Potrebna pomoć.Macbook Pro Model A1278
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potrebna pomoć.Macbook Pro Model A1278

13.11.2023 | 23:46
MacBook Pro (13-inch, Early 2011)

Posjedujem ovaj model laptopa.Pa me interesira kako i na koji način da stavim neki noviji.

Točnije dali je moguće ovaj MacOS High Sierra Version 10.13.6

Ako jeste.Molim da mi se javi netko privatno u poruke.Spreman sam ga počastiti samo da mi objasni.
Zahvaljujem se
14.11.2023 | 00:52
High Sierra je zadnji službeno podržan sustav.

Možeš putem OpenCorea instalirati nešto novije, ali to ima smisla ako imaš barem 8 GB RAM-a i SSD.

Na toliko starom hardveru i s OpenCoreom ne bih išao dalje od Montereya, Ventura i Sonoma su grafički dosta zahtjevniji.
14.11.2023 | 16:50
Uredu.Pošto ne znam puno o tome.Dali bi mi htio nekako.Privatno objsniti to ako ima mogučnosti.Spreman sam platiti da naučim nešto.Zahvaljujem se od srca
14.11.2023 | 21:28
Žao mi je Željko, ja sam ti toliko tanak s vremenom, da ne stižem odraditi niti ono što mi "gori". Nije to nikakav "rocket science", samo treba s razumijevanjem čitati upute.

Ako nisi siguran u sebe, bookiraj nekoga tko je to voljan odraditi za tebe, uobičajena cijena za takav posao je stotinjak eura.
14.11.2023 | 21:53
Uredu.Ma nije problem.Platiti nego mi je najveći problem žalim platiti da naučim i sam nešto.A dali ima negdje link gdje mogu pratiti uputstva
14.11.2023 | 23:31
Ako želiš nešto naučiti, možda je dobra ideja da prvo pročitaš moj članak na tu temu:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/opencore...ovine-za-odvane.html

Tamo ti je i većina potrebnih linkova.

U međuvremenu su se pojavili i YouTube videi na tu temu, imaš ih dosta, pa odaberi neki koji ti se čini razumljiv i ritma koji ti odgovara.

Glavni izvor za OCLP je ovdje:

dortania.github.io/OpenCore-Legacy-Patcher/

Kao što ćeš čitati u članku, postoji više pristupa u tome, ali OCLP se pokazao kao najbolji i visoko pouzdan.
15.11.2023 | 01:46
Zahvaljujem ti se. Instalirao sam macOs Big Sur VErziju 11.7.10
Sve je uredu i čak lijepo radi nije da šteka.

Ali imam problem ne Pokazuje mi WI fi I kada ga resetriram ne Boota mi sam nego moram ponovno ubaciti navedeni Usb da ga boota sa Usba sa kojega sam instalirao.Dali bi išta mogao riješiti Update???
15.11.2023 | 02:43
Evo samo sam trebao dva puta resetirati. I sada je sve ok WI fi radi pokreče se normalno sve. Zahvaljujem se na Vašem trudu od srca i na ovim podacima koje ste mi poslali stvarno mi je od velike pomoći. Zahvaljujem se na razumijevanju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

eustacebagge, Maxxy, Riba, rkoren5, tino1, Anonimci (368)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO