Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?

25.03.2017 | 21:10
obrisao sam zabunom sve certifikate iz Keychaina pod "Local Items" i sad imam raznih problema.
mogu li ih kako vratiti nazad?
25.03.2017 | 21:19
npr. ne mogu se više ulogirati u Mail app, javlja mi da mi se Mac ne može uključiti na iCloud...
26.03.2017 | 07:01
Time Machine Backup?
26.03.2017 | 07:30
Ponovno kreiraj račun za iCloud.
26.03.2017 | 07:33
Renzo kaže:
Time Machine Backup?

i šta s njim? gdje ih potražiti, gdje su oni spremljeni?
26.03.2017 | 07:36
zabac kaže:
Ponovno kreiraj račun za iCloud.

kako ponovo? idem u System Preferences i "sign out"?
26.03.2017 | 07:40
Home folder-Library-Keychains. Pogledaj da li ima nešto u folderu ili je prazan.
26.03.2017 | 07:45
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.
26.03.2017 | 19:53
otvorio sam TM i pod Keychains sam našao istu količinu fajlova s istim nazivima kao što ih imam trenutno (slika u prilogu).

fajlovi se zovu SystemCACertificates i SystemRootCertificates. da svejedno to povučem s TM-a?

ponavljam da sam u Keychainu pobrisao certifikate koji se nalaze pod Local Items. sistemski su mi ostali, a ovdje nema tih "lokalnih".
npr. nema više certifikata za iOS developera pa mi ne radi ni KODI.
Prilozi:
26.03.2017 | 19:56
zabac kaže:
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?
26.03.2017 | 21:59
uspio sam riješiti problem, našao sam u Home folderu skriveni Library sa Keychain folderom kojega sam prebacio na desktop i restartao komp. to mi je omogućilo da ponovo uspostavim vezu s mejlovima i iCloudom, za ostalo ćemo vidjeti.

ALI... kada sam otvorio Contacts na Macu vidio sam da mi je sve kontakte duplirao pa sam obrisao cijeli sadržaj aplikacije kako bih importirao archive koji sam napravio prije nego sam se odjavljivao s iClouda. nisam računao da ću brisanjem na Macu obrisati sve kontakte i na iCloudu (koji je sada syncan s Macom ponovo), iako ne bi trebao brinuti jer sam napravio export kontakata u archive, ne?
e pa NE! nakon što sam pobrisao cijeli Contacts app išao sam importirati archive - da bi se nemalo iznenadio. archive sadrži ravno dva kontakta: Apple i moj osobni vCard. WTF??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

postoji li način da nekako povučem sve izgubljene kontakte iz nekog backupa (TM, iTunes backup)?
26.03.2017 | 22:47
~/Library/Application Support/AddressBook
27.03.2017 | 10:36
je li to ovo?
Prilozi:
27.03.2017 | 11:51
Da.
27.03.2017 | 16:09
a kako s tim vratim pobrisane kontakte?
27.03.2017 | 16:19
Finn kaže:
zabac kaže:

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?

Pa kad se odlogiraš mislim kako te pita da ostavi kontakte i ostalo ili ne.
Ista procedura je kad mjenjaš komp. S jednoga obrišeš i na drugome kreiraš. Kod tebe je samo isti komp u pitanju.
Zato sam napisao da stvoriš novog korisnika.
Sad si išao ovako. Mada iz TC-a bi trebao moći povući sve kontakte.

Možda ovo pomogne.

Probaj gugpati "osx restore contact".
27.03.2017 | 17:15
ma guglam već dva dana... ovo s Library/AppSupport/AddressBook nije pomoglo, ali upravo sam napravio restore preko TM-a.
stvar je na kraju ispala totalno banalna. nisam pojma imao da se samo otvori Contacts app, pokrene TM i odabere kontakte koji se žele vratiti. dosad sam samo dokumente povlačio iz TM-a i ne bi mi palo na pamet da se uđe u aplikaciju pa u TM...
27.03.2017 | 17:47
Eto. The Apple way...
27.03.2017 | 18:02
oh, don't get me started on "the Apple way"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 14 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, ^SuperUnknown^, Anonimci (606)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO