Novi iPodi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iPodi

06.09.2007 | 04:19
Novi nano me pomalo razočarao izgledom... izgleda kao da je neko \"classic\" (ne zvuči mi baš dobro, podsjeća me na Nescafe) stisnuo u preši... nekako su ekran i scrollwheel preveše nagurani...

Ali ostalo... 160 GB... (jel tu treba komentar) !!

A tek iPod touch.... sa WiFi-jem i Safarijem... (sad, dal je 16Gb premalo, neznam, ali nekako sam skeptičan prema HD-ovima u takvim uređajčićima)... ako iPhone neće biti dostupan još neko vrijeme, ovo mi se čini pravim izborom
06.09.2007 | 04:50
Nitko ne komentira cijenu iPhonea koja je pala za 200 USDa?
06.09.2007 | 05:14
MoschuS je napisao:
Nitko ne komentira cijenu iPhonea koja je pala za 200 USDa?

Sta je...............sad ce i kod nas past na 800 eura
06.09.2007 | 05:38
Ja sam prvo bio totalno zbunjen - na digg-u je cijela gomila iPod vijesti bila na vrhu, sve neki NOVI modeli i to kao da su odmah izbacili i one predviđene za iduću godinu i niš mi nije bilo jasno. Onda sam otišao na apple.com i tam je fino sve nacrtano!

Otprilike sto modela iPoda, ali samo jedan iPhone. Samo nek skidaju cijenu. Dok dođe kod nas biće za 199 kn i godinu pretplate - ha,ha.

Igor
06.09.2007 | 06:35
Hmm... dionice Appla su nakon objave pale za 5.13%... enznam što bi to trebalo značiti

Anyway, dobbra je vijest što kod nas iPhone neće biti 5000 nego valjda 4500 kn... kada dođe
06.09.2007 | 06:56
Sve današnje vijesti su zapravo dobre...

Shufflovi imaju fora boje - jedino mi je žao što više nema narandžastog.
Nano jest ružniji od starog, ali ima video i odličan softver.
iPod Classic - 160 giga?!?!
iPod touch - super je, ALI nije mi jasno za koga je to - danas svatko ima telefon i ne kužim tko bi želio imati u džepu odvojeno iPod od telefona? Možda za zemlje gdje neće biti iPhonea?

MusicStore preko wirelessa - sjajno, barem njima na zapadu.

I zapravo najbolja vijest je super nova cijena iPhonea!
06.09.2007 | 07:04
nano mi se generalno ne svidja...ali classic (ime mi je glupo) je impresivan karakteristikama...zicam svog susjeda i dajem mu pare da mi kupi jednog kada ide preko bare odmah
06.09.2007 | 10:45
Ali spustiti cijenu iPhonea za 200(!) dolara u tako kratkom roku, to je nevjerojatno... nitko to nije očekivao. Što je najbolje nitko se u prikazima iPhonea nije tužio na to da je skup, a tek sada... ionako uplašena konkurencija je sada unezvjerena!
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.09.2007 | 22:09
Pa nema problema za diskom kad je flash disk u pitanju tako da nema razloga za skepsu..

Kolega Davor, ja sam primjer kome treba takav uređaj.. tako da ipak ima ljudi.. meni je trenutno neophodno imat poslovni telefon posebno, a posebno svoj neki uređaj koji mi služi za razonodu i (nadam se ) kontrolu umreženih mekića kroz kuću.. Dodatno, ne volim kad mi GSM troši bateriju pa nemam dovoljno za pogledat film do kraja ili još gore, gledat film u vlaku pa mi pukne baterija pa mi šef pere sve po spisku što mu nisam odgovorio na mejl

A sada tok misli..
Jao si ga onima koji si ne zaštite mrežu jer ću u čekaonicama, na pivi itd. surfat o njihovom trošku i pregledavat jubito.. ..
Želim news reader i torrent klijent.. news reader ne tak jako, ali torrent da tako da ne moram nosit komp na posao, već tuč-tač-tuč-tač u žepu.. dalje oću nekakav tekst editor da mogu pisat po njemu da kad kupim jedne godine ajfon da pišem smsove brže od Janice Kostelić.. oću da mi ponovo aktiviraju bank account u UKu da mogu tu i tam koju seriju kupit da ne moram skidat serije baš svaki put..
Želim da mi belkin napravi (ajde, bluetooth nije nužan, ali bit će možda koristan, makar.. ne treba mi) -- mikrofon, fotic i usb hub da si mogu spojit tuč-tač-tuč-tač na tastaturu ili nekaj drugo..

Kasica prasica će za par tjedana biti razbijena i ide se u šoping..

Dodatkovnik:

Dočekao sam uređaj koji želim od malena..
11.09.2007 | 03:33
Jel zna tko kad će se nove generacije iPodova počet prodavat u hrvatskoj, da ne naručujem izvana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 10 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?