Widgeti - vaš top ten
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Widgeti - vaš top ten

02.01.2006 | 04:24
Kada je izašao Tigar, zadnja stvar koju sam očekivao s interesom su bili Widgeti. Nekako mi se to činilo kao gomila drangulija koje ionako imam na Docku ako su mi zaista potrebne. Ipak, sada kada s vremenske distance pogledam na Widgete u kontekstu korisnosti na poslu, znači ne u smislu kućne zezancije ili show-offa sirotim Windowsašima, onda mogu reći da su mi Widgeti postali sjajan partner u povećanju produktivnosti.

Moja lista Widgeta koje koristim na poslu:

- Dictionary/Thesaurus - moj No. 1 widget, dolazi sa sistemom
- Radar In Motion - vremenska prognoza bez bullshita, pogled s lokalnog satelita
- Translator - dolazi sa sistemom
- Converter - dolazi sa sistemom
- Calculator - dolazi sa sistemom, šteta što je tako osnovan
- SysStat - zgodna third-party statistika sistema
- Calendar - dolazi sa sistemom
- Wikipedia - brzo i besplatno
- Stickit porukice
- Capture - odličan screen snapshoter
- AccuWeather - zgodno za prognozu unaprijed, ali često neprecizan
- WorldClock - uglavnom da znam koliko je sati preko bare

Od zabavnih:

- PacMan
- Sing That iTune!
- iTunes controler

Red je na vas...
02.01.2006 | 07:33
Aha, super su, vec smo pisali ti i ja o tome. Moji omiljeni su Dictionary, Address Book (systemski, puno brzi od same applikacije) i Flight Tracker. Taj je super jedan pametan, napises odakle i gdje neki avion leti, i ovaj ti da firmu i vrijeme i super je tocan. Ne moras znat kompaniju kojom netko leti, samo odakle, i dobijes podatak u trenutku. Puno bolje nego beskrajno kopanje bespucima interneta...
02.01.2006 | 11:41
Ja sam Dashboard ubio i ne nedostaje mi. Sve korisne stvari koje su nabrojane su i tako dio Sherlocka.
02.01.2006 | 12:22
Accuweather - Zagreb i Osijek (gdje mi je djevojka
Wuffmorgenhaler - odličan strip
Countdown - odličan za rođendane te događaje od velike važnosti
Transmit - za brze uploade u moj temp folder na serveru nema boljeg
...

02.01.2006 | 13:43
Meni Accuweather ne radi iako je upisan grad i stupnjevi C.
02.01.2006 | 14:10
Od \"poslovnih\" widgeta koristim samo onaj sa likom Bena Stillera koji govori \"Do it! Do it!\"

-wikipedia (of kors)
-garfield
-calvin and hobbes
-SunlitEarth
-pearLyrics (ipak mi je bolji od Sing That iTune!)
-this day in history
-Rijks Museum (kao da već nema dovoljno šarenila )

...i standardne sistemseke za snalaženje u prostoru i vremenu i za izgubljene u prijevodu
02.01.2006 | 14:58
hrvoj je napisao:
Meni Accuweather ne radi iako je upisan grad i stupnjevi C.

Upiši grad ili grad, država (npr. Zagreb ili Zagreb, Croatia) i klikni enter... On će pokušati verificirati grad... To je i mene neko vrijeme zbunjivalo!
02.01.2006 | 15:20
Nisi stisnuo enter nakon upisa grada da ga validira. Bilo je još ljudi s istim problemom.
02.01.2006 | 15:24
Riba je napisao:
Ja sam Dashboard ubio i ne nedostaje mi. Sve korisne stvari koje su nabrojane su i tako dio Sherlocka.

Ma nije baš tako, Sherlock se u nekim uslugama oslanja na net, a onda često radi presporo ili ne radi uopće - npr. rječnik i tezaurs u njemu rade nikako spram widgeta koji se oslanja na bazu na disku. Jedina stvar po koju se vraćam u Sherlock je njegov odlični prevoditelj za gomilu jezika koji radi na bazi rečenica (koliko-toliko).
02.01.2006 | 15:28
dpasaric je napisao:
Ma nije baš tako, Sherlock se u nekim uslugama oslanja na net, a onda često radi presporo ili ne radi uopće - npr. rječnik i tezaurs u njemu rade nikako spram widgeta koji se oslanja na bazu na disku.

To je problem vama sa trulim linkom.
02.01.2006 | 17:02
zodiac(nije bas da vjerujem), internet traffic meter, low overhead,i pong. you gotta have pong man! sick retro thing
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 6 minuta
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, m@xym, mmolnar, Riba, rusty, Anonimci (451)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO