Kopija ili ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kopija ili ne?

22.10.2012 | 19:25
Pozdrav. Imam jedno pitanje. Sestra mi je dobila iPhone 4s koji je kupljen u Africi. Pokusavao sam ga spojiti sa Itunesima da napravim update, jer je na ios-u 5.0.1, ali nikako da ga prepozna. Nije ga moguce niti reebootat niti staviti u DFU mode. Kada se pali ne pokazuje Appleov logo niti "slide to unlock" vec odmah ide na pocetni ekran. Kada se mob spoji s kompom, na iPhoneu se otvori opcija "USB config" i ponudeno je: mass storage, webcam, COM port, PictBridge..

Sad me zanima da nije mozda kineska kopija ili tako neka glupost. A ako slucajno nije, sta se moze napraviti da ga updateam i pocnem koristit normalno. ne znam dali je jailbreakan, jer nema Cydije, ali pretpostavljam da je posto ima WinterBoard i par slicnih appova.

Nekoliko podataka o mobu:
Version: 5.0.1
Serial number: c39gh4e9dtd1
Model: Md1282P
Modem firmwere: 1.0.13
22.10.2012 | 19:43
Daj mi imei,Po serialu je 4s i nemas frke ali za svaki slucaj daj da provjerim jer su kinezi ubacivali i serial brojeve
22.10.2012 | 19:43
evo sta kaze apple
2012_10_22_06.jpg

Sto se tice problema sa kompom ubaci u DFU mode i uradi restore ako je otkljucan.
23.10.2012 | 01:26
nemogu nikako ga stavit u DFU mode.. kako god pokusao, ili mi samo spusti ono "slide to power down" ili ostane na ekranu.. ni tyniambrela ni iFunbox ga ne prepoznaju.. a da bi saznao IMEI mi treba DFU mode, zar ne?
23.10.2012 | 03:31
Za imei trebaś biti spojen na iTunes i tamo ga pročitaš di ti je sav info o telefonu. Prvo vidiš serijski broj a kad iknes na njega pojavi ti se udib a kad ponovo na to kliknes vidis imei.
23.10.2012 | 10:12
Setings,general,about,imei

Naravno da se moze vidjeti IMEI preko telefona ako je aktiviran a ovaj jeste.
Promjeni usb na kompu,tj idi na onaj koji je na ploci,telefon mora ici u DFU mode.
23.10.2012 | 13:10
jel mozes postaviti slike tog telefona?
uostalom, po rezoluciji zaslona najlakse ces vidjeti dali se radi o kopiji.
23.10.2012 | 13:56
evo IMEI broja: 012851003325216...

Probao sam sve moguce nacine, cak i na drugom kompu.. nista. sve mi se cini da je kopija.
  • mileni
  • Posjetitelj
23.10.2012 | 14:01
Nije kopija, barem ako je suditi po IMEI broju:

23.10.2012 | 14:01
Povećalo i pogledati ekran. Obično se kopijama dade otvoriti zadnja stranica i baterija izvaditi.
23.10.2012 | 14:05
Hvala na pomoci, ali jos nisam rijesio sve.. kak ga spojit s kompom kad mi cijelo vrijeme nece.
" Kada se mob spoji s kompom, na iPhoneu se otvori opcija "USB config" i ponudeno je: mass storage, webcam, COM port, PictBridge.. " sto je to??
23.10.2012 | 14:21
@mileni, saint, da li se preko neta mogu i kakvi drugi podatci dobiti osim ovih na slikama koje ste priložili?
23.10.2012 | 14:26
Naravno
23.10.2012 | 14:28
Iphone je original samo imas problem sa racunarom i ubacivanjem u DFU mode tj moze se srediti

evo ti svi podatci o telefoni

Model: iPhone 4 (8GB) 8GB Black
Device ID1: 012851003325216
Device ID2: C34GR0DYDP0N
Repairs & Service Coverage: Active
Telephone Technical Support: Expired
Warranty Expires: December 3, 2012
Warranty Type: Limited Warranty
Purchase Date: Validated
Registered: Yes
Activated: Yes
SIM lock: Unlocked
23.10.2012 | 14:33
tnx! samo sto ima 64 gige.. tak pise na samom mobu iza i u opisu.. sad mi vise nis nije jasno..

a kak da ga stavim u dfu mode i napravim restore?
23.10.2012 | 14:45
Mijenjana ledja,tako da to nije problem.Imas na youtube kako da bacis u DFU mode
23.10.2012 | 14:52
nije li čudno da je prema S/N u pitanju IP4s, a prema IMEI IP4

ispričavam se što ulijećem u temu, ali ovo mi liči na kopiju (iako zbog vlasnika držim fige da je pravi)
23.10.2012 | 14:58
Dobro si,nisam obrati paznju.

marko05 daj nam ponovo napisi i IMEI i Serial ali dobro pazi da ne pogriesis
23.10.2012 | 15:26
Ovo je kopija 100% zbog "USB config" opcija koje nudi.
IMEI i serijski broj nisu bitni jer su lažni.

Nisi jedini, pogledaj:
https://discussions.apple.com/thread/232...start=0&tstart=0
23.10.2012 | 15:58
ljudi, iskopirati serijski i imei broj je najmanji problem danas.
to nije garancija nicega.
da samo bacis jednu sliku home screena, sve cemo znati.

iphone koji se pali i dolazi do home screena ali pri spajanju na komp daje ove fore ko da se radi "mass storage" itd, jos nisam vidio.
23.10.2012 | 16:05
Možda je to prenosivi disk?
23.10.2012 | 16:25
Stvarno daj nam sliku,evo nasao sam par kopija koje su pravo dobre

compraventa.vivastreet.net/venta-celular...test-model-/48958708

ili
23.10.2012 | 16:26
ovako
1-c677b78f38166a7d0e23937a1b745407.jpg
23.10.2012 | 17:00
evo par slika..
IMG_0145.JPG

serial: C39GH4E9DTD1
IMEI: 012851003325216
23.10.2012 | 17:05
Prilozi:
23.10.2012 | 17:08
IMG_0151-cf2b610c93e856d9a6995b8202644ba7.JPG
23.10.2012 | 17:09
IMG_0146.JPG
23.10.2012 | 17:13
Koje li ironije: pravi Apple iPhone je "Assembled in China", dok na ovoj kopiji piše "Assembled in USA"

Valjda ga je lakše prodati ako piše USA, iako je isto najvjerojatnije iz Kine!
23.10.2012 | 17:21
Kopija i to vrlo dobra Ako je suditi po zadnjoj strani.

Kako li su samo instalirane ove aplikacije ako ne radi App Store? Mozda je sa kloniranim serijskim brojem pa normalno radi i App store...

Ako je jako jeftino kupljen, pa sta ima veze sto nije original
23.10.2012 | 17:22
Prilozi:
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO