"Bookmarks" u Jabučnjak profilu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Bookmarks" u Jabučnjak profilu

05.09.2011 | 15:27
Ja imam pitanje/prijedlog.

Pitanje je ako to već postoji, kako se koristi, a ako ne postoji onda je prijedlog.

Naime, u moru tema na forumu, svako nekoliko naletim na temu, riješenje problema i sl. koje ne mogu trenutno iskoristiti, ali smatram da će mi u budućnosti pomoći. Evo za primjer tema "iPhoto library na NAS uređaju" na podforumu "Softver" od korisnika rustya. Kako ja trenutno nemam NAS uređaj, ali ga planiram imati u budućnosti, spomenut tema bi mi bila od velike koristi. S te strane bi bilo praktično kada bi ja tu temu mogao staviti u "bookmarks" svog Jabučnjak profila, pa kada za, recimo, godinu dana nabavim NAS uređaj lako pristupim riješavanju problema s iPhoto libraryjem, a da ne moram "kopati" po forumu i tražiti di je to, kad se spominjalo...
05.09.2011 | 16:02
To ti je gore desno : pretraži forum. Upišeš šta tražiš i izbaci sve treadove na tu temu. Naravno poslije NAS klikneš na traži i izbaci šta je na temu NAS. Vjerovatno nisi uočio do sada. Sretno !
05.09.2011 | 20:28
Možeš se "pretplatiti" na određenu temu, međutim samo pri pisanju poruke u toj temi. Sve teme na koje i pretplaćen vidiš onda u svojem korisničkom profilu. Nije idealno ali može poslužiti kao "workaround".
05.09.2011 | 21:13
@ jzelko: nisi me shvatio, ja sam pitao jel kako moguće izbjeći pretraživanje.

@ Riba: hvala Riba, daklen kada naletim na korisnu temu, u nedostatku suvislog komentara da ostavim kakav banalan (smajlić) i da se pretplatim.
05.09.2011 | 22:44
Da, samo što ćeš primiti mail svaki put kad netko posta nešto u tu temu.
05.09.2011 | 22:53
Sad zamisli da se pretplatiš na temu o St. Jobsu:evil: Upucao bih se; inboks pun da curi van. Šalim se. Nije loša ideja (za bookmarkse)
06.09.2011 | 00:43
Sto fali obicnom "bookmarkiranju" u web browseru?
06.09.2011 | 10:13
@ smayoo: da, to bi mogao biti problem,

@ boriskr: al opet, teme na koje bi se ja pretplatio ne bi imale toliko, kako bi smayoo rekao, "Đesbio devesprve" postova; valjda!

@^SuperUnknown^: obično "bookmarkiranje" mi je zadnja opcija. Jer ako imaš više uređaja moraš sve sinkronizirati, a u slučaju da npr. prijatelju želiš riješiti problem na njegovom Macu pomoću Jabučnjaka i baš si riješenje tog problema bookmarkirao, opet se vraćaš na pretraživanje jer nemaš kod njega svoje bookmarkse. A ovako bi se samo kod njega logirao na svoj Jabučnjak profil i pristupio svojim bookmarksima.
06.09.2011 | 10:19
Ako je tema završena i dani su svi odgovori na postavljena ptanja, najlakše je isprintati tu temu u .pdf i spremiti u neki folder predviđen za takve stvari.
06.09.2011 | 11:25
@ Renzo: i to je jedna od opcija, ali ja i dalje mislim da bi najjednostavnije i najelegantnije riješenje bilo kada bi na početku svake teme bila zvjezdica i kada na nju klikneš da ti se tema spremi u Favorites ili bookmarks na tvom Jabučnjak profilu, bez obzira jel ti sudjeluješ u raspravi ili ne.
06.09.2011 | 19:12
Samo da razjasnim, ovo, kao i još hrpa stvari koje treba riješiti su na to-do listi. Problem je da prije nego to krenem moram osigurati da imam dovoljno vremena sve pažljivo isplanirati i ostaviti "lufta" za otklanjanje problema koji će se pojaviti, a pojaviti će se sigurno. Nažalost takvih je dana sve manje ali obećajem da će se jednom i to dogoditi. Želim izbjeći da napravim neku štetu pa da Jabučnjak padne na par dana.
06.09.2011 | 19:55
Ne, ne i ne! Ribo, mi *inzistiramo* da sve to moramo imati sada i odmah. Ostavi se izgovora i primi se posla.

Iliti, što bi rekao moj bivši bivši šef: "Ako ti 24 h dnevno nisu dovoljno da obaviš sve poslove, tko ti kaže da moraš spavati?"
06.09.2011 | 21:07
Pa koliko njemu dan ima sati ako treba štediti na spavanju tek nakon što ti 24 sata nije dovoljno?
06.09.2011 | 23:23
Pa u tome i jest fora. Htio je reći "ako ti 16 sati dnevno nije dovoljno...", ali je krivo rekao. I ušao u legendu.
07.09.2011 | 00:13
Jeremy, ako koristis Chrome ili Operu, vrlo lako si mozes sloziti syncanje bookmarksa izmedju vise kompova i to radi super. No, pogledaj Dropbox, sa njime mozes izvesti to sto hoces tako da si teme sejvas ili kao PDF ili kao Web stranicu. Postoji official Dropbox aplikacija za Mac, Win, Linux, iPhone, iPad, Android i BB, a mozes i preko web-a do svih svojih stvari ako se zateknes kod nekoga drugoga.
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.09.2011 | 02:24
Za takve stvari koristim delicious.com
07.09.2011 | 11:35
Hvala svima na savjetima.
Kako sam naveo u svom prvom postu ovo je bilo pitanje ako opcija postoji kako se koristi. Ali kako ne postoji onda je prijedlog koji se u biti već nalazi na Ribinoj to-do listi.
Još jednom hvala svima na savjetima, a ja ću se u međuvremenu snalaziti s bookmarksima i pretplatom. Ili možda neću
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (475)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO