Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?

25.03.2017 | 21:10
obrisao sam zabunom sve certifikate iz Keychaina pod "Local Items" i sad imam raznih problema.
mogu li ih kako vratiti nazad?
25.03.2017 | 21:19
npr. ne mogu se više ulogirati u Mail app, javlja mi da mi se Mac ne može uključiti na iCloud...
26.03.2017 | 07:01
Time Machine Backup?
26.03.2017 | 07:30
Ponovno kreiraj račun za iCloud.
26.03.2017 | 07:33
Renzo kaže:
Time Machine Backup?

i šta s njim? gdje ih potražiti, gdje su oni spremljeni?
26.03.2017 | 07:36
zabac kaže:
Ponovno kreiraj račun za iCloud.

kako ponovo? idem u System Preferences i "sign out"?
26.03.2017 | 07:40
Home folder-Library-Keychains. Pogledaj da li ima nešto u folderu ili je prazan.
26.03.2017 | 07:45
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.
26.03.2017 | 19:53
otvorio sam TM i pod Keychains sam našao istu količinu fajlova s istim nazivima kao što ih imam trenutno (slika u prilogu).

fajlovi se zovu SystemCACertificates i SystemRootCertificates. da svejedno to povučem s TM-a?

ponavljam da sam u Keychainu pobrisao certifikate koji se nalaze pod Local Items. sistemski su mi ostali, a ovdje nema tih "lokalnih".
npr. nema više certifikata za iOS developera pa mi ne radi ni KODI.
Prilozi:
26.03.2017 | 19:56
zabac kaže:
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?
26.03.2017 | 21:59
uspio sam riješiti problem, našao sam u Home folderu skriveni Library sa Keychain folderom kojega sam prebacio na desktop i restartao komp. to mi je omogućilo da ponovo uspostavim vezu s mejlovima i iCloudom, za ostalo ćemo vidjeti.

ALI... kada sam otvorio Contacts na Macu vidio sam da mi je sve kontakte duplirao pa sam obrisao cijeli sadržaj aplikacije kako bih importirao archive koji sam napravio prije nego sam se odjavljivao s iClouda. nisam računao da ću brisanjem na Macu obrisati sve kontakte i na iCloudu (koji je sada syncan s Macom ponovo), iako ne bi trebao brinuti jer sam napravio export kontakata u archive, ne?
e pa NE! nakon što sam pobrisao cijeli Contacts app išao sam importirati archive - da bi se nemalo iznenadio. archive sadrži ravno dva kontakta: Apple i moj osobni vCard. WTF??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

postoji li način da nekako povučem sve izgubljene kontakte iz nekog backupa (TM, iTunes backup)?
26.03.2017 | 22:47
~/Library/Application Support/AddressBook
27.03.2017 | 10:36
je li to ovo?
Prilozi:
27.03.2017 | 11:51
Da.
27.03.2017 | 16:09
a kako s tim vratim pobrisane kontakte?
27.03.2017 | 16:19
Finn kaže:
zabac kaže:

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?

Pa kad se odlogiraš mislim kako te pita da ostavi kontakte i ostalo ili ne.
Ista procedura je kad mjenjaš komp. S jednoga obrišeš i na drugome kreiraš. Kod tebe je samo isti komp u pitanju.
Zato sam napisao da stvoriš novog korisnika.
Sad si išao ovako. Mada iz TC-a bi trebao moći povući sve kontakte.

Možda ovo pomogne.

Probaj gugpati "osx restore contact".
27.03.2017 | 17:15
ma guglam već dva dana... ovo s Library/AppSupport/AddressBook nije pomoglo, ali upravo sam napravio restore preko TM-a.
stvar je na kraju ispala totalno banalna. nisam pojma imao da se samo otvori Contacts app, pokrene TM i odabere kontakte koji se žele vratiti. dosad sam samo dokumente povlačio iz TM-a i ne bi mi palo na pamet da se uđe u aplikaciju pa u TM...
27.03.2017 | 17:47
Eto. The Apple way...
27.03.2017 | 18:02
oh, don't get me started on "the Apple way"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 20 minuta
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, Tomek, Anonimci (621)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds