Macbook 4.1 - Lion na blank SSD?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 4.1 - Lion na blank SSD?

27.07.2016 | 14:35
Pozdrav svima!

Naručio sam SSD za svoj Macbook 4.1, Core 2 Duo 2.4 GHz sa 6 GB RAM-a na kojem je još uvijek OS Leopard.
Čitao sam da je max OS za taj macbook OS Lion.
Postoji li koji način da direktno instaliram Lion na prazni SSD ili moram prvo Leopard instalirati, pa kupiti licencu za Snow Leopard (instalirati) i onda tek Lion?

Mogu li Lion kupiti u US app store?

Tom
27.07.2016 | 14:56
Snow Leopard ti je puno bolji izbor za taj stroj. Idi na 10.8 jedino ako ti je baš baš nužna neka aplikacija koja više na 10.6 nije podržana.
27.07.2016 | 15:00
10.8 je Mountain Lion. Ja sam planirao na 10.7 Lion.

@smayoo 10.6 je bolji i od 10.7 za 4.1 Macbook?
27.07.2016 | 15:27
Da, bolji je.
27.07.2016 | 17:12
Sorry, zabunio sam se.
10.7 je najgore smrdljivo go*no koje je Apple ikad is*ao. Taj proizvod ih je toliko užasno osramotio da se (u mojim očima, barem) od te ljage još nisu oprali. Sramota je tim veća što mu je prethodio najbolji OS X uopće, 10.6.
27.07.2016 | 17:49
Ako ne možeš 10.8 ili još bolje 10.9 ostani na 10.6.8
27.07.2016 | 21:08
10.7 Lion je max za macbook 4.1. Al ak velite da je 10.6 bolji onda budem njega stavil.

Možda netko zna gdje bi se mogao kupiti 10.6 Snow Leopard kod nas? Pošto je 10.6 zadnji koji dolazi na dvd-u baš (kolko znam)
27.07.2016 | 22:34
Gdje si? Vjerojatno ima neki jabučar u tvojoj blizini koji ti može posuditi DVD
27.07.2016 | 22:52
Koliko je meni poznato nema ga na prodaju, a App Store (koji će ti biti na 10.6.8 verziji dostupan tek) će ti nuditi vjerojatno zadnju verziju OSX (macOSa) koji je trenutno dostupan, a ne zadnju koja je tebi dostupna, dakle u ovom slučaju El Capitan (10.11).

Javi se na pm ako ne uspiješ naći nekoga ili negdje od kuda bi nabavio verziju. S druge strane možda će ti netko ponuditi posuditi svoju kopiju ako kažeš od kuda si.
28.07.2016 | 08:45
Iz Međimurja sam i na cijelom području mogu doći do nekog ako je voljan posuditi CD.
Varaždin također dolazi u obzir.

A što je sa serial key brojem kod instalacije? Nije li ograničena samo za jedan komp instalacija?
28.07.2016 | 08:52
Poslao sam ti (...). Bilo bi zgodno kad bi se moglo u privatnu poruku staviti kakav privitak do neke razumne količine podataka.
28.07.2016 | 09:58
cariblanco kaže:
Poslao sam ti (...). Bilo bi zgodno kad bi se moglo u privatnu poruku staviti kakav privitak do neke razumne količine podataka.

Ali to nije moguće upravo zato da ljudima ne padaju na pamet takve ideje.
Ja razumijem o čemu ovdje u suštini pričamo i slažem se s tim, ali postoji u cijeloj priči određena odgovornost koju Jabučnjak snosi vezano za sadržaje koji se tu pojavljuju. Shvaćaš?

Tomi, OSX nije Windows, nikakav serial se ne unosi, niti te išta pita, niti postoje ikakve "Genuine zaštite" i sl... Kako je 10.6 OS koji ima status "vintage" (više nije podržan, zadnji security update je bio prije godinu dana), naravno da se više ni ne prodaje. Osim toga, kako nove OS X verzije idu besplatno, prilično je sigurno da se Apple neće buniti da uzmeš (posudiš, ili primiš na poklon) nečiji instalacijski DVD sa 10.6 i instaliraš si OS s njega, bez da si ikom platio.
28.07.2016 | 13:28
Sve je 5 smayoo, znam za ono (...) a i ti si u svom odgovoru to dobro obrazložio, da to ne spada u pravi piratluk.
29.07.2016 | 12:13
Riješeno.

Kolega @rusty mi je velikodušno pomogao i ustupio njegovu kopiju SL.

Hvala još jednom
30.07.2016 | 23:33
Drago mi je da je rješeno. 10.6.8. je zadnja stabilna verzija Snow Leoparda, možda i najlegendarnijeg OS X-a u povijesti ove firme
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 51 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ipetri68, marioart, Riba, texviler, Anonimci (439)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO