvijati nešto veliko, nego napravi nešto što ne očekujete zarade. A onda dok čekate da sve to apple srede razvijati nešto ozbiljno.

Danas sam nazvao njihov user support ali ništa, samo kažu da moram čekati, a email koji sam poslao bilo kakav email adresu koji sam našao na njihov webu nema nikakav odgovora...

Dalje čekam odgovor koji su doživjeli ovaj slučaj!
15.04.2009 | 23:04
Tesko da ces dobit dovoljno informacija tu, u Hrvatskoj ima 3 il 4 covjeka koja su submitala nesto u AppStore, od toga je samo 2 il mozda cak samo jedan na ovom forumu.
16.04.2009 | 09:35
Hvala ti na odgovoru. Mislio sam i to , ali okaj, bolje išta nego ništa

Danas sam dobio odgovor od supporta

"Your contracts are being processed but have not yet been finalized. When your contracts are finalized, your application will go live in the iTunes App Store.
If you have any questions regarding your contracts, please contact Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "

Uglavnom situacija je ista
16.04.2009 | 15:15
znaš kako kažu: strpljen - spašen.

javi nam kada ti aplikacija prođe
16.04.2009 | 16:58
UH, ja sam mislio napraviti najprije nešto barem polu-korisno, ali sad kako stvari stoje probati ću nešto poslati još ovaj mjesec, pa makar mi se svi rugali šta sam to napravio...

Igor
16.04.2009 | 17:20
Pogledaj kod iTunes Connect -> "Contract Request Contracts, Tax, & Banking Information"
Kad imas zelenu ikonicu ispod "Setup Complete", to je to, blago tebi možeš prodati
Ali kad je ikonica do "Setup in Process" bit će isti problem kao ja.
16.04.2009 | 20:21
Danas sam prvi put uopće otišao na ovu stranicu. Naravno da mi je za Free Applications status "Complete", ali za Paid Applications tek moram napraviti "Request New Contracts", dakle za sada nisam ni "Pending".

Igor
17.04.2009 | 08:56
Ma da, meni ni Free Applications nije na Complete. hmmmmmm
17.04.2009 | 09:10
Izgleda da uglavnom mora se čekati mjesec dana... Isto kao za prijava ADC.
Isprintat ću "strpljen - spašen" i naljepi ću na zid ispred kompa
17.04.2009 | 10:03
Ja sam dosta dugo cekao sa spremnom aplikacijom da mi se upali ta zelena lampica jer sam na stotine mjesta procitao da treba prvo imati sve contracte pa tek onda slati app... onda mi je jedan forum savjetovao da posaljem app pa da vidim sta ce biti... i tako nakon dva mjeseca cekanja sa gotovim appom posaljem ga napokon u store, i unutar tjedan dana dobijem zeleno svjetlo i odobre mi app... Tako da mislim da tu nema nekog pravila, ja sam ih u svom slucaju sa appom pozurio, dok su tebe zaj...
Mene sad vise muci druga stvar sto sam prije dva mjeseca poslao app koji omogucava registraciju, koristenje i pregled tarifa poprilicno jeftinih (citaj 5x jeftinije) medunarodnih pozive... app je free, a apple me dva mjeseca vec drzi na uzici govoreci kako app treba dodatno vrijeme za provjeru, sto definitivno nije istina, jer je krajnje jednostavna, samo me ne pustaju radi operatera
E tu sam ja sad strpljen-spasen, ponekad se uhvatim kako sam uopce i zaboravio na taj app
17.04.2009 | 16:24
ken je napisao:
Ma da, meni ni Free Applications nije na Complete. hmmmmmm
Izgleda da uglavnom mora se čekati mjesec dana... Isto kao za prijava ADC.
Isprintat ću "strpljen - spašen" i naljepi ću na zid ispred kompa

Ja sam tek dva tjedna sad od kad sam dobio mail za aktivaciju, dakle manje od mjesec dana. A što ti piše onda uz Free Applications? Pending ili nešto drugo?
17.04.2009 | 19:48
Ovak
cloverstudio.no-ip.org/ss/ss1.jpg

Mora biti ikonica kod completea.
17.04.2009 | 20:02
Boki

Jako korisna informacija. Dakle ipak to sve ovisi njima...

Mislim u ovom industriji 2 mjeseca je pre pre pre dugo, tvoja aplikacija ima potencijala da bude nešto fakat ozbiljni biznis.
A za 2 mjeseca se dosga toga promijenilo... Ali kad nisu to rejectali valjda ima mogućnosti da bude u AppStoreu.

I super je ideja napraviti domain za svaku aplikaciju
Mislim kad prođe mjesec dana meni, probati ću naći u LinkedIn-u neki menađer applea i direktuno moliti njega, lol
17.04.2009 | 20:41
ken je napisao:
Ovak
cloverstudio.no-ip.org/ss/ss1.jpg

Mora biti ikonica kod completea.

My bad! Ne znam kako sam ja vidio da imam Complete status uz Free Applications, pošto sad kad gledam vidim da nemam. Ne samo to, nego mi je i bank/tax status N/A a ne OK kao na tvojoj slici. Izgleda da ipak moram čekati.
15.05.2009 | 00:29
Ljudi!!!
Konačno je zavrušilo !

Naša prva aplikacija je ovo.
itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/...d=311630564&mt=8

Izgleda poanta je bilo u adresu. Jer ja sam kolistio hrvatski znak( ć ) i to se pritvorio u UTF8 kod.
Molio sam nijh da to mijene na (c) i za to su trebali mijesec dana...
za to je trebalo 3 puta telefon, 2 puta fax i 100 email.

I danas popodne sam vidjeo da je poplavljen, i sad u ponoć vidim da je contract gotov!

Ljudi pazite da ne koristite hrvatski znakovi!
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.05.2009 | 01:04
imas dva tipfelera u aplikaciji

Vjesnik, a ne Vijesnik
Sportske novosti, a ne Sporske novosti
15.05.2009 | 01:53
I jutarnJi list i večernJi list

Cestitam na upadu
15.05.2009 | 08:59
Čestitam na uploadu.

Ken da li si trebao slati još neki formular što se tiče poreza ili tako nešto?
15.05.2009 | 17:46
ken je napisao:
Ljudi pazite da ne koristite hrvatski znakovi!

A gdje? U nazivu aplikacije ili unutra u sadržaju?

Ja sam planirao prvih par programa napraviti isključivo na hrvatskom, ali polako uviđam da to i nije previše pametno.

Igor
15.05.2009 | 17:53
Treba samo poslati W8BEN . A ja sam prijavio EIN što nije potrebno.
15.05.2009 | 17:57
Unutar aplikacije neznam... Naša aplikacija je sve na engleski.

A što sam ja htio reci , to je u contact podaci. Dakle ime ,adres itd.
16.05.2009 | 00:42
IgorD je napisao:
A gdje? U nazivu aplikacije ili unutra u sadržaju?

Ja sam planirao prvih par programa napraviti isključivo na hrvatskom, ali polako uviđam da to i nije previše pametno.

Igor
U nazivu aplikacije i unutar nje mozes slobodno koristit hr znakove. Eto ti "Tečajna lista" za primjer
17.05.2009 | 18:41
I, kakva je zarada?
17.05.2009 | 22:35
Nije bog zna kaj. Trenutno u prvom mijestu smo, i zarada za jedan dan je taman za gablec za 3 osobe
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 36 minuta
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO