Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Iphone 3g i 3gs 6.15.00 downgrade

11.06.2012 | 17:23
Dobra novost za sve koji su "zapeli" na nesretnom 6.15.00 bb

tablet.pandaapp.com/news/06112012/010056...p;utm_medium=twitter

MuscleNerd iz iPhone Dev Tima je uspio složiti zakrpu kojom se ipad bb moze skinuti na neki stariji. Navodno je sve gotovo i ceka se da ispegla neke bug-ove i prilagodi citav proces da bude user frendly.
11.06.2012 | 22:51
ovo je odlicno! Bas me zanima oce raditi kako spada!
17.06.2012 | 21:36
Ako nekoga zanima (a vjerujem da DA), DANAS bi trebao biti taj dan!
17.06.2012 | 22:54
Jos uvijek nista A pouceni dosadasnjim iskustvom kako MN radi mozda bude u nedjelju ali naredne godine
17.06.2012 | 23:48
jos uvijek nista zato sto je kod njega tek 2 popodne i do kraja nedjelje ima jos dovoljno Iako sam i ja nestrpljiv
18.06.2012 | 03:07
pa napisao je da je datum izlaska "podložan" prolongiranju, tako da se ja nadam za nekih 10 dana, realno
18.06.2012 | 12:05
Izasao Downgrade

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22651
18.06.2012 | 14:09
Nakon 10min gotov postupak.
iP 3g
18.06.2012 | 14:25
Eh, sad sam na poslu!

Ajd, neka netko potvrdi da GPS stvarno radi. Tj. Da je ispravan prikaz lokacije!

18.06.2012 | 15:45
Zdravac kaže:
Eh, sad sam na poslu!

Ajd, neka netko potvrdi da GPS stvarno radi. Tj. Da je ispravan prikaz lokacije!

gps pokazuje točno,sad samo nisam siguran dali mi je prije radio,odnosno na 6.15.00
18.06.2012 | 19:14
Vecina ekipe ima probleme. Manjem broju je uspjelo. Makar nitko nije uspio ustanoviti zasto je nekome uspjelo a nekome nije.
18.06.2012 | 21:14
Hm... Došao ja doma s posla, i evo, par sati već pokušavam. Jexxx ti i MuscleNerda i njegovu jexxxu aroganciju...

Da, problemi gdje god se okreneš... i nisam još uspio.

Upravo radim restore iPhonea, pa ću probati tak, friškog. Možda uspije, nadam se...

EDIT: Ništa od toga!

...a još smo i spušili od glupih Španjolaca...

edit:moderator
19.06.2012 | 09:34
@Zdravac

Nema potrebe da se nerviras,nisi jedini kome nije uspjelo.Vjerovatno ce izaci neki fix za dan dva i sve ce biti ok.Niko ne zna zasto ne nekim uredjajima radi a na nekim ne.Ja sam na 2 uspio a na 3 nisam
19.06.2012 | 10:43
Ni ja nisam uspio sve je kao normalno prošlo i sad se više nemogu u dfu mod za restore moram se danas poigrati još s tim!
19.06.2012 | 11:28
Isprika na "rječniku"

DA, problem je što se na mome iPhoneu 3G, kada sam išao na downgrade BB, zapravo samo smrdao BB i više nije htio prihvatiti niti jednu SIM karticu.
Restor napravim, ali ne i aktivaciju, nikak niti s original karticom, niti prek SAM-a iz Cydije.
...Tek nakon što sam sa Redsn0wom ponovo vratio BB 6.15 mogao sam uredno aktivirati i otključati.
...ali i dalje nema GPS-a (logično kad je vračen na 6.15)

@saint
Da, čekamo - što drugo. Iako mi nije to baš od presudne važnosti jer koristim vanjski GPS receiver (nije skupo)...
20.06.2012 | 00:11
ja imam dva identična nb 3gs-a

jedan prošao glat sa drugim se mučim već 8 sati
24.06.2012 | 14:19
ja sam uspio napraviti ali mi sada vise ne pokazuje postotak baterije!!!
24.06.2012 | 20:59
Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade. We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th. After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!
28.06.2012 | 20:04
ja sam uspješno na 3g uradio downgrade, ali još uvijek mi ne može naći gps signal iGO. postoji li rješenje, je li neko uspio?
04.07.2012 | 22:21
Moze link na vanjski GPS receiver kakav koristis? Unaprijed hvala!
04.07.2012 | 22:49
prileee kaže:
Moze link na vanjski GPS receiver kakav koristis? Unaprijed hvala!

Evo, pročitaj malo i ovu temu na forumu

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/88613-navigon-problem.html#92744
05.07.2012 | 08:10
Izisao novi update za korisnike 3g-a i 3gs-a za downgrade BB-a. Vise na stranici
www.redmondpie.com/redsn0w-0.9.14b2-rele...dds-dfu-ipsw-method/
Sad bi trebali svi moci napraviti downgrade. Pozz od Clerica
05.07.2012 | 10:29
Ajd, super!
Thank's na inf!
...kad dođem doma, budem probao!
05.07.2012 | 16:37
Hvala!
05.07.2012 | 18:46
Evo, KONAČNO, čini se da je sad sve u redu.

Još samo trebam instalirati neku navigaciju za probu.

Ajd, iskupili su se ovi Nerdovi (Muscle i ostali). Znam da to nije lagano što rade...

pozz.

PS
iPhone 3G je u pitanju!

E D I T ! ! ! ! !

Eto, od uspješnog downgradea, pa do konačnog unlocka, prošlo je točno 3 sata i 40 minuta !!!

PAS MATER!!!

Al dobro, bar sam opet na BB 5.13.04, sa "working GPS" !

PS, treba napraviti custom ipsw. Ak nekome trebaju upute, nek kaže...
06.07.2012 | 07:45
Ja sam jučer digao na Ip3 normalno 4.2.1 i nakon toga downgrade prošlo bez problema!

Na drugom 3G mi je bio baseband 5.15 pa sam ga flashao sa ipad 6.15.00 i nazad spustio i radi sve super!
09.07.2012 | 13:22
Zdravac kaže:

Eto, od uspješnog downgradea, pa do konačnog unlocka, prošlo je točno 3 sata i 40 minuta !!!

To ti je zato sto si se meni nasladjivao kad sam zapeo na 6.15 )
09.07.2012 | 21:33
Mateo kaže:
Zdravac kaže:

hehehe, NE - nego zato jer sam morao downloadati originalan ipsw, pa onda napraviti custom ipsw koji ne diže BB, a prije nego sam to napravio, 2 puta sam išao na restore, pa je potrajalo! --> ETO...

PS
Ne kužim zašto misliš da sam se naslađivao, kad sam i ja, svjesno radi unlocka podigao BB na 6.15. I još sam lijepo k tome u jednom postu objasnio kako nadoknaditi GPS externim receiverom za manje od 200 kn!

Ja se nikad ne "naslađivam", eventualno se dobronamjerno zezam
10.07.2012 | 12:17
Zdravac kaže:
Mateo kaže:
Zdravac kaže:

hehehe, NE - nego zato jer sam morao downloadati originalan ipsw, pa onda napraviti custom ipsw koji ne diže BB, a prije nego sam to napravio, 2 puta sam išao na restore, pa je potrajalo! --> ETO...

PS
Ne kužim zašto misliš da sam se naslađivao, kad sam i ja, svjesno radi unlocka podigao BB na 6.15. I još sam lijepo k tome u jednom postu objasnio kako nadoknaditi GPS externim receiverom za manje od 200 kn!

Ja se nikad ne "naslađivam", eventualno se dobronamjerno zezam

Moja opaska je bila saljive prirode pa se nadam da si je kao takvu i shvatio:)
(morao sam:)
11.07.2012 | 23:11
Pozdrav! Možete li mi pomoći, tj. posavjetovati me? Nije mi jasno zašto ne radi GPS...

Na iPhone-u 3GS, new bootrom, 4.3.3, baseband 06.15.00 sam uspješno uradio downgrade na 05.13.04 ali GPS nije proradio (probao sam Google Maps i neku free aplikaciju).

Onda sam instalirao 5.1.1 pomoću ''sn0wbreeze'' i izabrao opciju ''Simple'' koja sačuva postojeći baseband i istovremeno uradi Jailbreak. Ali opet GPS ne radi, ni na Google Maps, ni na ''iGo'' ni na ''Navigon''...

Da li sam nešto loše uradio? Da li bi možda pomoglo da opet stavim 06.15.00 pa vratim na 05.13.04? Da li je neko imao ovakav problem?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, superstric, Anonimci (476)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi