09.02.2026 | 00:22
spojim tv hdmi kabelom, dobijem sliku i zvuk (tojest, u ovom slucaju kada hocu gledat arena sport preko a1 tv-a kroz firefox dobijem freeze frame slike i zvuk jer ga ocito blokiraju iz straha da cu im nesto ukrast preko airplaya), ali tv se ne pojavljuje u display settingsima kao sekundarni display (nije nacrtan pored slicice macbooka i ne mogu ga odabrat niti mijenjat rezoluciju ni nista, doslovno ga nema).
kad kazes control panel, to je meni kojeg otvorim klikom na ikonu pored datuma u gornjem desnom kutu ekrana, a airplay su dva kvadrata jedan preko drugog?
u svakom slucaju, automatski se upali airplay iako sam ga ugasio u tv postavkama, i kad prebacim na odgovarajuci hdmi input ekran je crn i kaze mi da odaberem kaj hocu od airplaya, da li da mirrora, extenda ili kaj god vec nudi. u macosu gore u menu baru (ako se to tak zove) se pojavi ljubicasta ikonica gdje me pita istu stvar i ne da mi da to ugasim, cak kada kliknem na nju mi pokazuje 2 opcije za airplay na istom tv-u pod razlicitim nazivima. isto se desava kad tv otpojim sa wifi mreze.