Lion izlazi danas!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion izlazi danas!

25.07.2011 | 11:25
@ Excalibur , ako ti je radi, radit će i dalje. Mene je zezao od prvog dana jer taj model nije baš najsretniji za Mac. Malo je radio pa opet prestao. Printer radi ok, samo skener zeza, ali to je stara stvar kod Macova sa skenerima.
Kao što Đuro reče, već duže na misli imam Brothera. Samo čekam da kap prelije čašu !
25.07.2011 | 12:11
@ Đuro, migriram, za koji sat bum znal kak stoji stvar.
25.07.2011 | 17:01
Snow Leopard u HR više nije dobavljiv. Što ponegdje ima na lageru, to je to. Dakle, kome treba radi Lion upgradea neka se snađe!
25.07.2011 | 18:25
Evo jedno pitanje vezano za Spaces i Mission Control.
Ja u Mission Controlu ne vidim Spacese, vidim samo aplikacije u Spaceu u kojem se trenutno nalazim? Ima li koja postavka gdje se aktivira prikaz Spacesa?
25.07.2011 | 19:10
Evo da sam sebi odgovorim, a možda nekome i pomognem.... Path Finder! Valjda treba pričekati novu verziju........
25.07.2011 | 19:10
Vidiš ih na vrhu ekrana od Mission Controla.
25.07.2011 | 20:59
Kad se vec spomenuo Path Finder - ako nekoga zivcira novi poredak ikona u Sidebaru Findera, Path Finder ih prikazuje na stari nacin (Devices, Shared, Places) Ako je netko pak navikao da mu diskovi budu na vrhu, a nema Path Finder, moze ih smjestiti na vrh drag and dropom
25.07.2011 | 20:59
Sad kad sam skinuo novi Path Finder 5.7.5, sve je ok....
25.07.2011 | 21:29
tino1 kaže:
Kolko joj/mu je godina? Stvarno super slika!

Cura ima 7 godina i obožava crtati i slikati. Ima već dosta radova i na iPadu
25.07.2011 | 21:35
Ne mog vjerovat, kako je delfina naslikala! Talentirana je stvarno. Svaka čast. Pozdrav
25.07.2011 | 21:49
Dečki kod mene lion ne šljaka nikako! Radna memorja je uvjek 50% zauzeta 2 GB, temperatura uvjek >75°C! Sporo otvara sve, ona loptica se stalno vrti! Jučer sam dokumente iz Dropbox-a nakon obrade probao spasiti ”Nema nijesta na SSD-u, izaberite neki drugu medij”, možeš zamisliti koje sranje radiš 2 sata, i kad trebaš spasiti tako nešto, bacijo bi ga kroz prozor! Ventilator se ne gasi, ne mogu ga držati kako je vruć! Nije mi dao da otvorim Jabučnjak, dok nisam napravijo neki devar sa 1Password-om (ne mogu se više ni sjetit šta)! Hoču normalno raditi i živjeti bez budalaština!
Ima li pomoći?
Ima li šanse da se vratim SL!

Jao, šta je ovo!?
25.07.2011 | 22:38
Ja brojim 23. dan uptimea na Lionu, instalirao sam ga na 5 strojeva i svuda radi savršeno.

Ovi su strojevi u pitanju: Mac Pro 3.0, Mac Pro 2.8, Mac mini 2.4, MacBook Pro 17" 3.06 i MacBook Pro 15" i7.

Niti najmanji problem nisam imao do sada!
25.07.2011 | 23:12
Instalirao sam ga 3. put sa CD-a. Nakon skidanja i instaliranja ITunes - a kaže da mi ovo ne radi „/System/Library/Extensions/CDSDAudioCaptureSupport.kext“
1. Šta je to?
2. Kako to, šta god je, popraviti?
3. Kako na SL?
4. To šta kod tebe rade svi instalirani lavovi, frustrira me samo još više.
Kako si to postigao, majke ti?
25.07.2011 | 23:54
@ tino 1, i kod mene radi bez problema na vanjskom disku , čista instalacija, a na kompu upgrade. Problem sa skenerom niti ne računam jer na vanjskom i on radi. Pretpostavljam da imaš neki konflikt na kompu i da bakupiraš podatke i napraviš čistu instalaciju.Nešto te kolje, samo treba otkriti što.
26.07.2011 | 00:10
Meni je dosta sporo sve radilo nakon updatea pa sam napravio reset PRAMa i NVRAMa i sad je sve super:
support.apple.com/kb/ht1379

Jedino što imam problem sa WiFi konekcijom, ali vidim da nisam jedini. Nadam se da će uskoro neki patch jer svako malo puca veza.
Ima još netko tih problema?
26.07.2011 | 00:19
PRAM nema veze s tim, normalno da radi sporo nakon updatea jer mu treba jedno sat vremena da napravi novo indeksiranje, zar ne gledate gore u Spotlight da je busy?
26.07.2011 | 00:19
Kod mene na MacBook Pro upgrade na Lion prošao odlično. Sve super radi. Nisam primjetio nikakve probleme sa wirelessom.
26.07.2011 | 00:22
Ja sam dozivio prvu major krsionu Liona maloprije. Isao apdejtati Perian, apdejt prosao, a onda se skrsio System Preferences, pa povukao menubar za sobom, pa Finder i na kraju nisam mogao ni terminal upaliti da ga restartam od tamo. Pomogao je jedino "magic button" - nasilno gasenje
26.07.2011 | 10:05
Pa Perian je diskutabilan za Lion. Imaš gore link za za sve appove za Mac te koji su za ili nisu.
roaringapps.com/apps:table
dao sam ga još jednom, a možda bi ga trebalo staviti u Cvrkutalicu ili Novosti itd.
26.07.2011 | 11:48
Update na oba sroja je prošao like a charm, jedino što me osobno muči je prilagođavanje sistemu, mail mi je previše iPadish i nepregledan..... i još mi se desi da odskrolam prema gore
26.07.2011 | 12:11
dpasaric kaže:
PRAM nema veze s tim, normalno da radi sporo nakon updatea jer mu treba jedno sat vremena da napravi novo indeksiranje, zar ne gledate gore u Spotlight da je busy?

To je bilo nakon indeksiranja. Našao sam u nekom članku da je dobro napraviti taj reset, i još repair permissions. Meni sada sve radi savršeno.

Ali imam problem kada je spojen eksterni monitor. Tada sve opet uspori. Radi se o MBP 13", sa NVidia 320 i 4GB RAM-a. Ovo je čudno pošto je na SL sve radilo bez problema.
26.07.2011 | 12:26
jzelko kaže:
Pa Perian je diskutabilan za Lion. Imaš gore link za za sve appove za Mac te koji su za ili nisu.
roaringapps.com/apps:table
dao sam ga još jednom, a možda bi ga trebalo staviti u Cvrkutalicu ili Novosti itd.

Znam za taj web, no nakon sto mi je ponudio update automatski sam pretpostavio da je update zbog bolje podrske za Liona Enivej, radi
26.07.2011 | 15:38
Ja sam za sada primjetio jedan problemčić - nakon što pogledam sliku ili film za quick look, jedno sekundu-dvije ne reagiraju tipke sa strelicama za kretanje.
27.07.2011 | 10:40
Dobar Dan Svima,

kupio sam Lion, napravio nadogradnju na Snow Leopard i desio mi se problem da je bootcamp particija na kojoj je bio instaliran windows 7 nestala...u disk utility-ju je hidden-a i sada ima promijenjen nayiv u disk0s4...nevidljiva je i nedostupna...

Da li neko ima rješenje kako da vratim particiju u stanje u kavom je bila ili kako da spasim podatke sa perticije?

Hvala svima unaprijed.

Srdačan poydrav,

Slađan Liješnić
27.07.2011 | 11:30
Hmm, nemam odgovor, ali mogu reći svoje iskustvo - također imam Boot Camp particiju i sve je u redu kao i prije upgradea. Kada ti je nestala, pri instalaciji Snow Leoparda već ili nakon instalacije Liona?
27.07.2011 | 23:02
Nije to neki teški bed, samo je promijenjen type code particije u MBR (master boot record). Ako si vičan korištenju alata kao što je disk editor i hex dump, to ti je 5 minuta posla. Ali ako nisi to nikad radio, potraži nečiju pomoć jer nabadanjem napamet možeš napraviti još puno više štete.

Ne znam za neki disk editor na Macu (nije mi nikad zatrebao) pa bi zato moj put bio da kreiram bootabilni medij sa SyMon alatom (symon.da.ru/), bootam to i u sklopu njega ima hex editor za prčkanje po MBR odakle se može popraviti krivi byte za tip particije.
29.07.2011 | 09:48
Ima li ikakve šanse Downgrade na Snow Leopard! Ovo se ne može više izdržat! Ne radi nikako! Samo čekanje, uvjek loptica koja se vrti, i kod najjednostavnijih programa!
MS je mila majka, nikad nisam ništa lošije imao za raditi!
Sve sam probao, prepeglao ga 3. puta na Mac-a. Neznam više šta!
29.07.2011 | 11:15
evo MAK je stavio link u vikalici:
www.pcmag.com/article2/0,2817,2389334,00.asp
29.07.2011 | 11:15
Moje skromno iskustvo:

Sve radi savrseno, rekao bi leti!
Možda je malo zbunjujuce u pocetku, ali jako dobro.

Za sada jos nisam radio sa CS5 paketom na njemu, ali app-ovi kao mail, numbers, safari i sl. radi sve kako treba, jako mi se sviđa opcija full screen, Launchpad tako-tako možda se s vremenom pokaže korisnim.....

Inace instalirano na:

MacBookPro3,1
Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
4 GB RAM-a
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO