Panther; nekoliko laganih pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Panther; nekoliko laganih pitanja

• danijel
  • Posjetitelj
02.11.2003 | 19:31
1. kako podesiti razmak medju ikonama a desktopu koji se koristi ako je ukljucena opcija "snap to grid" (ili kak se vec zove)
2. koji newsreader koristiti (da nije rana beta, da nije smece, da koristi GUI, da ima offline mode), sad trosim thunderbird, cini mi se oke, ali moram pitati...
3. cime napraviti backup na cd medije, a da software sam zna napraviti span na vise cda (i da to radi automatski)

Hvala.
02.11.2003 | 20:38
1. Koliko znam on to podešava po veličini ikona, više nema opcija kao u OS 9 za "tight" raspored. No, nisam nikada tu vidio neki problem, što te zapravo smeta i koliko ekran koristiš?

2. MacSOUP. Spartanski, ali najbolji. Jedini minus je što traži malo navikavanja na početku i što ne može pratiti bin grupe. No, za tu potrebu lako digneš Diiva-u ili nešto drugo.

3. Retrospect je godinama bio standard za to, a vidim da je izašla i OS X verzija, pa probaj s njim. Koliko vidim sada i Toast ima svoj interni sistem za backup, provjeri što nudi.

Sada čujmo ostale...
03.11.2003 | 00:54
2. Ja koristim Halime, .... dobar GUI, pravilno slaže threade (grafički prikaz - stablo, a i normalan tekstualni po želji), ....radi sa svim što se na usenetu može naći (bin grupe i sl.) ima i offline ....sve u svemu, ja sam jako zadovoljan s njim. Najbolju newsreader s kojim sam do sada radio. Toplo preporučam.

3. Ja koristim Deja Vu
04.11.2003 | 02:08
Moj glas za MacSoup. Imao ga na devetki, imam ga i sad na X-u - brz, jednostavan, poprilicno prilagodljiv za setiranje grupa. Filteri jednostavni i djelotvorni.
Kome treba jednostavno, idealan izbor.
04.11.2003 | 14:12
2. Ja sam koristio Halime i bio mi je OK, ali je imao nekoliko kozmetičkih problema (još je u beti, a sada sam vidio da je napušten razvoj). Prešao sam na Thoth i čini mi se super. Može čitati binaries, hr slova (jedino moraš unijeti adekvatnu liniju u header ručno), personality (različite postavke za različite grupe, recimo ja u hr. grupama imam potpis na hrvatskom , a u svima drugima na engleskom); također može služiti kao online ili offline čitač, lagana navigacija pomoću tipki... Uglavnom sam s njim uspio sve što mi treba i jako sam zadovoljan.
04.11.2003 | 20:11
Evo jos jedan glas za Halime. Bas sam bacio oko, dugo nije bilo updatea i sada vidim da ga nece ni biti, barem ne od autora. Whatever, radi sve sto treba, sluzit ce dok ga neki OS update ne razbije.
06.11.2003 | 12:41
Netscape Mail & News.... browser je sugav, ali je newsreader dobar. Ili Entourage, ako zajebancija sa instalacijom lokalnog news servera nije preveliki zalogaj
09.11.2003 | 02:06
Upravo si pohvalio MS soft. Gubi se. >
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO