Apple Photos razmjena fotografija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Photos razmjena fotografija

15.03.2021 | 21:22
Supruga i kcerka i ja smo svi na iOS. Svako ima svoj Photos app i htio bi nekako preuzeti na moj account odredjenu kolicinu fotografija.

Probao sam sa shared album i to u prinicipu radi, ali ne prenosi metadata. Fotografija snimljene iz shared album dobiju danasnji datum, iako je originalna fotografija 5 godina stara.

Koje opcije imam a da sacuva metadata (datum, lokaciju i sl)? Sta predlazete?
15.03.2021 | 21:38
a da najbanalnije airdropas?
15.03.2021 | 21:43
obični glupi USB stick?
15.03.2021 | 23:16
Imate li svi istu verziju iOS-a?
Kod mene ovo uredno radi. Znači kreiram shared album i svi meta podaci se uredno prenesu s fotkama koje podijelim, vrijedi i obrnuto kad žena podijeli svoje fotke u isti album. Znam da na Macu ima opcija u Photos app "Include location information for published items", možda postoji nešto slično na iOS-u.
15.03.2021 | 23:48
Ups. Sorry, nisam skužio da pričamo o iOS. Tema je u forumu Mac OS X pa...
16.03.2021 | 13:55
Soffoklo kaže:
Imate li svi istu verziju iOS-a?
Kod mene ovo uredno radi. Znači kreiram shared album i svi meta podaci se uredno prenesu s fotkama koje podijelim, vrijedi i obrnuto kad žena podijeli svoje fotke u isti album. Znam da na Macu ima opcija u Photos app "Include location information for published items", možda postoji nešto slično na iOS-u.

Koliko sam ja skuzio shared album radi na nacin da se datoteke samo referencaju. 10 ljudi dodaje sadrzaj i ne trosi tvoj iCloud prostor. Znaci nisu fizicki pohranjeni u tvom accountu, vec vise kao link sa njihovog. I to je super za jako puno primjena, ali shodno tome osoba koja je dodala sadrzaj moze ga logicno i ukloniti (Tipa supruga predje na Android i ja izgubim te fotografije).

Ja zelim te fotografije trajno pohraniti u moj iCloud, ali kada ih odvucem u moj Library iz tog shared folder, one dobiju tekuci datum. Kao da su tog dana slikane.

Pokusat cu ovo sto smayo kaze. Da kopiram fotografije na USB pa da vidim da li ce se prenijeti i metadata.

Aidrop mislim dopusta samo 10ak fotografija pa bi to potrajalo :/
16.03.2021 | 15:44
ne znam koji je limit za airdrop. moje iskustvo je da par stotina slika moze ici, i to ide cak dosta brzo. ako nemas tipa 5000 slika za slati, ovo je dosta brzo i efikasno.
17.03.2021 | 00:35
drlovric kaže:

Koliko sam ja skuzio shared album radi na nacin da se datoteke samo referencaju. 10 ljudi dodaje sadrzaj i ne trosi tvoj iCloud prostor. Znaci nisu fizicki pohranjeni u tvom accountu, vec vise kao link sa njihovog. I to je super za jako puno primjena, ali shodno tome osoba koja je dodala sadrzaj moze ga logicno i ukloniti (Tipa supruga predje na Android i ja izgubim te fotografije).

Nije tocno, krivo si razumio. Ovo sto si opisao je kako funkcionira Google Photos.
iCloud Shared Photo Album zapravo uploada kopijiu slike (ili videa) u taj shared album. Ne zauzima tvoj iCloud prostor jer je  tako odlucio zbog marketinga pretpostavljam, ali zato je tu i dosta kompromisa, to je izkompresirano do boli, nije ista kvaliteta ko i original.

Vrlo lako mozes ovo provjeriti, dodaj jednu sliku u shared album pa je izbrisi iz libraryja, vidit ces da ce ostati u shared albumu (btw. nemoj je izbrisati isti tren kad je dodas, dozvoli malo vrimena da se uploada).
Napravi istu stvar na GooglePhotos i vidit ces kad ides izbrisati da kaze tipa “This photo is shared, if you delete it, it will also be removed from shared album.”
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 56 minuta
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

amsterdamxxx, Ender, imenso, mmolnar, Riba, tino1, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO