Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006

06.07.2016 | 16:45
Imam problem prilikom instalacije mac os-a na macbook-u. Radi se o starijem modelu i zadnja verzija MacOS-a koju podrzava je 10.6 (snow leopard). Kada ubacim cd, prilikom instalacije odma poslije language menu-a mi izbaci "Mac os x can't be installed on this computer." If you want to restore your system from a Time machine backup, click "Restore from backup". Ja nikada nisam koristio timemachine i neki drugi cloud za spremanje podataka s tog mac-a pa ne mogu povuci nikaki backup ali ne mogu nikako ni preskociti. Jednostavno mi ne pusta instalaciju dalje dok ne izabarem timemachine disk s kojeg cu restorat. Prilazem i fotografiju. Disk je vec formatiran,
13627132_1118265791550578_2305868780496201773_n.jpg
06.07.2016 | 17:44
Da baš je čudna poruka bez nekog logičnog objašnjenja. Jesi li siguran da imaš macpro iz 2006, jer na everymac com piše za taj model, da dolazi s preinstaliranim 10.4.7 sistemom a maksimum koji ide na njega je 10.7.5 ,pa je čudno da tebi ne prolazi 10.6 na njemu ?

www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
06.07.2016 | 18:05
Od kud ti sistem? Dobio si ga uz MAC, uzeo od nekoga tko ga je dobio uz MAC ili imaš (kako ga zovu) retail OSX 10.6?
Prolazi ili retail ili onaj koji je došao uz MAC. Svaki drugi je OSX je upitan.
06.07.2016 | 21:09
Znači, kako kaže Žabac, ne igra bilo koji 10.6 kojeg skineš s neta ili nabaviš od nekog. Ili (nekad, jednom, nekako) kupljeni tzv. "retail" 10.6 DVD, ili originalni koji dolazi uz Maca (ako je taj Mac originalno došao s 10.6).
06.07.2016 | 23:03
MacBook je dosao sa instaliranim MacOs 10.4 (Tiger) ali je upgrejdan na 10.6 (snow leopard). Problem je u tome sto nemam orginal retail cd od njega nego sam posudio od kolege retail sa 10.6 pa predpostavljam da zato nece. Zna li mozda netko gdje mogu skinuti ili nabaviti retail za 10.4 (Tiger)?
07.07.2016 | 00:03
Ako je retail 10.6 DVD, mora raditi. Nema veze što si ga posudio. Ako nije retail, radit će samo u slučaju da je točno od tog istog modela Maca, što u tvom slučaju nije moguće jer se nijedan model Maca nije isporučivao s 10.4, 10.5 i 10.6 (nijedan se nije prodavao toliko dugo).
07.07.2016 | 00:40
Ja imam Macbook Pro A1150 (www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...acbook_pro_1.83.html) koliko vidim pre-installed os je 10.4.5 . Problem je sto ja taj retail dvd sa 10.4.5 nemam. Skinio sam sa tpb-a ali je u nekom .toast file-u. Zatim sam skinio sa jos jednog torrenta i dobio sam 4 iso file-a, ne znam sada jel ih trebam spajati u jedan ili kako.
Prilozi:
07.07.2016 | 02:46
Dobro kažu kolege, moraš imati retail verziju instalacijskog DVD-a s 10.6, to što ti imaš je vjerojatno "machine specific". Da se razumijemo, razlike zapravo nema, radi se samo o jednoj provjeri oznake stroja, ali da bi to preskočio i napravio novi bootabilni DVD je više tlake nego pronaći retail i zapržiti.

Isto tako možda se negdje može naći neki stariji bootabilni USB, pa dići stroj s njega. Može se napraviti i idući trik ako imaš još koji Mac pri ruci na kojem radi ovaj DVD: pokreni ga na njemu, a ovaj MacBook spoji na njega FireWire kabelom u Target modu kao vanjski disk i onda tako obavi instalaciju s vanjskog stroja koji je "eligible".
07.07.2016 | 07:20
manada od kuda si? Možda ti netko može snimiti retail DVD i poslati
07.07.2016 | 08:48
Ma ima toga i na torrentima, ja sam nedavno na jednom starijem miniju, čovjeku spuštao s 10.7 na 10.6. Napravio sam botabilni usb stick i od tamo povukao instalaciju. Moraš jedino kad uđeš u set-up, prije nego što kreneš s instalacijom snow leoparda, ući u disk untility i formatirati disk na koji želiš instalirati novi sistem. Nisam doma, pa ti nemogu reći koji je to točno torrent... malo potraži po netu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, rkoren5, rusty, temeljnik, Anonimci (518)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO