27.12.2011 | 01:28
@kata123
svakako isključi sve aplikacije koje ti rade u pozadini, a onda ga i ponovno pokreni (restart) jer očito da ti nešto radi non-stop kad ti je vrijeme upotrebe i pripravnog stanja isto. Nakon toga pročitaj savjete u prethodnim postovima u vezi isključivanja moguće nepotrebnih opcija, a koje dodatno opterećuju bateriju.
Da je baterija ipak izdržljiva na iPhoneu (4)4S dokazuje moj eksperiment, kada je u airplane načinu rada baterija zaista može dugo trajati. Naravno, iPhone je komunikacijski uređaj i puno se oslanja na 3G i WiFi koji definitivno troše bateriju. Čak i kad je samo WiFi ukopčan baterija se puno brže troši, što samo dokazuje da je novi iOS 5 jako ovisan o vezi na mrežu svih mreža, a moguće da ta komunikacija još nije dovljno optimizirana.
WiFi doduše povremeno uključim kad mi treba prebaciti neke dokumente i slično, a mreža nam trenutno nije spojena na internet što ne sprečava iPhone da stalno pokušava:
iPhone mi je u airplane načinu rada jer sam na brodu gdje inače nema signala, što naravno ne znači da savjetujem da ga tako držite. To zaista nebi imalo smisla zar ne?
To što piše da je iPhone bio spojen nakon zadnjeg punjenja je točno, morao sam sliku prebaciti na računalo, ali bio je spojen vrlo kratko vrijeme, nedovoljno da bi utjecalo na napunjenost baterije.