Lion izlazi danas!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion izlazi danas!

20.07.2011 | 12:33
Lion izlazi danas... Obzirom da sam kupio iMac prije par dana ja ću nadograditi SL na Lion čim izađe. A vi? Da li ćete dati 30$ ili ćete ostati na SL? Da li ćete čekati 10.7.1 verziju ili ne pomišljate preći na "šmensi" Lion?
20.07.2011 | 12:54
Mislim da za 30$ ne možeš kupiti ništa bolje
20.07.2011 | 13:10
slazem se da za 30$ nemoz kupit bolje uh kartica vec spremna da ju ispeglam
20.07.2011 | 13:23
Apple store je privremeno zatvoren: store.apple.com/
20.07.2011 | 15:40
Lion se pojavio u App Storeu...
20.07.2011 | 16:08
evo bas ga kupih hehe
20.07.2011 | 16:09
Da li netko zna kako se nadograditi ako je mac kupljen prije neki dan?
20.07.2011 | 16:14
imaju policy da će upgrade biti besplatan ali nisam siguran koliko unazad od službenog izdanja Liona. Dakle od kada je počela prodaja Liona ljudi imaju mjesec dana dokazati da su nedavno (ne znam točno koliko) kupili maca i imati će pravo na besplatni upgrade.

Barem je tako do sada bilo
20.07.2011 | 16:30
I? Jel tko instalirao? Kakvi su dojmovi?
20.07.2011 | 17:19
evo ceka se da se skine ima 3.47 GB za skinut ali ide dosta brzo oko 2 sata treba da se skine
20.07.2011 | 17:32
Budem napisal predvečer riječ-dvije ... Kad dođem s posla ide download i instlacija na iMac i Air
20.07.2011 | 18:07
Eto i ja ga skidam. Pokušao sam u međuvremenu naći kakvo uputstvo kako instalirati, ali nema ništa. Toliko je jednostavno Baš zadnje vrijeme imam problema sa iMacom i Snow Leopardom, ali o tome u drugoj temi.
20.07.2011 | 18:24
Hocu ga moci instalirati na svoje drugo Mac racunalo?
20.07.2011 | 18:28
Ako si ga kupio u App Storeu onda ga možeš instalirati na do 5 kompjutera...
20.07.2011 | 18:34
Još 20tak minuta downloada je preostalo
20.07.2011 | 18:41
Instaliran, za sada sve radi kako treba.
20.07.2011 | 18:46
I koji je onda Build? Onaj koji je procuril na torrente? 11A511?

Kak radi?
20.07.2011 | 18:50
Software Mac OS X Lion 10.7 (11A511)

za sada nemam problema, borim se s launchpadom i njegovom logikom slaganja app u foldere
20.07.2011 | 19:03
Nakon skidanja odmah pitao da li želim instalirati i nakon toga potvrda slaganja sa eulom i to je to. Restartao se i sada piše još 16 min pa da vidim što će dalje biti.
20.07.2011 | 19:19
Kad isprobate, mene zanima tri stvari:

1. koji su bugovi?
2. koji softver je prestao raditi?
3. ima li novih restrikcija (tipa instaliranje aplikacija mimo app storea)?
20.07.2011 | 19:41
Je, a mene zanima hoće li grafika zezat.???
20.07.2011 | 19:56
@Sank, 16 minuta se proteglo na 52? Ili?
20.07.2011 | 19:57
ne postoji još neki popis kompatibilnih aplikacija za Lion, kao što je postojao za Snow Leopard?
20.07.2011 | 20:01
Zeza !
Pomogli trikovi s kextima !
20.07.2011 | 20:05
Prvi dojmovi su ok, osim što su npr. nestali driveri i manager za WD MyBook vanjski disk bez upozorenja, Thunderbolt, Firefox, Dropbox za sad rade ok. iWork Pages i Numbers su se odmah updateali sa App Storea da podržavaju autosave, a update od Liona je odmah ponudio skidanje Remote Desktop Clienta i novih iTunes 10.4.

Problem koji mi se javio sa 10.6.7 je i dalje ostao, a to je da se svako toliko iMAC smrzne premda ni jedan od procesa u Activity monitoru ne prelazi neko normalno zauzeće procesora. Povremeno neke aplikacije jave u Activity monitoru da Not responding, ali se odmrznu nakon nekog kraćeg vremena. Bijah na čisto instalirao dobiveni 10.6.4 ali bez uspjeha. Hardware test i to detaljan nije pronašao nikakav problem. Sorry za OT, ali bojim se da mi ipak nešto krepava na tom iMacu, a još je tako mlad, kupljen pred Božić prošle godine.
20.07.2011 | 20:14
jel se moze nekako napraviti clean instal
20.07.2011 | 20:23
Evo i mene. Slijedeći naputak s neta, skinuti sam image raspakiral i zapržil na disk. I da, može se napraviti clean install, ali on, iako je OS na disku svejedno povuče s neta nekih 600 Mb nečega. Dakle, nije samo upgrade, može se napravit clean install od nule. Mene muči nekaj drugo; nema više front rowa pa mi daljinski, ako nisam nekaj krivo shvatil sad služi samo za ukras i nema ni iSynca.......
Zato mi se mail.app jako dopada....
20.07.2011 | 20:30
Nema iSynca????!!!!!!

Pa što će mi onda?

Za mene onda definitivno postoji najmanje 999 načina kako bolje potrošiti $30.

999. način je "baciti ih niz vjetar".
1000. je "kupiti 10.7. Lion"

20.07.2011 | 20:31
Finn kaže:
ne postoji još neki popis kompatibilnih aplikacija za Lion, kao što je postojao za Snow Leopard?

Ovaj popis sam počeo pratiti još prije par mjeseci i mislim da ću još malo pričekati.
20.07.2011 | 20:49
Nervira me kuglica - scroll na misu.... sada je obrnuto, kada scrollam dole ide gore i obrnuto
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 23 minuta
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO