macbook pokazuje krivo vrijeme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook pokazuje krivo vrijeme

08.07.2016 | 09:27
poz,laptop je macbook late 2008 sa el capitan OS, problem je taj da laptop pokazuje krivo vrijeme,a nekad i krivi datum, npr sad ujutro pokazuje 7.7.2016 17:15,a 8.7 je i 10:27. Kad rucno namjestim dobro je dok ga ne ugasim,kad ga opet upalim on krivo pokazuje. Jel ima veze to kaj laptop nema bateriju u sebi pa kad ga iskopcam iz struje se resetira nes u njemu? A isto tak kad stavim sve na automatski on ne promjeni vrijeme. Kaj da radim? hvala
08.07.2016 | 11:30
Osim glavne baterije, neki modeli imaju i posebnu PRAM bateriju koja nije punjiva nego je treba mijenjati svakih x godina. Koji TOČNO model macbooka imaš? Jabučica, About this Mac, More info, System Report
08.07.2016 | 11:34
Pa zar vrijeme ne vuce s interneta?
08.07.2016 | 12:06
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 3 GB
Bus Speed: 1,07 GHz
Boot ROM Version: MB51.007D.B03
SMC Version (system): 1.40f2
Serial Number (system): W8911B928QR
Hardware UUID: A80D30FA-B2B6-5371-A141-FACD9AE71B13
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

Trebao bi vuc s neta al moj ne povlaci :/
08.07.2016 | 14:36
Trebas oznaciti negdje.
08.07.2016 | 14:51
Ne. NTP (Network Time Protocol) ne može nadomjestiti RTC (real time clock) funkcionalnost. NTP služi za korekciju pogreške sata realnog vremena, odnosno za njegovu povremenu sinkronizaciju s referentnim serverom. Pri tom RTC mora davati približno točan datum i vrijeme jer NTP protokol komunicira RAZLIKU između lokalnog i referentnog sata realnog vremena u NEKOLIKO KORAKA, kako bi se kompenzirala latencija signala nastala prolaskom paketa preko interneta. Ako je ta razlika prevelika, NTP odustaje od sinkronizacije.

Tomos222, tvoj model, čini se, ima posebnu bateriju za napajanje PRAM, koja je vjerojatno krepala i trebalo bi je zamijeniti. Nažalost, kako čitam na ifixit, to nije baš jednostavan zahvat i ne ide bez lemilice... Dakle - servis...

www.ifixit.com/Answers/View/60569/Is+the...s+model#answer123037
08.07.2016 | 14:56
Aha hvala puno, no kolko vidim doma na wifiu je sve dobro,a na faxu na wifiu je krivo vrijeme. Jel to znaci da njihov internet ''zbuni'' laptop?
08.07.2016 | 15:01
Ne. Prije bi moglo biti da firewall na faxu blokira NTP protokol.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 42 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO