MacBook Pro 2016 recovery
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 2016 recovery

01.10.2018 | 17:00
Imam problem sa MaCBook Pro 2016, i7, 16GB RAM, 1TB SSD

Naime problemi su poceli danas kada je racunalo jednostavno prestalo raditi u smislu da se aplikacije nikako nisu pokretale, nije se mogao spojiti na internet itd. Nakon dva restarta sven je islo prema goremu.

Odlucih ga baciti u recovery mod i sa time machine podici zadnji back up za koji sam znao da je sve bilo u redu, znaci tamo 24 Rujan, MacOS Mojave. No, na trecini restore-a sve je stalo i javlja gresku i trazi dali da odaberem postojeci disk (koji vise ne postoji jer ga je prebrisao) ili fresh install MacOS High Sierra ili neki drugi back up sa time machine.

Odaberem drugi back up sa time machine, ovaj puta MacOS High Sierra od 19 Rujna... misleci mozda se sto spoje....o od Mojave na dalje.

Pokrenem restore i pojavi se ista greska nakon trecine odradenog restora.

U ponovnom pokusaju, dajem mu da instalira fresh MacOS High Sierra. Pokrene i sad stoji na tome evo vec sat i pol.... vjerojatno je tu problem interneta, ako se ne varam. Kaze zavrsiti ce za 8 sati i 27 minuta, ali sve tako stoji...

Imali neke preporuke.... pomoci?

Hvala
01.10.2018 | 17:03
Kratak edit.... od interneta imam samo 4G ponekad vecinom 3G, u Somaliji sam tako da od nekih servisa nema vajde
01.10.2018 | 17:26
Meni smrdi da je tebi krepao disk.
01.10.2018 | 17:35
Izgleda i meni tako.... evo uspio sam podici clone npravljen sa Carbon Copy Clonerom sa externog HDD
02.10.2018 | 05:14
samo da javim... resolution:

Booth sa CCC, pa restore istoga na lokalni SSD. Nakon toga ponovno odabrao Mac SDD (localni disk) kao start up disk i sve radi ko novo.

Sto se je uzjogunilo ne znam, ali evo srecom nije riknui 1TB SSD

Back up. back up, back up... zivio back up

Edit: jedino mi ostaje pitanje zasto nije htio odrasditi restore sa time machine?
  • Dijete
  • Posjetitelj
02.10.2018 | 05:52
pitanje:

kad ti nije htio pokrenut aplikacije, kaj ti je javljao?

i kazes da je nakon restarta krenulo na gore, sto to tocno? jesu li to nestale mozda ikone?
02.10.2018 | 07:04
Aplikacije su radile ali kako je vrijeme prolazilo trebalo mu je i po 5 minuta da digne neku aplikaciju.... a neke su ostale pod “not responding”. Nije mi javljao nikakve greske.

Nakon svakog restarta gore navedeno je bilo sve gore i gore.

Spajao se na Wi-Fi ali prolaz na internet je jednostavno bio nemoguc.

Znaci racunalo totalno “unresponsive” bez jvljanja ikakve greske.
02.10.2018 | 08:39
Meni zvuči kao ono isto sr... koje se događalo ljudima nakon updatea na 10.13, kad bi se sve dozvole pristupa potumplale.
02.10.2018 | 08:39
Drzi ti njega na oku, nije i dalje iskljuceno da disk ne krepava, svi simptomi su tu. Drugi put kada ti se pocne tako ponasati baci oko na logove u Console.app pa ces vidjeti sto se dogadja.
02.10.2018 | 09:57
smayoo kaže:
Meni zvuči kao ono isto sr... koje se događalo ljudima nakon updatea na 10.13, kad bi se sve dozvole pristupa potumplale.

Smayoo, kako se resetiraju dozvole pristupa? Znam da sam citao to tu negdje na formumu, da sad ne trazim ako ti nije tesko objasniti. Mozda jos jedan korak vise koji bi bio dobar za napraviti?

@Riba.... svakako ce sve biti pod povecalom u narednom periodu...
02.10.2018 | 10:18
Moonlike kaže:
Smayoo, kako se resetiraju dozvole pristupa?

Ah... nije baš jednostavno objasniti. Nekom je (čitam po netu) pomoglo obično "repair permissions" odnosno "first aid" iz disk utilityja, a nekima (kao meni) je trebalo čačkanje po terminalu. Uključuje chown i chgrp komande sa sudo prefiksom, ali ne želim ovdje dati točnu komandu jer u njoj se upisuje UID i GID koji mora odgovarati korisniku i moraš ga najprije znati iščitati točno, itd... Netko tko bi samo bez pameti c&p tu komandu kod sebe, napravio bi još veći rusvaj.
02.10.2018 | 12:08

Hvala. Kako sam vec par puta napomenuo nisam vican IT-evac pa cu se kloniti terminala.

“First aid” iz disk utilityja ce nadam se biti dovoljan za sada
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO