Mac OS 10.7 Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS 10.7 Lion

21.10.2010 | 22:30
OS 10.8 Pussy?
21.10.2010 | 22:33
smayoo je napisao:
Možda neki, ali nema ih baš puno... Najveći predatori su svakako ljudi. Možda OS XI bude nazivan po američkim predsjednicima...

A možda u nekoj budučnosti SJ1, SJ2, SJ3 itd:(
21.10.2010 | 23:22
smayoo je napisao:
Možda neki, ali nema ih baš puno... Najveći predatori su svakako ljudi. Možda OS XI bude nazivan po američkim predsjednicima...

I mislio sam da će netko to napisat
02.11.2010 | 22:30
Evo ljudi imam pitanje za taj 10.6.4

U želji da se ustabili OS htio bih staviti 10.6.4 na MB unibody white.
Kakva su iskustva sa tom inačicom OS-a?
Osobito oni koji imaju MB unibody white!

Hvala
02.11.2010 | 23:50
Ja sam na svoj unibody (iz 2009.) instalirao čim je izašao, do danas nisam imao nikakvih problema.
03.11.2010 | 00:10
Meni isto radi OK.
03.11.2010 | 10:27
Da, zbilja ne nalazim da se ljudi žale na ovu inačicu. Mislim da bude to išlo gore danas.
03.11.2010 | 16:55
Jedini koji se ozbiljno žali ovdje na Jabučnjaku je jzelko. On kaže da mu poslije 10.6.2 "smrzava" stroj.
03.11.2010 | 18:01
Hehe, smayoo, sistem , OS a ne stroj. Da, ali to je ništa prema tome kakove sam situacije imao sa "prozorima". Bit će da ova moja serija ima neku manu, jer se to događa većinom na 7.1 seriji iMaca. Jedino, ako i nakon novog OSa bilo problema, morat ću mjenjati stroj. Valjda nisam pehista.
17.12.2010 | 07:53
10.8 suggestion

White Lion www.shoarns.com/LionGallery.html
17.12.2010 | 10:45
10.8 Sanader
17.12.2010 | 13:58
10.8.Smilodon
21.12.2010 | 16:57
jzelko je napisao:
Hehe, smayoo, sistem , OS a ne stroj. Da, ali to je ništa prema tome kakove sam situacije imao sa "prozorima". Bit će da ova moja serija ima neku manu, jer se to događa većinom na 7.1 seriji iMaca. Jedino, ako i nakon novog OSa bilo problema, morat ću mjenjati stroj. Valjda nisam pehista.

Zeljko, jesi li probao pobrisati cacheove po sistemu i jedan rebuild spotlight baze... meni se svako malo smrzavao skoro pa novi stroj pa sam odradio sve te poznate i nepoznate procese ciscenja i cron skripti i od tada sve OK.
Dapace ni sam jos nisam siguran u cemu je tocno bila caka, ali mislim da je po sjecanju spotlight bio krivac mojim beachballovima...
24.12.2010 | 20:24
@ fotoroberto
Možeš li mi laički objasnit? Čini mi se da sam pobrisao sacheove, ali za spotlight nisam ziher i kako to napraviti. Premda sam skeptičan, obzirom na raspravu koju sam prije naveo na appleovim stranicama.
I da, sad vidim da je tvoj problem drukčije prirode.
22.01.2011 | 18:46
ooops, nije me bilo neko vrijeme i zaboravio sam na ovaj thread...

ako ti jos treba, ja sam svoj spotlight index pobrisao sa Cocktail-om, nakon toga Mac OS sam ponovno generira novi index... i time ispravi mozebitne greske...

jos jedna metoda brisanja indexa za koju ne treba nikakav dodatni program...
www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/61576-ma...iki-sa-searchom.html
22.01.2011 | 19:30
Ako ti se da, možeš pod 10.6.6 pogledati riješenje, bar za sada.
22.01.2011 | 20:55
jzelko je napisao:
Ako ti se da, možeš pod 10.6.6 pogledati riješenje, bar za sada.

ahh, tako dakle...
morali bi se u appleu malo pozabaviti raznim optimizacijama, a ne samo derati naprijed...
no to je danas globalni problem, optimizacija koda ili testiranje drivera u ovom slucaju...

Nadam se da sad sve radi i da ces moci uzivati u aktualnim inacicama sistema...
22.01.2011 | 23:59
Ja bih htio downgradeati sa Snow Leoparda na Leopard verzije 10.5.xxx ... no nemam retail verziju ... ima tko da mi posudi na sat vremena Retail verziju Mac OS Leopard sistema.
Ja sam btw iz Zagreba.

Napravio sam i post s time u vezi.
  • User
  • Posjetitelj
23.01.2011 | 03:16
Imam ja jednu želju za Lion iako nije direktno vezana uz njega. Nek bace cijeli source iTunesa u Trash, kliknu "Empty trash" i onda još pobrišu cijeli backup u Time Machine-u da se to zlo ne može vratit... e da, i nek onda još na oba diska naprave Zero All Data 35 puta.

I nakon tog nek ih napišu iznova, po mogućnosti da ne budu bloatware i žderač resursa ko sadašnji i još nek ubace podršku za sve lossless formate
24.01.2011 | 18:42
iTunes... ???
Pobogu, da nisi ti na windowsima...?
meni na Macu radi ko vurica, i to sa ogromnom bazom muzike... i svih ostalih cudesa...

I na windowsima je nekad bio jako spor, onda su ga prije godinu dvije malo ubrzali (ja osobno sam nekoliko puta slao mailove u Apple)

Sto se tice sedme iteracije desetke, ja bi samo bolji Finder sa vise opcija za naprednije korisnike, da sve aplikacije obavezno imaju unificirano sucelje od strane Applea i da se svi startup programcici i ostale napasti mogu gasiti i kontrolirati sa istog mjesta... i da, posten firewall kad ga vec imamo... a da ne govorim o podrsci za srednji klik na magicmouseu iz sistema, a ne putem dodataka...
  • User
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 19:07
Na Mac OS-u sam ne boj se + ne koristim ih jer nemaju podršku za FLAC

Inače su mi fenomenalni šta se tiče izgleda i organizacije libraryja, ali sta mi vrijedi kad mi ne mogu reproducirat najdraže trake u losslessu (iznimke ALAC i WAV ostaju iznimke)
24.01.2011 | 20:24
User je napisao:
Na Mac OS-u sam ne boj se + ne koristim ih jer nemaju podršku za FLAC

Inače su mi fenomenalni šta se tiče izgleda i organizacije libraryja, ali sta mi vrijedi kad mi ne mogu reproducirat najdraže trake u losslessu (iznimke ALAC i WAV ostaju iznimke)

Ako ti baš treba svirati flac u iTunes evo rješenja.
Fluke is a small utility for Mac OS that lets you play FLAC files right within iTunes. http://code.google.com/p/flukeformac/
  • User
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 20:54
Hvala, al čini mi se dosta nedovršeno... Ostajem uz Cog još neko vrijeme
24.01.2011 | 22:45
kakav je taj cog?
25.01.2011 | 00:10
User je napisao:
Hvala, al čini mi se dosta nedovršeno... Ostajem uz Cog još neko vrijeme

Nemam ništa protiv koga
25.01.2011 | 14:55
@User meni je taj cog veći resource hog od iTunesa?! MBP unibody 15" osx 10.5.8?!
25.01.2011 | 23:12
za trenutno sviranje nekog fajla van itunesa, u svim formatima, toplo preporucam VOX, izvrstan mali nenametljiv player...

i jos, da, moji itunesi sviraju flac
ali ionako .flacove drzim na vanjskim medijima, pa ih nema smisla ubacivati u iTunese...
  • User
  • Posjetitelj
25.01.2011 | 23:21
ecvis17 je napisao:
@User meni je taj cog veći resource hog od iTunesa?! MBP unibody 15" osx 10.5.8?!

Hmmm obratit ću paznju, ja koristim nightly build a ne onu release verziju pa je možda do toga... vidit ću pa javim dojmove

A i nije samo do žderanja mem. nego i u tome što može reproducirat.

@fotoroberto - probao Vox i dovoljno mi je što nema playlistu niti ikakav media library (bar mi se čini tako). Dalje me ne interesira...
29.01.2011 | 02:07
@user Vox je izvrstan kao mali player s kojim u menu baru imas nekoliko novih ikonica od kojih je jedna playlista, ja ga obicno koristim bez njegovog prozora...
u prefsima podesis da ti prilikom otvaranja fajla automatski ucita i sve ostale fajlove iz foldera, ako pak imas cijeli album u jednom flac fajlu, otvoris cue datoteku preko koje ti ocita pojedine stvari.
Cini mi se previse imati cijelu kolekciju flacova na startup disku u itunes bazi, no ako je to uvjet, onda iTunesi s pomocu Fluke-a, isprobano radi...
imas i VLC i druge varijante ako su ti draze...
Cog nije los, ali ne cita one gore pomenute flacove i nije bas stabilan...
25.02.2011 | 12:33
eto izasla je bera Liona.ja sam preko prijatelja (TPB) dobio Lion betu, e sad me zanima da li ga mogu instalirati na externi HD da ga malo probam.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 38 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Goan25, miomika, Riba, tino1, Anonimci (797)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO