Trošak besplatne nadogradnje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trošak besplatne nadogradnje

25.02.2016 | 20:01
Znatiželja - koliko vas zapravo košta svaki besplatni upgrade OS-a?

Nisam išao za tim do El Capitana (jer je uglavnom sav meni potreban softver radio ili bi dobio besplatan update), ali dotični mi je neplanirano izbio nekih 800 kn iz džepa jer su čak 4 programčića koja redovno koristim odlučila ne raditi baš na njemu i tako me natjerala u shopping. Konkretno: Default Folder X (upgrade licence), Paragon NTFS (upgrade licence), Little Snitch (nova licenca, jer je besplatni TCPBlock "umro") i MindNode 2 (nova licenca jer v1 ne nudi upgrade).
25.02.2016 | 20:17
Default folder je super softver koji sam godinama koristio na pre-OS X strojevima, sve dok nisam počeo profesionalno održavati Macove. Onda sam shvatio da je bolje naviknuti se na lošije, nego sto puta instalirati još i third-party util da bi sve na svakom Macu radilo onako kako sam navikao. NTFS zapisivanje izbjegavam, obično napravim exFAT volume ako mora ići na PC i to radi ok. Snitch mi ne treba, a za MindNode sam preglup. Tako da, sve u svemu, kod mene je nadogradnja zaista besplatna.
25.02.2016 | 20:19
Ja nadograđujem samo koliko moram. Imam točno kontra logiku. Za program koji mi treba, dižem OSX na verziju koju ovaj podržava.
Dignuo sam OSX na 10.10 jer sam kupio novi fotić koji nije podržan u PS6, u stvati ACR je tražio 10.10. Da nije toga, bio bi ostao na 10.6.8.
25.02.2016 | 20:25
AutoCAD, svaka nova verzija OS-a traži novu verziju AutoCAD-a. Dakle, svaki put po 5000 EUR. Pa ti vidi zašto sam i dalje na 10.8.5
25.02.2016 | 20:26
smayoo kaže:
AutoCAD, svaka nova verzija OS-a traži novu verziju AutoCAD-a. Dakle, svaki put po 5000 EUR. Pa ti vidi zašto sam i dalje na 10.8.5

Pa ne plačaš valjda ti nadogradnje?
25.02.2016 | 20:51
Sad više ni nemaš tu opciju, nego samo tromjesečni ili godišnji najam. Pederi čak ne daju ni mjesečni najam.
Ali slažu se kockice. Ako sve bude po planu, do ovog ljeta mi AutoCAD više neće ni trebati. Alternativni alati postaju dovoljno dobri.
25.02.2016 | 23:33
@dpasaric: Nisam siguran da razumijem logiku - osobno si se odrekao "boljeg" (Default Folder) ne zato što košta (a to je tema) nego zato da ga ne bi morao "sto puta instalirati" drugima? NTFS bih i ja rado izbjegao, ali nemam tu opciju pa mogu birati između build-in kemije (s kojom sam imao konkretnih problema) i Paragona (s kojim, da pokucam, nisam nikad imao problema).

@zabac: Ne bih rekao da imaš kontra logiku, čini se da imamo istu - i ja nadograđujem samo kad moram. Upgrade ova 4 alata je posljedica, a ne uzrok selidbe na Capitana.

@smayoo: O kojem AutoCAD-u pričamo? Koliko vidim, Autodeskova cijena godišnje licence je $1.680, a mjesečne $210. Postoji neka verzija koja košta ovu cifru koju si naveo i još pritom ne dozvoljava mjesečnu licencu?

Kako god, dobro za vas - mene je Capitan zaskočio, a vjerujem da će cjenovna politika nabrojenih alata postati raširenija (nije da korisnici imaju puno izbora) pa se unaprijed "veselim" troškovima sljedeće besplatne nadogradnje OS-a.
26.02.2016 | 06:52
Korisnici budu pribjegli alternativnim izvorima programa.
Ja kad trebam NTFS, to mogu nadva nacina (i oba su glupa). WDTV i disk na njega, kabelom na router i na MAC ili umjesto WDTV-a imam jedan stari prijenosnik s WIN XP.
26.02.2016 | 07:51
Djipi kaže:
@smayoo: O kojem AutoCAD-u pričamo? Koliko vidim, Autodeskova cijena godišnje licence je $1.680, a mjesečne $210. Postoji neka verzija koja košta ovu cifru koju si naveo i još pritom ne dozvoljava mjesečnu licencu?

Cijene AutoCADa u Hrvatskoj je ona koju odredi Recro. Nije nigdje ni blizu ovih koje si naveo. 12.843,60 kn godišnje ili 5.775,00 kn kvartalno. Vlasnici trajnih licenci od ranije dobiju neki beznačajan popust (cca 10%) na najam od godinu i više dana.

A najsmješnije od svega je da se trogodišnji najam naplaćuje kao jednogodišnji puta tri.
26.02.2016 | 07:52
5000€ koje sam spomenuo ranije je nekadašnja puna cijena trajne licence koja se više ne može kupiti.
26.02.2016 | 10:16
smayoo kaže:
Sad više ni nemaš tu opciju, nego samo tromjesečni ili godišnji najam. Pederi čak ne daju ni mjesečni najam.
Ali slažu se kockice. Ako sve bude po planu, do ovog ljeta mi AutoCAD više neće ni trebati. Alternativni alati postaju dovoljno dobri.

Može neki Hint??

Hvala
26.02.2016 | 10:58
Moze općenito, ali ja ne znam da li su tvoje potrebe i način korištenja autocad-a iste kao moje.
Načelno, probaj DraftSight i Qcad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO