Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006

06.07.2016 | 16:45
Imam problem prilikom instalacije mac os-a na macbook-u. Radi se o starijem modelu i zadnja verzija MacOS-a koju podrzava je 10.6 (snow leopard). Kada ubacim cd, prilikom instalacije odma poslije language menu-a mi izbaci "Mac os x can't be installed on this computer." If you want to restore your system from a Time machine backup, click "Restore from backup". Ja nikada nisam koristio timemachine i neki drugi cloud za spremanje podataka s tog mac-a pa ne mogu povuci nikaki backup ali ne mogu nikako ni preskociti. Jednostavno mi ne pusta instalaciju dalje dok ne izabarem timemachine disk s kojeg cu restorat. Prilazem i fotografiju. Disk je vec formatiran,
13627132_1118265791550578_2305868780496201773_n.jpg
06.07.2016 | 17:44
Da baš je čudna poruka bez nekog logičnog objašnjenja. Jesi li siguran da imaš macpro iz 2006, jer na everymac com piše za taj model, da dolazi s preinstaliranim 10.4.7 sistemom a maksimum koji ide na njega je 10.7.5 ,pa je čudno da tebi ne prolazi 10.6 na njemu ?

www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
06.07.2016 | 18:05
Od kud ti sistem? Dobio si ga uz MAC, uzeo od nekoga tko ga je dobio uz MAC ili imaš (kako ga zovu) retail OSX 10.6?
Prolazi ili retail ili onaj koji je došao uz MAC. Svaki drugi je OSX je upitan.
06.07.2016 | 21:09
Znači, kako kaže Žabac, ne igra bilo koji 10.6 kojeg skineš s neta ili nabaviš od nekog. Ili (nekad, jednom, nekako) kupljeni tzv. "retail" 10.6 DVD, ili originalni koji dolazi uz Maca (ako je taj Mac originalno došao s 10.6).
06.07.2016 | 23:03
MacBook je dosao sa instaliranim MacOs 10.4 (Tiger) ali je upgrejdan na 10.6 (snow leopard). Problem je u tome sto nemam orginal retail cd od njega nego sam posudio od kolege retail sa 10.6 pa predpostavljam da zato nece. Zna li mozda netko gdje mogu skinuti ili nabaviti retail za 10.4 (Tiger)?
07.07.2016 | 00:03
Ako je retail 10.6 DVD, mora raditi. Nema veze što si ga posudio. Ako nije retail, radit će samo u slučaju da je točno od tog istog modela Maca, što u tvom slučaju nije moguće jer se nijedan model Maca nije isporučivao s 10.4, 10.5 i 10.6 (nijedan se nije prodavao toliko dugo).
07.07.2016 | 00:40
Ja imam Macbook Pro A1150 (www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...acbook_pro_1.83.html) koliko vidim pre-installed os je 10.4.5 . Problem je sto ja taj retail dvd sa 10.4.5 nemam. Skinio sam sa tpb-a ali je u nekom .toast file-u. Zatim sam skinio sa jos jednog torrenta i dobio sam 4 iso file-a, ne znam sada jel ih trebam spajati u jedan ili kako.
Prilozi:
07.07.2016 | 02:46
Dobro kažu kolege, moraš imati retail verziju instalacijskog DVD-a s 10.6, to što ti imaš je vjerojatno "machine specific". Da se razumijemo, razlike zapravo nema, radi se samo o jednoj provjeri oznake stroja, ali da bi to preskočio i napravio novi bootabilni DVD je više tlake nego pronaći retail i zapržiti.

Isto tako možda se negdje može naći neki stariji bootabilni USB, pa dići stroj s njega. Može se napraviti i idući trik ako imaš još koji Mac pri ruci na kojem radi ovaj DVD: pokreni ga na njemu, a ovaj MacBook spoji na njega FireWire kabelom u Target modu kao vanjski disk i onda tako obavi instalaciju s vanjskog stroja koji je "eligible".
07.07.2016 | 07:20
manada od kuda si? Možda ti netko može snimiti retail DVD i poslati
07.07.2016 | 08:48
Ma ima toga i na torrentima, ja sam nedavno na jednom starijem miniju, čovjeku spuštao s 10.7 na 10.6. Napravio sam botabilni usb stick i od tamo povukao instalaciju. Moraš jedino kad uđeš u set-up, prije nego što kreneš s instalacijom snow leoparda, ući u disk untility i formatirati disk na koji želiš instalirati novi sistem. Nisam doma, pa ti nemogu reći koji je to točno torrent... malo potraži po netu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, VanjusOS, Anonimci (458)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO