Reinstalacije OS, dali je potrebna i kako se radi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Reinstalacije OS, dali je potrebna i kako se radi

11.05.2014 | 09:49
Pozdrav ekipa,

Imam jedan problem pa trebam savijet.

Prijatelj mi je dao neki link za gledanje 'besplatnih filmova'. I nakon što sam pogledao film imam veliki problem sa pop up prozorima i neke strance mi se konstantno otvaraju samo kada surfam.

Mislio sam da nepostoji takvo nešto na macu, ( koristim mac već preko 5 godina) ali ovo mi se prvi puta desilo.

Instalirao sam adblocker i to pomaže ali samo djelomićno. Neznam kako bi se tiješio tih stranica koje iskaću, dali imate Vi neki savjet?

Dali je potrebno napraviti reinstalaciju , i kako se to radi ako je potrebno.

Unaprijed hvala na pomoći.
11.05.2014 | 10:17
Najradije bih ti odgovorio da se obratiš toj ekipi s "besplatnim" filmovima.

Za početak, lokaliziraj problem. Quitaj surfalicu koju inače koristiš i koristi neku drugu. Da li problem i dalje postoji? A ako kreiraš novog korisnika pa surfaš iz tog novog accounta (uobičajenom i alternativnom surfalicom)?
11.05.2014 | 15:09
Ma kakva reinstalacija... vidio sam to jednom, treba isključiti taj dio u browseru i to je to. Sve ovisi što koristiš.
11.05.2014 | 15:34
Inače koristim Safari naravno, ali i u Chromu imm isti taj problem tako da kako god surfam iskaću te gluposti...

Neznam ipak bi volio nastaviti kotistiti Safari...

Više neću gldat filmove for free 100%
11.05.2014 | 15:37
Probaj napraviti Reset Safari opciju (Safari glavni izbornik --> Reset Safari...) moguće da su neke postavke modificirane kako bi se dozvolilo otvaranje pop-up-a
11.05.2014 | 15:37
Hi, koristim Safari 7.0.3. i probao sam ugasiti u Preferences od Safarija block pop up windows i tu sam stavio kvačicu ali ne pomaže... npr na nekim stranicama čim nešto klinnem otvara mi neku drugu reklamu...
11.05.2014 | 15:39
si napravio reset safari opcija ismar008?
11.05.2014 | 15:44
evo upravo jesam , ali još uvjek kao da je neki virus ispod webova pa mi skaću ti prozori...

pogotovo to primjetim na njuškalu, tamo mi npr. kada udem u neki oglas neće otvoriti oglas ni pokazati slike unutra...

strange....
11.05.2014 | 15:45
jesi napravio što ti je Smayoo rekao? Drugi korisnik i onda sa tim novim profilom probao surfati? Čisto da vidiš da li je problem do tvog profila ili nešto šire?
11.05.2014 | 15:59
da upravo jesam , ali ista scena i tamo na drugom profilu....
11.05.2014 | 17:13
Da li te, kad si bio na toj stranici, u nekom času tražilo da upišeš username i password u onom standardnom Mac prozorčiću?
Ako jest, vjerojatno si zaista instalirao neki malware.

Klik na jabučicu, pa network, pa odaberi svoju normalnu internetsku vezu, pa klik na advanced, pa na proxies. Da li ti je slučajno uključen neki proxy?

Ili si morao instalirati neki softver za gledanje tih "besplatnih" filmova?
11.05.2014 | 17:22
sada gledam u advenced nema nijedan proxy.. ( ima ih kao opcije li nisu sa kvačicom )

također mi i podcrtava neke riječi na webu i onda su tu naravno reklame...

bio sam instaliro neki player ali sam ga denistalirao odmah poslije...

također sam odvrtio mckeep antivurus ali mi nije riješio problem
11.05.2014 | 17:25
Preskočili smo i prvo, najočitije. Pretpostavljam da jesi napravio reboot stroja i da ti to nije pomoglo?
11.05.2014 | 17:27
ops ,nisam suguran šta to je i kako se radi ?
11.05.2014 | 17:28
To što podcrtava riječi ne mora imati nikakve veze. To je običan spellchecker.
*KOJI* točno player si instalirao? I kako? Da li je bio DMG s APP kojeg si samo odvukao u Applications? Ili je bio PKG pa si dvoklikom pokrenuo instalaciju? Da li te je pri tom tražio da uneseš password?
11.05.2014 | 17:29
bio je ovaj sa double clickom koliko se sječam, mislim da nije tražio pasword ;(
11.05.2014 | 17:29
ismar008 kaže:
ops ,nisam suguran šta to je i kako se radi ?

Reboot. Restart. Klik na jabučicu pa Restart. Ili shutdown pa ponovno pokretanje.
11.05.2014 | 17:30
a da to jesam restartao već par puta..
11.05.2014 | 17:33
Daj taj link da vidim točno o čemu se radi.

Neću nikad shvatiti kako netko može samo tako naslijepo klikati yes yes next next, a da ga uopće ne zanima što se događa, što se instalira, da se poslije ni ne sjeća što je sve napravio...
11.05.2014 | 17:36
a da valjda dok ne napraviš problem ni neznaš da ga možeš napraviti...

to je ovaj link za filmove: onlinefilmovisaprevodom.com

sada mi ni ne baca taj player...
11.05.2014 | 18:24
a kako se radi taj deinstalacija? možda je to najednostavije za riješavanje problema...
11.05.2014 | 18:37
ismar008 kaže:
također sam odvrtio mckeep antivurus ali mi nije riješio problem

A možda zec leži u ovom grmu.
11.05.2014 | 18:44
kako misliš o kojem grmu?
11.05.2014 | 18:45
A ovo?

To si, pretpostavljam, isto napravio? I pri tom te nije pitao password?

Safari, preferences, extensions. Ima nešto instalirano? Što?

Za reinstalaciju Maca postupak se razlikuje ovisno o tome koji je točno model i godište.
11.05.2014 | 18:48
Ako se ne varam, često se spominjao taj Mackeeper kao uzrok problema na OSX-u.
Možda da njega pokušaš kompletno maknuti iz sistema (ako je moguće).
Takvi programi nisu potrebni za OSX.
11.05.2014 | 18:48
joj stvarno se ne sječam ovoga, možda sam stavio javu ali mislim da sam je imao od prije...

u extension imam samo 1Password i AdBlock tako da nevidim ništa drugo osim toga...

neznam šta mi je ušlo u sistem nešto je...

možda ta reinstalacija je jedina opacija
11.05.2014 | 18:59
obrisao sam sada mckeep ali opet isto , nije do njega...
11.05.2014 | 19:06
Ne može se MacKeeper samo tako obrisati. To je isto malware. Previše si neupućen da ti sad bilo što dalje objašnjavamo, tako da je stvarno najjednostavnije da prepeglaš cijeli komp novim OS-om.

Pri tom ne možeš koristiti Time Machine Backup čak i ako ga imaš, jer ti je vjerojatno i on us*an time svime što si natrpao gore, a da ni ne znaš točno.

Dakle, za reinstalaciju reci najprije koji Mac imaš točno i koje godište. I koju verziju OS-a. Ako ne znaš točno, klik na jabučicu, pa about this mac, pa more info. Prepiši sve što ti piše u prozoru koji se otvori.
11.05.2014 | 19:09
E ovako:

MAc Mini Early 2009

Procesor 2 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 4 GB 1067 MHz DDR3
Graphics NVIDIA GeForce 9400 256 MB
Serial Number YM9169ML19X
Software OS X 10.9.2 (13C1021)
11.05.2014 | 19:10
samo neznam ako to radim , dali onda gubi sve podatke i fajlove sa kompa...

možda bi trebao negdje nešto spremiti...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bip, damir1, Damirst, Ender, superstric, tino1, Anonimci (351)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO