Kloniranje ssd na ssd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kloniranje ssd na ssd

24.05.2020 | 23:07
U MBP imam 120gb ssd i htio bi stavit veći. Imam gore high sierra i sve složeno. Imam i externi novi veći ssd i usb ladicu. Kako pravilno napraviti kopiju svega šta imam na trenutnom disku na ovaj vanjski koji bi potom ugradio u mbp.
Gledam malo po youtube ima ccc i super duper.. Trial verzije. Dal one odrade sve kako treba da bi dobio identičnu kopiju svog internog diska?
A naišao sam na ovo youtu.be/Dj79NBA1vKI
25.05.2020 | 07:08
Koristi trazilicu na forumu,za 90% tvojih pitanja nacices odgovor za manje od 30 sec. Svjestan sam da si novi u svemu ovome. Ali brate kada vidim tvoje postove kao da ih je bacala vjeverica na dopu. NHF.
25.05.2020 | 08:37
Nisam nikada koristio nikakve aplikacije za kloniranje diska, no sama logika mi nalaže da te aplikacije upravo zbog svog naziva kloniraju sadržaj, dakle rade kopiju istovjetnu originalu.

Sad samo postoji pitanje dali trial verzije omogućavaju kloniranje svega ili samo dijela podataka, odnosno dali imaju ograničen vremenski period uporabe.

Kad si već krenuo unavanture i kemijanja, onda isprobavaj i premještaj diskovepa ćeš jednog dana doći do željenog rezultata.

Pokušaj si u startu po fazama odrediti što želiš napraviti od svog računala. Zbog razbacanih postova više nisam siguran da li imaš MacBook Pro, da li ga ima tvoj prijatelj, koliko diskova imaš, vanjskih, unutarnjih... Pa memorija.

Oprosti, sve ti je razbacano, pokušaj popisati želje i srediti misli te napravi jedan veliki post, mislim da bi ti se na taj način mogla ponuditi kvalitetnija pomoć.
25.05.2020 | 08:40
Ja sam koristio CCC, a ako ti sve drzis u korsnickom folderu i ugradjeni Migration Assistant ce napraviti sve sto treba nakon instalacija OS-a.
25.05.2020 | 10:49
Ok.isprobat ću na sve načine,jer vidim da ih ima više,zato pitam koji je najbolji i najispravniji da nemoram sve s nova radit.
Koliko imam macova,pa eto na kraju 3, jedan imac ,macbook 13 i macbook pro koji sam isto uyzeo na kraju jer je doslovno nov nekorišten,a 2010g je. i BDW nemam više ni jedan windows doma
25.05.2020 | 10:51
Riba kaže:
Ja sam koristio CCC, a ako ti sve drzis u korsnickom folderu i ugradjeni Migration Assistant ce napraviti sve sto treba nakon instalacija OS-a.

Znaći trebam čistu kopiju internog 120gb ssd,na vanjski 256gb koji bi potom samo ubacio u MBP
25.05.2020 | 10:57
Ja obicno napravim obrnuto, interni disk stavim u vanjsko kuciste, a novi disk unutra. Formatiram novi disk i instaliram svjezi macOS, bootam novi OS, spojim vanjski disk i pokrenem Migration assistant i on prebaci moj user folder na novi OS. Napominjem da ovo funkcionira kod mene jer pazim da mi sve bude instalirao u user folderu (kako bi i trebalo biti), no recimo ako imas instalirane kakve sistemske eksenzije one nece biti prebacene i treba ih rucno instalirati naknadno.

CCC ti je ipak brza opcija ako je timed trial jer ce napraviti 1:1 presliku kompletnog sistema na drugi disk bez potrebe za reinstalacijom.
25.05.2020 | 12:23
Imam na sistemskom novi os high sierra instaliran pred par dana,i dodao sam si mailove,i još neke potrebne programe.Pa čisto da nemoram ponovo podizat osx,pitam kako je najbolje sklonirat na veći ssd sve skupa ubacit taj unutra i mir,.Hvala...Preko ccc-a ću napravit clon i mir
25.05.2020 | 16:07
Osobno sam uvijek CCC radio kloniranje sa 0 probelma. Novi disk u vanjsku ladicu, klon i na kraju zamjena. Mac ni ne skuži što se dogilo.
25.05.2020 | 16:52
rusty kaže:
Osobno sam uvijek CCC radio kloniranje sa 0 probelma. Novi disk u vanjsku ladicu, klon i na kraju zamjena. Mac ni ne skuži što se dogilo.

Tako i bude..Trial verzija,skloniram i to je to.
25.05.2020 | 19:27
Jel treba poslje kopiranja napraviti carbon copy cloner update recovery volume,ili ne? Jer to nešto traži jer mi nešto nije jasno.
Napravio sam CCCklon sa interni orginal hdd na externi hdd,i koliko sam primjetio taj na koji sam klonirao sporije podiže osx kod bootanja,naravno ugradio sam ga.I vidim jer sam poslikao da navodno nije sve sklonirao??

Slika 1 orginal interni hdd

slika 2 klonirani hdd ccc programom
25.05.2020 | 21:22
Vjerojatno su odgovori na tvoje pitanje ovdje:

bombich.com/kb/ccc4/cloning-apples-recovery-hd-partition

Ovo "Ostalo" je u redu, to su temp fileovi i slicno koje nije potrebno kopirati, jedino mi nije jasno zasto je vise prostora pod Aplikacijama. Mozda je samo dio toga sto ej bilo u Ostalo prepoznato kao Aplikacija.

Ako nije prijavio nikakvu gresku onda je prebaceno sve sto treba biti. Provjeri da li se sporije sistem podize i nakon prvog podizanja. Ako da, onda drzi Command + V kod boota za verbose mod i pogledaj ceka li na nesto.
25.05.2020 | 22:54
Probat ću. A vidim i ovaj način youtu.be/1AKMorK_NTo

Ili sa internog napravit time machine bkp i na ugradit novi ssd napravit clean instal, i tamo gdje pita dal želim sa time machine resrore all. To bi onda povuklo sve detaljno?
26.05.2020 | 09:41
Mozes i tako ali to je nepotreban korak viska (backup) jer ce i Migration Assistant napraviti isto bez potrebe za backupom na treci disk.
26.05.2020 | 11:06
Možeš objasnit postupak sa migation kako napravit po redu. Hvala
26.05.2020 | 11:49
Vec sam objasnio ranije:

Ja obicno napravim obrnuto, interni disk stavim u vanjsko kuciste, a novi disk unutra. Formatiram novi disk i instaliram svjezi macOS, bootam novi OS, spojim vanjski disk i pokrenem Migration assistant i on prebaci moj user folder na novi OS. Napominjem da ovo funkcionira kod mene jer pazim da mi sve bude instalirao u user folderu (kako bi i trebalo biti), no recimo ako imas instalirane kakve sistemske eksenzije one nece biti prebacene i treba ih rucno instalirati naknadno.

Nema tu neke filozofije, sve ce ti Migration Assistant objasniti.
26.05.2020 | 11:51
Upišeš u Google "Apple migration assistant" i izbaci ti detaljan postupak.

support.apple.com/en-us/HT204350

Staro informatičko pravilo kaže "Računalo je onoliko brzo kolika je brza njegova najslabija karika, a to je u 99% slučajeva - korisnik".

Stoga zaista nema potrebe za napumpavanjem performansi, barem dok se ne savladaju elementarne stvari, poput jednostavne pretrage pojmova na internetu.
26.05.2020 | 15:04
Riba kaže:
Vec sam objasnio ranije:

Nema tu neke filozofije, sve ce ti Migration Assistant objasniti.

Na šta si mislio pod siatemske extenzije?
Na starom ssd imam novi high sierra i imstalirane neke app tipa office garage band, i još poneke. Nisam ništa drugo stavljao.
26.05.2020 | 16:03
Mislio sam na sistemske drivere koji se instaliraju van user foldera. Po opisanom nemas nista od toga, to su i tako rijetke stvari.
28.05.2020 | 15:35
Eto nakon razno raznih glupih upita, i traženja našao sam riješenje koje je najbolje. Kako je i u zadnjem postu kolega rekao. Novi ssd unutra, sa sticka novi osx i migration.
Brišem super dupere, i carbonske klonere
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO