Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006

06.07.2016 | 16:45
Imam problem prilikom instalacije mac os-a na macbook-u. Radi se o starijem modelu i zadnja verzija MacOS-a koju podrzava je 10.6 (snow leopard). Kada ubacim cd, prilikom instalacije odma poslije language menu-a mi izbaci "Mac os x can't be installed on this computer." If you want to restore your system from a Time machine backup, click "Restore from backup". Ja nikada nisam koristio timemachine i neki drugi cloud za spremanje podataka s tog mac-a pa ne mogu povuci nikaki backup ali ne mogu nikako ni preskociti. Jednostavno mi ne pusta instalaciju dalje dok ne izabarem timemachine disk s kojeg cu restorat. Prilazem i fotografiju. Disk je vec formatiran,
13627132_1118265791550578_2305868780496201773_n.jpg
06.07.2016 | 17:44
Da baš je čudna poruka bez nekog logičnog objašnjenja. Jesi li siguran da imaš macpro iz 2006, jer na everymac com piše za taj model, da dolazi s preinstaliranim 10.4.7 sistemom a maksimum koji ide na njega je 10.7.5 ,pa je čudno da tebi ne prolazi 10.6 na njemu ?

www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
06.07.2016 | 18:05
Od kud ti sistem? Dobio si ga uz MAC, uzeo od nekoga tko ga je dobio uz MAC ili imaš (kako ga zovu) retail OSX 10.6?
Prolazi ili retail ili onaj koji je došao uz MAC. Svaki drugi je OSX je upitan.
06.07.2016 | 21:09
Znači, kako kaže Žabac, ne igra bilo koji 10.6 kojeg skineš s neta ili nabaviš od nekog. Ili (nekad, jednom, nekako) kupljeni tzv. "retail" 10.6 DVD, ili originalni koji dolazi uz Maca (ako je taj Mac originalno došao s 10.6).
06.07.2016 | 23:03
MacBook je dosao sa instaliranim MacOs 10.4 (Tiger) ali je upgrejdan na 10.6 (snow leopard). Problem je u tome sto nemam orginal retail cd od njega nego sam posudio od kolege retail sa 10.6 pa predpostavljam da zato nece. Zna li mozda netko gdje mogu skinuti ili nabaviti retail za 10.4 (Tiger)?
07.07.2016 | 00:03
Ako je retail 10.6 DVD, mora raditi. Nema veze što si ga posudio. Ako nije retail, radit će samo u slučaju da je točno od tog istog modela Maca, što u tvom slučaju nije moguće jer se nijedan model Maca nije isporučivao s 10.4, 10.5 i 10.6 (nijedan se nije prodavao toliko dugo).
07.07.2016 | 00:40
Ja imam Macbook Pro A1150 (www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...acbook_pro_1.83.html) koliko vidim pre-installed os je 10.4.5 . Problem je sto ja taj retail dvd sa 10.4.5 nemam. Skinio sam sa tpb-a ali je u nekom .toast file-u. Zatim sam skinio sa jos jednog torrenta i dobio sam 4 iso file-a, ne znam sada jel ih trebam spajati u jedan ili kako.
Prilozi:
07.07.2016 | 02:46
Dobro kažu kolege, moraš imati retail verziju instalacijskog DVD-a s 10.6, to što ti imaš je vjerojatno "machine specific". Da se razumijemo, razlike zapravo nema, radi se samo o jednoj provjeri oznake stroja, ali da bi to preskočio i napravio novi bootabilni DVD je više tlake nego pronaći retail i zapržiti.

Isto tako možda se negdje može naći neki stariji bootabilni USB, pa dići stroj s njega. Može se napraviti i idući trik ako imaš još koji Mac pri ruci na kojem radi ovaj DVD: pokreni ga na njemu, a ovaj MacBook spoji na njega FireWire kabelom u Target modu kao vanjski disk i onda tako obavi instalaciju s vanjskog stroja koji je "eligible".
07.07.2016 | 07:20
manada od kuda si? Možda ti netko može snimiti retail DVD i poslati
07.07.2016 | 08:48
Ma ima toga i na torrentima, ja sam nedavno na jednom starijem miniju, čovjeku spuštao s 10.7 na 10.6. Napravio sam botabilni usb stick i od tamo povukao instalaciju. Moraš jedino kad uđeš u set-up, prije nego što kreneš s instalacijom snow leoparda, ući u disk untility i formatirati disk na koji želiš instalirati novi sistem. Nisam doma, pa ti nemogu reći koji je to točno torrent... malo potraži po netu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 23 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?