HELP!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HELP!

26.12.2005 | 16:42
Pred pet minuta iBook mi se sam od sebe iskljucio i to je pritom proizveo onakav zvuk kao da ste istekali (upaljenog) iMaca iz struje. Nesto je unutra 'puknulo'. Probao sam ga ukljuciti, ali nije htio, pa sam izvadio bateriju i kad sam ju vratio nazad, normalno se upalio.

Pitanje br 1. Da li bi trebao biti zabrinut jel mi se cini da nije bilo nekih posljedica ovog gasenja...

Nadalje, kad se podigao Tigar, promptao me i rekao mi da moram namjestiti datum jer datumi prije 1. 3. 2001. mogu smetati u radu macova, bla, bla... ugl datum se resetirao na 1. 1. 1974. I sad, kad sam ga namjestio na 26. 12. 2005 i namjestio sat i kliknuo save, on se opet vratio na 1.1.1974. Da skratim, ne mogu namjestiti niti sat ni datum. jednostavno se nece maknut sa 1.1.1974.

Pitanje br 2. Kako da to sredim?

Hvala!

--x
26.12.2005 | 19:39
Oke... probao sam sa kreiranjem novog accounta, ali se zablesira kad izbaci onu poruku \"Dates earlier than March...\" i ne mogu niti uci u System preferences da bi probao editirati datum i moram ga resetirati drzeci tipku on/off...! Neka mi netko pomogne please, sve mi mailove u Entourage-o sje****! Poludit cu!

EDIT: Jos jedna sitnica koju sam primjetio, svaki put kad se resetira (normalno ne nasilno - dakle iskljuci pa ponovno uikljuci), resetira se i datum i sat.

--x
26.12.2005 | 19:58
Priključi ga na fiksno napajanje. Zvuči kao da ti je baterija za sat crkla.

Druga stvar - izvuci bateriju na 15 min i ništa ne diraj. Poslje je vrati i uključi komp pod fiksnim naponom ! resetirat ćeš prom i pram tim putem
26.12.2005 | 21:06
naravno i ako radi bez baterije probaj Apple hardware test!
26.12.2005 | 22:16
Pa dobro, al i da je crkla baterija, zasto mi nece namjestiti datum i sat dok je komp upaljen? Kakve to veze ima s baterijom...

--x
26.12.2005 | 23:34
Zvuci kao da mu je nastradao PRAM. Jesi li pokusao resetirati PRAM i nvram? Jesi li pogledao sto ti kaze Console.app kada pokusas bezuspjesno podesiti datum?
27.12.2005 | 02:01
PRAM i NVRAM to je ono kad izvadim bateriju na 15 minuta, jelda? To cu sad probati... Kad pokrenem console i probam namjestiti vrijeme dobijem ovo:

1970-01-01 04:42:52.408 writeconfig[359] settimeofday returned error = -1
1970-01-01 04:42:52.449 SystemUIServer[193] lang is:en

Idem ga iskljucit na 15 min pa se javim.

EDIT: Daklem, izvadio sam bateriju, pustio ga pola sata na miru, stavio bateriju, ukljucio u struju, upalio. No workie. Opet ista prica, opet console javlja gresku -1.

Koliko treba da se zamijeni taj PRAM jerbo mi komp treba ovih dana i nemrem cekad tri dana da ga ovi na servisu raskupusaju...? Sta on uopce radi, osim sto pokrece sat? Da li ja smijem koristiti komp dok to ne radi, jel ima jos kakvog utjecaja osim na vrijeme?

Hvala na pomoci!

--x
27.12.2005 | 12:44
Jesam, al opet nista... Sutra cu ga odnjijet na servis...

Hvala svima na pomoci!

--x
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 minuta
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO