Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006

06.07.2016 | 16:45
Imam problem prilikom instalacije mac os-a na macbook-u. Radi se o starijem modelu i zadnja verzija MacOS-a koju podrzava je 10.6 (snow leopard). Kada ubacim cd, prilikom instalacije odma poslije language menu-a mi izbaci "Mac os x can't be installed on this computer." If you want to restore your system from a Time machine backup, click "Restore from backup". Ja nikada nisam koristio timemachine i neki drugi cloud za spremanje podataka s tog mac-a pa ne mogu povuci nikaki backup ali ne mogu nikako ni preskociti. Jednostavno mi ne pusta instalaciju dalje dok ne izabarem timemachine disk s kojeg cu restorat. Prilazem i fotografiju. Disk je vec formatiran,
13627132_1118265791550578_2305868780496201773_n.jpg
06.07.2016 | 17:44
Da baš je čudna poruka bez nekog logičnog objašnjenja. Jesi li siguran da imaš macpro iz 2006, jer na everymac com piše za taj model, da dolazi s preinstaliranim 10.4.7 sistemom a maksimum koji ide na njega je 10.7.5 ,pa je čudno da tebi ne prolazi 10.6 na njemu ?

www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
06.07.2016 | 18:05
Od kud ti sistem? Dobio si ga uz MAC, uzeo od nekoga tko ga je dobio uz MAC ili imaš (kako ga zovu) retail OSX 10.6?
Prolazi ili retail ili onaj koji je došao uz MAC. Svaki drugi je OSX je upitan.
06.07.2016 | 21:09
Znači, kako kaže Žabac, ne igra bilo koji 10.6 kojeg skineš s neta ili nabaviš od nekog. Ili (nekad, jednom, nekako) kupljeni tzv. "retail" 10.6 DVD, ili originalni koji dolazi uz Maca (ako je taj Mac originalno došao s 10.6).
06.07.2016 | 23:03
MacBook je dosao sa instaliranim MacOs 10.4 (Tiger) ali je upgrejdan na 10.6 (snow leopard). Problem je u tome sto nemam orginal retail cd od njega nego sam posudio od kolege retail sa 10.6 pa predpostavljam da zato nece. Zna li mozda netko gdje mogu skinuti ili nabaviti retail za 10.4 (Tiger)?
07.07.2016 | 00:03
Ako je retail 10.6 DVD, mora raditi. Nema veze što si ga posudio. Ako nije retail, radit će samo u slučaju da je točno od tog istog modela Maca, što u tvom slučaju nije moguće jer se nijedan model Maca nije isporučivao s 10.4, 10.5 i 10.6 (nijedan se nije prodavao toliko dugo).
07.07.2016 | 00:40
Ja imam Macbook Pro A1150 (www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...acbook_pro_1.83.html) koliko vidim pre-installed os je 10.4.5 . Problem je sto ja taj retail dvd sa 10.4.5 nemam. Skinio sam sa tpb-a ali je u nekom .toast file-u. Zatim sam skinio sa jos jednog torrenta i dobio sam 4 iso file-a, ne znam sada jel ih trebam spajati u jedan ili kako.
Prilozi:
07.07.2016 | 02:46
Dobro kažu kolege, moraš imati retail verziju instalacijskog DVD-a s 10.6, to što ti imaš je vjerojatno "machine specific". Da se razumijemo, razlike zapravo nema, radi se samo o jednoj provjeri oznake stroja, ali da bi to preskočio i napravio novi bootabilni DVD je više tlake nego pronaći retail i zapržiti.

Isto tako možda se negdje može naći neki stariji bootabilni USB, pa dići stroj s njega. Može se napraviti i idući trik ako imaš još koji Mac pri ruci na kojem radi ovaj DVD: pokreni ga na njemu, a ovaj MacBook spoji na njega FireWire kabelom u Target modu kao vanjski disk i onda tako obavi instalaciju s vanjskog stroja koji je "eligible".
07.07.2016 | 07:20
manada od kuda si? Možda ti netko može snimiti retail DVD i poslati
07.07.2016 | 08:48
Ma ima toga i na torrentima, ja sam nedavno na jednom starijem miniju, čovjeku spuštao s 10.7 na 10.6. Napravio sam botabilni usb stick i od tamo povukao instalaciju. Moraš jedino kad uđeš u set-up, prije nego što kreneš s instalacijom snow leoparda, ući u disk untility i formatirati disk na koji želiš instalirati novi sistem. Nisam doma, pa ti nemogu reći koji je to točno torrent... malo potraži po netu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 35 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO