Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade

13.07.2012 | 02:37
Ekipa, može li me iko posavjetovati...?
13.07.2012 | 12:26
evo "kompliciraniji savjet"
1.) odi na stranice DevTeam-a i vidi da li možda tvoj iPhone spada u onu grupu s NOR-chipom. Evo ti samo početak, a ostalo tamo pročitaj!
NOTE: The original warning about 3GS units manufactured in early 2011 or later still holds! They have a NOR chip that’s incompatible with 06.15.00 and so trying to install it will brick the device. Please read and re-read the warning in our earlier post.

E sad - Ako ne spada u tu grupu, onda je moj savjet ovaj;
1. podigni BB na 6.15
2. Napravi restore preko iTunesa sa prethodno downloadanim originalnim ipsw.
3. downloadaj zadnju verziju Redsn0w i spusti BB
4. nakon toga napravi svoj vlastiti CUSTOM IPSW (nemoj ga downloadati s neta), a napraviš ga od originalnog iz koraka 2
4-b Napravi opet restore preko iTunes-a, ali ovaj put sa tim Custom ipsw TO JE BITNO da zadržiš BB
5. Sa Redsn0wom jailbreak-aj uređaj, instaliraj Cydiju i po potrebi unlockaj s ultrasn0wom iz Cydije

Eto, ništa lakše (samo cca 3 sata i 40 minuta posla), hehehehehe!!!
13.07.2012 | 13:12
Ne spada u tu kritičnu grupu, već je imao 06.15 i normalno se koristio, a napravljen je početkom 2010.

Još me zanima korak 4. Kojim programom da napravim custom IPSW? Je li da koristim Sn0wbreeze?

Njega sam i koristio, samo što sam odabrao opciju ''Simple'' koja istovremeno sačuva BB ali i odradi Jailbreak. Znači sada trebam samo uzeti opciju ''Preserve baseband'' koja ne radi Jailbreak, a Jailbreak da odradim pomoću Redsn0w?
13.07.2012 | 13:21
Evo šta piše u Sn0wbreeze, imaju ove četiri opcije:

iFaith Mode: Builds custom iOS and stitches it with your saved SHSH.
Expert Mode: Preserves your baseband, will jailbreak and hacktivate (activate).
Simple Mode (recommended): Preserves your baseband, will jailbreak and hacktivate.
Baseband Preservation Mode: Preserves your baseband, but will not hacktivate or jailbreak. You will need your official SIM card to activate it after restore.

Ja sam koristio opciju ''Simple'' jer trebam otključati telefon, odnosno trebam ''Hactivate''. Ako uzmem Baseband Preservation Mode, onda neću moći otključati, kako ovdje piše, šta da radim?...
13.07.2012 | 16:04
A sad sam vidio da i Redsn0w može napraviti custom IPSW sa zadržavanjem baseband-a. Da li da koristim njega? I hoću li onda moći otključati pošto nema opcije Hacktivate u Redsn0w?
13.07.2012 | 16:24
E, tu će ti netko drugi morati uskočiti jer sam ja radio za moj 3G sa Pwnage Tool (OS X)

Probaj sa Redsn0wom - nemožeš ništa izgubiti (osim utrošenog vremena)
13.07.2012 | 16:29
Vrijeme nije problem, samo da mi neko konkretno objasni. Hvala tebi druže na pomoći.
17.07.2012 | 15:14
pozz
novi sam u ovome! vidim da ste Vi uradili svoj tell pa vas molim za pomoc posto sam se nadavao para al ipak imam problem
Iphone 3G 16 GB
Version 4.1(8B117)
bb 06.15.00
prije sam imao inernet preko SIM kartice znaci wi-fi nije radio a ne radi ni danas poslje svih pokusaja "majstora",zadnji put su ga radili zato sto nisam imao mreze sada imam mrezu al nemogu koristit int.ni preko SIM kartice,razlog toga sto mi na postavkama bude sve ok al nemogu otvorit Cydiu (pokrenut) ,Kada je otvorim svaki put mi izbaci COULD NOT ACTIVATE CELLOLAR DATE NETWORK... sta da radim molim za pomoc i unaprjed zafalan na odgovoru...
17.07.2012 | 16:01
micko2000 kaže:
pozz
novi sam u ovome! vidim da ste Vi uradili svoj tell pa vas molim za pomoc posto sam se nadavao para al ipak imam problem
Iphone 3G 16 GB
Version 4.1(8B117)
bb 06.15.00
prije sam imao inernet preko SIM kartice znaci wi-fi nije radio a ne radi ni danas poslje svih pokusaja "majstora",zadnji put su ga radili zato sto nisam imao mreze sada imam mrezu al nemogu koristit int.ni preko SIM kartice,razlog toga sto mi na postavkama bude sve ok al nemogu otvorit Cydiu (pokrenut) ,Kada je otvorim svaki put mi izbaci COULD NOT ACTIVATE CELLOLAR DATE NETWORK... sta da radim molim za pomoc i unaprjed zafalan na odgovoru...

Probaj ugasit pa upalit iPhone ili izvadit pa opet stavit sim karticu ..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa