Mac priča vašim glasom! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac priča vašim glasom! :)

12.01.2025 | 21:51
Jeste li znali da od macOS Sonome nadalje Mac (samo nove "M" serije) imaju mogućnost da text-to-speech radi s vašim vlastitim glasom? Funkcionira za engleski i daleko je od savršenog, ali je na dobrom tragu i zabavno.

Odite u Accessibility u kontrol panelu pa Speech i tamo pod glasovima odaberete "Personal Voice". Ili samo u search polju od kontrol panela upišite to isto!
13.01.2025 | 06:52
Ta opcija mi je oduvijek bila cool na Mac-u!
13.01.2025 | 09:45
Oduvijek? Misliš na onaj njegov standardni Text-to-Speech s ugrađenim glasovima?
13.01.2025 | 09:54
Na iPhoneu odavno ima text-to-speech na češkom (odabere se glas "Zuzana") koji super radi i s hrvatskim tekstom (ima onaj sexy češki naglasak ). Ali ovo je novost. Samo što je na Macu to beskorisno. Bilo bi jako korisno na iPhoneu u autu, ali iz nekog glupog razloga, Siri ne zna pročitati npr. SMS poruku na hrvatskom koristeći taj stari text-to-speech sa Zuzanom.
13.01.2025 | 14:10
Sad će Siri biti “pametnija” kada u četvrtom mjesecu puste AI u EU. Strpi se još malo
13.01.2025 | 15:32
dpasaric kaže:
Oduvijek? Misliš na onaj njegov standardni Text-to-Speech s ugrađenim glasovima?

Ma da, na to sam mislio.
13.01.2025 | 15:42
Yonkis kaže:
Sad će Siri biti “pametnija” kada u četvrtom mjesecu puste AI u EU. Strpi se još malo

Nece. Glupa je na svim jezicima
13.01.2025 | 17:27
Ma Siri je zakon:
www.youtube.com/shorts/mUrKMzgO2pw
13.01.2025 | 20:58
drpongrac23 kaže:
Ta opcija mi je oduvijek bila cool na Mac-u!

Ma da, naravno, to radi još od vremena 68K Macova, ja govorim o tome da je sada moguće da govori koristeći TVOJ glas, samog korisnika - naravno, nakon treninga. Jedino ne znam koliko je blesavo slušati samog sebe!
13.01.2025 | 21:38
Jako blesavo. Ali, pretpostavljam da možeš Maca istrenirati na bilo čiji glas, ne nužno svoj. Pa ga istreniraš na glas svoje supruge i onda slušaš ženu, kao i inače.
13.01.2025 | 22:43
Kvaka je što je to feature zamišljen za ljude koji imaju govorne poteškoće ili one koji gube glas iz zdravstvenih razloga, pa onda mogu otipkati poruku, a Mac je pročita drugoj strani kao da osoba govori. Tako gledano sve ima smisla.
14.01.2025 | 00:52
smayoo kaže:
Jako blesavo. Ali, pretpostavljam da možeš Maca istrenirati na bilo čiji glas, ne nužno svoj. Pa ga istreniraš na glas svoje supruge i onda slušaš ženu, kao i inače.

To je to
14.01.2025 | 09:10
dpasaric kaže:
Kvaka je što je to feature zamišljen za ljude koji imaju govorne poteškoće ili one koji gube glas iz zdravstvenih razloga, pa onda mogu otipkati poruku, a Mac je pročita drugoj strani kao da osoba govori. Tako gledano sve ima smisla.

Aha, kužim. Stephen Hawking fora, na neki način. Pa dobro. Ali opet je to onda nešto što bi bilo korisnije na iPhoneu, nego na Macu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Riba, temeljnik, Anonimci (802)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO