AppleScript
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleScript

03.09.2003 | 01:04
O programiranju ne znam apsolutno nista ali znam da bi u AppleScriptu mogao napraviti stvari koje bi mi olaksale zivot. Npr. script za Quark koji ce exportirati sve stranice u dokumentu kao .eps i script za Corell koji ce sve te stranice importirati. Pitanje je sljedece. Moze li to netko napraviti za razumnu cijenu ili me bar poduciti pa da pokusam sam.
03.09.2003 | 02:22
Imaš sjajnu knjigu o AppleScriptu i vidio sam je kod nekoga, ali sam zaboravio kod koga! Ja sam se snašao čitajući help i tražeći po webu. Prije nego se upustiš u to, provjeri - možda je netko već napisao baš AppleScript koji ti treba! Ukratko, najlakše je započeti "snimanje" događaja AppleScript editorom, a onda nastalu skriptu modificirati prema svojim potrebama. Imaš i dosta primjera od Applea gdje se vidi kako stvar funkcionira. Čak i ja, koji sam kompletno zahrđao, kao programer sam se dosta brzo snašao.
03.09.2003 | 11:07
Imaš sjajnu knjigu o AppleScriptu i vidio sam je kod nekoga, ali sam zaboravio kod koga!

Ovo ja zovem korisna informacija!
03.09.2003 | 12:12
Zezaj ti zezaj! Barem sam iskren i rekao sam da postoji dobra knjiga. Da nije bio Jerko? Ne, on je imao Real Basic... ili je to bio Đipi? Uff... ali može se, nije tako komplicirano! Ja sam si na OS 9 napravio barem 20 vlastitih skripti koje sam onda trigao na Voice Recognition.
03.09.2003 | 12:24
Zsolt ima jednu :-X
05.09.2003 | 00:55
Eto, ni ovdje nikakvog odgovora, savjeta, sve se svodi na nekakve interne fore. Prave podrske i pomoci do sad ne vidjeh. Clanstvo se gomila. I ja sam preporucio .dir mnogima jer mi se ucinio super.....
No dobro, ja sam covjek u godinama i strpit cu se jos neko vrijeme, ali u pravom jabucnjaku ljudi pomazu jedan drugome i ne pitaju odakle si, zasto to radis, jesi profitna ili neprofitna org... Za sve to me boli... Ocekivao sam da cu za neke sitnice imati podrsku, savjet, a ne polemike Mac vs PC. Dajte se saberite jer slicnih je inicijativa bilo nekoliko, a svi znate kako su zavrsile.

Ne zelim s nikim polemizirati. Ako netko ima rjesenja za moja dva posta OK. Ako ne isto OK. U 15 godina sto iskljucivo radim na Mac-u (sjetite se sistema) sve probleme sam vise manje sam rjesio. Za mnoge sam se i dosta namucio i zato mi je ideja Jabucnjaka super. Ali ajmo onda... ajmo
  • Anonimac
  • Posjetitelj
05.09.2003 | 01:35
Vsijane, zbilja si zabrazdio

Ako svi imaju Maca ovdje, to ne znači da su i sveznalice.

Konkretno si trebao malo progooglati i pronaci gotove skripte i onda ih otvoriti u editoru i vidjeti kako to izgleda, brzo bi prokuzio stvari.

Kad se tebi nije dalo, probao sam ja i eto:

www.scriptbuilders.net/

tu imas odmah na naslovnoj stranici most popular skriptu - Quark to Photoshop...

za brzu reakciju i više objašnjenja odeš na

bbs.applescript.net/

i čitaš što piše. Uvjet je da vladaš barem donekle engleskim.

Eto, valjda sam nekako pomogao.
05.09.2003 | 21:20
To se trazi.

Hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO