Članak slučaj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Članak slučaj

01.09.2011 | 23:44
Mislim da znate svi o kojem se radi. Meni je pomalo neugodno da tekst sa najviše komentara na Jabučnjaku sadrži onakav materijal. Nažalost sada je kasno za obuzdavanje, očigledno većina koju to ne zanima ignorira (čime su onemogućeni komentirati samu temu članka) a nekolicina uživa u potpunim off topic temama.
Na trenutak mi je došla misao da jednosatvno pobrišem sve komentare koji nemaju veze sa temom teksta i Jabučnjakom općenito, ali mislim da se ipak radi o ekstremnoj mjeri rezerviranoj za izuzetne situacije.
Mislim da je ovo dijelom isprika s moje strane što je stvar toliko izmakla kontroli a dijelom da čujem mišljenja ljudi koji ih nisu mogli dati zbog čuma u komentarima.

Napominjem da ću sve poruke u kojima se spomenu ustaše, partizani, Tito, Tuđman, Srbi, Hrvati, urbani jugomajmuni i klerofašisti biti smjesta obrisani.
01.09.2011 | 23:49
E, a četnici?

Ja sam prestao pratiti komentare prekjučer. Također se osjećam dužan ispričati jer sam jedan od onih koji je započeo s offtopic komentarima, makar kasnije nisam "dolijevao ulje na vatru".

Netko je predložio da cijeli thread preseliš u forum, pod "Razno", a onda komentare očistiš od trollova i flamera. Nije loš prijedlog, ako ti je tehnički izvediv.
01.09.2011 | 23:51
Tehnički je izvediv ali vremenski zahtjevan. Odbija se.
01.09.2011 | 23:53
Sto se mene tice , mozes sve komentare izbrisati. a ja se izvinjavam sto sam prvi spomenuo Tita , uopste ne pomisljajuci na sta ce sve to izaci.Ali korisno je znati da se s nekim ne slazes u vezi apple-a a ipak slazes u politici.dok s drugim se slazes u vezi apple-a a ne slazes u politici.
01.09.2011 | 23:56
A da barem zaključaš za nove komentare?

Ili ovako:

Novi članak, copy-paste kompletnog teksta i fresh start s komentarima, a ovom članku promijeniti ime u "Đesbio devesprve" te uz par uvodnih rečenica koje objašnjavaju kako se radi o threadu koji je izmakao kontroli neka ostane. Zaključan.
02.09.2011 | 00:00
Riba kaže:

Napominjem da ću sve poruke u kojima se spomenu ustaše, partizani, Tito, Tuđman, Srbi, Hrvati, urbani jugomajmuni i klerofašisti biti smjesta obrisani.

Pa obriši onda svoj post! A i ovaj! ))
02.09.2011 | 00:01
smayoo kaže:
A da barem zaključaš za nove komentare?

Ili ovako:

Novi članak, copy-paste kompletnog teksta i fresh start s komentarima, a ovom članku promijeniti ime u "Đesbio devesprve" te uz par uvodnih rečenica koje objašnjavaju kako se radi o threadu koji je izmakao kontroli neka ostane. Zaključan.

Nije uopće loša ideja.
02.09.2011 | 01:52
I ja se slažem sa smayoovim prijedlogom da se copy-paste novi članak, ali onaj stari ne bih zaključavao barem ne još neko vrijeme da se ne bi opet preselili na novi pa ti morao brisat Pusti im stari da se ispucaju
02.09.2011 | 02:00
Da li na ovom forumu postoji banana? Ako da jedna prijetnja ban pa ko voli nek izvoli
02.09.2011 | 08:14
Kako sam se ja "borio" sa ovom temom na jednom drugom forumu (i nakon nekog vremena odustao) pretpostavljao sam da će i ovdje tema otići u krivom/neželjenom smjeru. Pročitao sam prvih dvadesetak postova, a onda sam vidio da sve vodi u domaću inačicu Godwin's law http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law te sam odustao od daljeg čitanja. Kada vidim u koje je vode otišla rasprava (samo na temelju reakcija u ovom threadu, nisam čitao komentare) drago mi je što sam tako postupio.

Možda će moj prijedlog zazvučati diktatorski i nedemokratski, no ja ću ga ipak reći: izbrisati sve komentare ispod izvornog članka te onemogućiti novo komentiranje. Neka članak ostane kao svjedok jednog važnog događaja za Apple svijet. Oni koji se žele prepucavati sa temama koje nemaju veze sa Appleom mogu to činiti na velikom broju foruma posvećenima upravo takvim raspravama.
02.09.2011 | 10:29
Dat ću im još par dana lufta. Treba čim prije objaviti nešto novo pa će se smiriti samo od sebe, a onda staviti "Tito" string na listu baniranih izraza.
02.09.2011 | 11:00
"91", "Đesbijo", "pionir", "lijevi", "desni", "opanak", "kamenjar", "urban", "demokracija", "državotvoran", "za što sam se ja borio", "Zagreb", "Rijeka", "Split", "Hercegovina", "Srbija", "predsjednik"...
02.09.2011 | 11:11
02.09.2011 | 13:38
Lock na komentare i mirna Bosna. A brisanje nikako, bar ak se mene pita. Treba sve napisano ostati, kako kome, nekima kroz koju godinu na slavu i čast, a nekima da se pokriju po ušima.
02.09.2011 | 15:04
@ Tomislav
Složio bih se stobom, lock pa nek ostane za povijest.
05.10.2011 | 11:38
Nakon još jednog pokušaja puča u komentarima, od sada su sve riječi u kojima se spominje politika i političke stranke jednosatvno zabranjene, tako da vam uštedim trud, a pogotovo sebi. Imate hrpu drugih poratal gdje možete raspravljeti o tome koliko vam srce želi.
05.10.2011 | 11:55
Cenzura stvara bunt!
05.10.2011 | 12:33
Riba kaže:
Nakon još jednog pokušaja puča u komentarima, od sada su sve riječi u kojima se spominje politika i političke stranke jednosatvno zabranjene, tako da vam uštedim trud, a pogotovo sebi. Imate hrpu drugih poratal gdje možete raspravljeti o tome koliko vam srce želi.

Eh, nisam ovaj thread prije vidio

Naravno da ne želim da Jabučnjak postane mjesto gdje će se sve crniti od, ups. Cenzura je zajebana stvar...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, drlovric, Riba, skunic, stefanjos, tino1, Anonimci (602)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO