Kako napraviti butabilni usb stik na zadnjem OSX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako napraviti butabilni usb stik na zadnjem OSX

30.07.2016 | 11:48
Znači trebao bi napraviti butabilni usb stick na koji bi smjestio neku verziju linux za audio. Po ovim uputama na stranici od daphile mi neide. Kako mogu pripremiti usb stik da instaliram ovaj mali linux na njega?

www.daphile.com/download/DaphileInstallation.pdf
30.07.2016 | 12:52
Pa točno onako kako ti piše na toj stranici. Imaš ISO image. Ako je on napravljen da bude butabilan... hm...
Ako ti pri tom na sticku ostaju i neke druge particije, onda vjerojatno moraš u disk utilityju stick particionirati MBR shemom, a ne GUID
30.07.2016 | 13:08
Napravi ovo u disk utility ali mi je stik opet GUID Partition map, nemogu nikako dobiti MBR, da probam s drugim stikom?

30.07.2016 | 13:44
Baš ga testirao prije neki dan. Šteta što traži dediciranu mašinu i disk na koji će se instalirati. Probat ću je u docker zapakirati. Radi brzo u svakom slučaju, samo što je estetski malo mehhh

ScreenShot2016-07-30at14.42.57.png
30.07.2016 | 14:05
Za estetiku mi nije bitno, bitno je dal radi neki pomak u zvuku ili ne? Inače imam audirvanu s kojom sam prezadovoljan, al rekoh idem probati i ovo, kad ga već toliko hvale na audiofil. net
Šta ti znači ovo da traži dediciranu mašinu? znači li to da nejde na mac? i šta ti je to docker LOL, sorry ali mi to nije baš najasnije. Ili radi samo za one koji slušaju metallica haha
30.07.2016 | 14:42
"Traži dediciranu mašinu" znači da je komplicirano izvesti da tog Maca uz ovo koristiš za još nešto. Ne radi ni sa čim drugim. A docker je kao neka "softverska čahura" - neka vrsta virtualke. Instaliraš ga u docker, on misli da je na normalnom kompu, a taj komp uz taj docker radi i druge stvari.
30.07.2016 | 14:43
U vezi sticka - particioniraj ga i formatiraj pod nekim linuxom ili windowsima. Ja sam sad probao kod sebe i bez problema particioniram stick bilo MBR, bilo GUID. Ali to je stari Disk Utility, dok je još bio upotrebljiv. Na 10.8.
30.07.2016 | 14:50
Da sranje je što imam novi disk utillity na zadnjem OSX, sad kužim o čemu si pričao za stare OSX i da su novi smeće
30.07.2016 | 17:00
cariblanco kaže:
Za estetiku mi nije bitno, bitno je dal radi neki pomak u zvuku ili ne? Inače imam audirvanu s kojom sam prezadovoljan, al rekoh idem probati i ovo, kad ga već toliko hvale na audiofil. net
Šta ti znači ovo da traži dediciranu mašinu? znači li to da nejde na mac? i šta ti je to docker LOL, sorry ali mi to nije baš najasnije. Ili radi samo za one koji slušaju metallica haha

ne čujem pomak u zvuku, ali opet ja nisam audiofil. S druge strane htio sam reći da ovaj bootabilni usb koji ćeš napraviti će ti napraviti samo 1. dio. Nakon što se uspješno bootaš, moraš mu definirati ip adresu i onda ćeš preko web sučelja pristupiti toj adresi.

U tom slučaj već dobiješ radnu okolinu, ali u READ only mode. Dakle instalaciju u konačnici napraviš preko tog web sučelja. Naravno za to moraš imati stroj koji će detektirati disk na koji će se izvršiti instalacija.

Dakle ovo je tipični princip rada linux distribucije (gotovo sam uvjeren da ovo nećeš moći na Macu vrtiti. Ja sam ga složio kao Linux virtualku). Možeš je koristiti sa samog bootabilnog medija, ali bilo koje postavke koje definiraš neće izdržati reboot ako ne napraviš instalaciju. Dakle treba ti punokrvna mašina (ili virtualka) da ovo radi kako je zamišljeno.

Nakon što to zadovoljiš, radi jako dobro. Indexiranje je brzo, pristup sadržaju također. Nisam se previše bavio sa ovime jer tražim nešto što se može headless vrtiti kao neka web aplikacija.
12.08.2016 | 17:25
rusty kaže:
cariblanco kaže:

ne čujem pomak u zvuku, ali opet ja nisam audiofil. S druge strane htio sam reći da ovaj bootabilni usb koji ćeš napraviti će ti napraviti samo 1. dio. Nakon što se uspješno bootaš, moraš mu definirati ip adresu i onda ćeš preko web sučelja pristupiti toj adresi.

U tom slučaj već dobiješ radnu okolinu, ali u READ only mode. Dakle instalaciju u konačnici napraviš preko tog web sučelja. Naravno za to moraš imati stroj koji će detektirati disk na koji će se izvršiti instalacija.

Dakle ovo je tipični princip rada linux distribucije (gotovo sam uvjeren da ovo nećeš moći na Macu vrtiti. Ja sam ga složio kao Linux virtualku). Možeš je koristiti sa samog bootabilnog medija, ali bilo koje postavke koje definiraš neće izdržati reboot ako ne napraviš instalaciju. Dakle treba ti punokrvna mašina (ili virtualka) da ovo radi kako je zamišljeno.

Nakon što to zadovoljiš, radi jako dobro. Indexiranje je brzo, pristup sadržaju također. [b]Nisam se previše bavio sa ovime jer tražim nešto što se može headless vrtiti kao neka web aplikacija.
[/b]

Vidi ovaj volumio, jel to na tragu onoga što tražiš?

volumio.org
12.08.2016 | 20:40
cariblanco kaže:

Na cemu slusas mjuzu ako smijem pitati ?
ja imam osrednje monitore i moram priznat da necujem razliku izmedju itunesa i nekog drugog programa..
ono gdje cujem razliku su razlicite zvucne kartice.
12.08.2016 | 21:05
Zašto nebi smio pitati, evo ti moj set-up. Pojačalo Marantz PM-11S2, Player Marantz SA-8005, Mrežni player s dac_om Teac NT-503, Zvučnici Sonus Faber Concerto Domus, zvučnički kabeli AQ-rockefeller, usb kabel AQ-carbon, digitalac AQ-carbon.
Na kompu slušam preko programa audirvana, a muzika mi je na NAS u dsd formatu. Imam i oko 200 cd koje slušam na sacd.
13.08.2016 | 01:31
cariblanco kaže:
Zašto nebi smio pitati, evo ti moj set-up. Pojačalo Marantz PM-11S2, Player Marantz SA-8005, Mrežni player s dac_om Teac NT-503, Zvučnici Sonus Faber Concerto Domus, zvučnički kabeli AQ-rockefeller, usb kabel AQ-carbon, digitalac AQ-carbon.
Na kompu slušam preko programa audirvana, a muzika mi je na NAS u dsd formatu. Imam i oko 200 cd koje slušam na sacd.

ok, to je vec ozbiljan setup
13.08.2016 | 07:54
Volum Sonus Faber zvuk.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds