Članak slučaj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Članak slučaj

01.09.2011 | 23:44
Mislim da znate svi o kojem se radi. Meni je pomalo neugodno da tekst sa najviše komentara na Jabučnjaku sadrži onakav materijal. Nažalost sada je kasno za obuzdavanje, očigledno većina koju to ne zanima ignorira (čime su onemogućeni komentirati samu temu članka) a nekolicina uživa u potpunim off topic temama.
Na trenutak mi je došla misao da jednosatvno pobrišem sve komentare koji nemaju veze sa temom teksta i Jabučnjakom općenito, ali mislim da se ipak radi o ekstremnoj mjeri rezerviranoj za izuzetne situacije.
Mislim da je ovo dijelom isprika s moje strane što je stvar toliko izmakla kontroli a dijelom da čujem mišljenja ljudi koji ih nisu mogli dati zbog čuma u komentarima.

Napominjem da ću sve poruke u kojima se spomenu ustaše, partizani, Tito, Tuđman, Srbi, Hrvati, urbani jugomajmuni i klerofašisti biti smjesta obrisani.
01.09.2011 | 23:49
E, a četnici?

Ja sam prestao pratiti komentare prekjučer. Također se osjećam dužan ispričati jer sam jedan od onih koji je započeo s offtopic komentarima, makar kasnije nisam "dolijevao ulje na vatru".

Netko je predložio da cijeli thread preseliš u forum, pod "Razno", a onda komentare očistiš od trollova i flamera. Nije loš prijedlog, ako ti je tehnički izvediv.
01.09.2011 | 23:51
Tehnički je izvediv ali vremenski zahtjevan. Odbija se.
01.09.2011 | 23:53
Sto se mene tice , mozes sve komentare izbrisati. a ja se izvinjavam sto sam prvi spomenuo Tita , uopste ne pomisljajuci na sta ce sve to izaci.Ali korisno je znati da se s nekim ne slazes u vezi apple-a a ipak slazes u politici.dok s drugim se slazes u vezi apple-a a ne slazes u politici.
01.09.2011 | 23:56
A da barem zaključaš za nove komentare?

Ili ovako:

Novi članak, copy-paste kompletnog teksta i fresh start s komentarima, a ovom članku promijeniti ime u "Đesbio devesprve" te uz par uvodnih rečenica koje objašnjavaju kako se radi o threadu koji je izmakao kontroli neka ostane. Zaključan.
02.09.2011 | 00:00
Riba kaže:

Napominjem da ću sve poruke u kojima se spomenu ustaše, partizani, Tito, Tuđman, Srbi, Hrvati, urbani jugomajmuni i klerofašisti biti smjesta obrisani.

Pa obriši onda svoj post! A i ovaj! ))
02.09.2011 | 00:01
smayoo kaže:
A da barem zaključaš za nove komentare?

Ili ovako:

Novi članak, copy-paste kompletnog teksta i fresh start s komentarima, a ovom članku promijeniti ime u "Đesbio devesprve" te uz par uvodnih rečenica koje objašnjavaju kako se radi o threadu koji je izmakao kontroli neka ostane. Zaključan.

Nije uopće loša ideja.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.09.2011 | 01:52
I ja se slažem sa smayoovim prijedlogom da se copy-paste novi članak, ali onaj stari ne bih zaključavao barem ne još neko vrijeme da se ne bi opet preselili na novi pa ti morao brisat Pusti im stari da se ispucaju
02.09.2011 | 02:00
Da li na ovom forumu postoji banana? Ako da jedna prijetnja ban pa ko voli nek izvoli
02.09.2011 | 08:14
Kako sam se ja "borio" sa ovom temom na jednom drugom forumu (i nakon nekog vremena odustao) pretpostavljao sam da će i ovdje tema otići u krivom/neželjenom smjeru. Pročitao sam prvih dvadesetak postova, a onda sam vidio da sve vodi u domaću inačicu Godwin's law http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law te sam odustao od daljeg čitanja. Kada vidim u koje je vode otišla rasprava (samo na temelju reakcija u ovom threadu, nisam čitao komentare) drago mi je što sam tako postupio.

Možda će moj prijedlog zazvučati diktatorski i nedemokratski, no ja ću ga ipak reći: izbrisati sve komentare ispod izvornog članka te onemogućiti novo komentiranje. Neka članak ostane kao svjedok jednog važnog događaja za Apple svijet. Oni koji se žele prepucavati sa temama koje nemaju veze sa Appleom mogu to činiti na velikom broju foruma posvećenima upravo takvim raspravama.
02.09.2011 | 10:29
Dat ću im još par dana lufta. Treba čim prije objaviti nešto novo pa će se smiriti samo od sebe, a onda staviti "Tito" string na listu baniranih izraza.
02.09.2011 | 11:00
"91", "Đesbijo", "pionir", "lijevi", "desni", "opanak", "kamenjar", "urban", "demokracija", "državotvoran", "za što sam se ja borio", "Zagreb", "Rijeka", "Split", "Hercegovina", "Srbija", "predsjednik"...
02.09.2011 | 11:11
02.09.2011 | 13:38
Lock na komentare i mirna Bosna. A brisanje nikako, bar ak se mene pita. Treba sve napisano ostati, kako kome, nekima kroz koju godinu na slavu i čast, a nekima da se pokriju po ušima.
02.09.2011 | 15:04
@ Tomislav
Složio bih se stobom, lock pa nek ostane za povijest.
05.10.2011 | 11:38
Nakon još jednog pokušaja puča u komentarima, od sada su sve riječi u kojima se spominje politika i političke stranke jednosatvno zabranjene, tako da vam uštedim trud, a pogotovo sebi. Imate hrpu drugih poratal gdje možete raspravljeti o tome koliko vam srce želi.
05.10.2011 | 11:55
Cenzura stvara bunt!
05.10.2011 | 12:33
Riba kaže:
Nakon još jednog pokušaja puča u komentarima, od sada su sve riječi u kojima se spominje politika i političke stranke jednosatvno zabranjene, tako da vam uštedim trud, a pogotovo sebi. Imate hrpu drugih poratal gdje možete raspravljeti o tome koliko vam srce želi.

Eh, nisam ovaj thread prije vidio

Naravno da ne želim da Jabučnjak postane mjesto gdje će se sve crniti od, ups. Cenzura je zajebana stvar...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 36 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO