Baterija 4s 16gb 5.0.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija 4s 16gb 5.0.1

30.11.2011 | 14:00
Baterija se trosi nemilice, sat i pet minuta usage i tri i pol sata standby-a i vec je na 73%, sto bi znacilo da mu usage traje manje od 4h , malo igranja strumpfova, 3 poziva od 1 min i nesto fejsa sa dva uploada slika!!! Upaljen location, 3g i to je to.
30.11.2011 | 14:29
Settings -> Location Services -> System Services -> Setting Time Zone -> OFF

Trebalo bi pomoci
01.12.2011 | 21:57
Ja sam probal sve moguće fore i factory resset i bez aplikacija i bez ičega sve ugašeno al svejedno ždere bateriju otprilike traje 14 sati u standby-u a da ga ni ne pogledaš osim toga primjetio sam da su sati upotrebe i sati standby-a prilično identični. Neznam kako je to moguće jer je telefon potpuno prazan bez apova i bilo kakvih informacija. Najbolja je fora da nitko nezna što se događa, dok se meni čini da apple želi izbjeći mijenjanje telefona jer je uturio kinesko sranje od hardwera pa nije ni čudno da ne radi kako spada!
02.12.2011 | 09:29
photo-38e4ad4f96c450aec6b672f06e88a1e4.PNG

Ovo je moje stanje na četvorki. Imao sam isti problem kao i ti. Nakoliko restorea i to bez sinhronizacije koju napraviš naknadno.
Probaj još nekaj, meni je pomoglo ali ne u tolikoj mjeri koliko bi želio:
Setting> General> Spotlight Search> "tu pogasi kaj ti ne treba"
Setting> General> Restrictions> "to uključi i odaberi ono kaj ti treba, a ostalo pogasi"
Ugasi Notifications i sve kaj vidiš da je ON.
Sad ovo sve na početnim postavkama i kao da se samo riješilo.
E da, verzija je 4.3.2 bez krekiranja i otključavanja.
02.12.2011 | 11:41
Meni je 4-vorka na 4.3.2 radila odlicno i usage sam imao i do 8h ali sa 4s to se prepolovilo. Muci me sto ne zelim gasiti notifikacije isl jer mi to koristi a i nisam uzeo uredjaj da koristim samo pozive i poruke, za to imam nokiu 3310. Jako me ljuti ta baterija i apple koji to ne rjesava kako spada. Evo dok sam ovo napisao postotak baterije mi je pao za 4 %
02.12.2011 | 11:45
Jedino da probas ovo sto je zabac napisao,restore bez backup-a tj set as new phone,i ugasis auto time.Do izlaska 5.1 nemozes nista vise uraditi.Net je prepun negativnih komentara nezadovoljnih korisnika 4S. Na iP4 nema toliko problema tj rijetki su oni sa baterry drain.
02.12.2011 | 11:48
Decki hvala na odgovorima. Do izlaska 5.1 cu izdrzati ovako, samo se nadam da ce novi update rijesiti te probleme;)
02.12.2011 | 12:16
Činjenica je da iPhone 4S više koristi bežično spajanje jer se sada sinkronizira sa iCloudom, a dodane su i neke druge mogućnosti, naročito vezane uz Lokacijske usluge, a tu je i Siri koja definitivno voli bežičnu komunikaciju i internet.

Ipak, za početak nakon što se dobro zabavite sa svojim 4S, a onda odlučite da neke stvari ipak ne trebate dobro je isključiti slijedeće neobavezne opcije:

Notifications/Obavijesti - za sve one aplikacije za koje vam nije bitno da vam išta javljaju
Location services/Lokacijske usluge - ovisno o potrebi SVE ili za većinu aplikacija za koje vam nije bitno da znaju gdje ste
iCloud - Po potrebi ono što vam nije bitno te svakako Nađi moj iPhone te Backup tj. Pohranu sigurnosnih kopija na iCloud.
iMessage - preporučeno dok se ne utvrde neke činjenice jer ionako radi samo sa iUređajima, Viber barem podržava i Androide
3G - za one koji ne koriste internet preko mobilne mreže, s time što na iOS 5.0.1 nisam uspio naći tu opciju u postavkama. pa ako je neko skužio kako se 3G isključi neka javi. Dakle 3G za sad je i dalje aktivan

Jučer sam ispraznio bateriju do 4% i ostavio 4S da se puni preko noći. Ujutro je prvi put pokazao da je napunjen 100%, a od kad sam ga kupio prije par dana i napravio nadogradnju na 5.0.1. Za sada u tri sata je sa 100% pao na 97%, a da sam ga samo malo koristio dok sam provjeravao što sam sve isključio i pisao ovaj tekst. Imajte na umu da prikazani postoci doprinose osjećaju da se baterija brzo prazni, pa možete i to isključiti i osloniti se samo na ikonu baterije.
02.12.2011 | 18:21
Mislim da se 3G ne moze iskljuciti. 4S voli 3G jer stalno hoce biti
povezan na internet. Inace mu Siri nema smisla. A kako je stalno
u potrazi za 3G, trosi bateriju. Spas je samo da si u okruzenju s
dobrom pokrivenoscu signalom 3G. Ili iskljuci Siri.
02.12.2011 | 18:26
Boriskr hvala što si mi potvrdio da se 3G ne može isključiti. Siri sam isključio, samo sam zaboravio navesti u prethodnom postu.
02.12.2011 | 18:44
Treba se pomirit sa cinjenicom da baterija za sada traje jedan dan. Po meni nema smisla iskopcavat sve te opcije na telefonu jer onda djabe ti iPhone a baterija ce trajat 3 sata duze.
02.12.2011 | 18:53
Ja se slazem sa tetanusom, zali boze iphone kada mi je sve iskljuceno na njemu:(
02.12.2011 | 18:59
Pa nisam ja ni napisao da se SVE isključi, nego samo ono za što znaš da ti neće trebati barem za sada. Siri baš i nije neka potreba, a niti izrada backupa na iCloud, a sve to zvrlji u pozadini kad ga ne koristiš.

Isto vrijedi i za lokacije. Ne treba sigurno baš svim prijavljenim aplikacijama da znaju di si zar ne? Isto vrijedi i za notifikacije.

iMessage je pak ograničeniji od Vibera ili WhatsApp jer radi samo između iĐiđa, dok ovi drugi postoje i za Android npr.

A što se tiče sinkroniziranja sa iTunes preko WiFi i to je kad gledaš nepotrebno kad se može i kabelom i još se k tome puni baterija za vrijeme sinkroniziranja
02.12.2011 | 19:00
A ono: Hocu brzi telefon, puno pikselica, brzi net, filmici za vinksice, bla, bla, bla...
Evo ti ga na ali ne pitaj za bateriju.
02.12.2011 | 19:15
Sank kaže:
Pa nisam ja ni napisao da se SVE isključi, nego samo ono za što znaš da ti neće trebati barem za sada. Siri baš i nije neka potreba, a niti izrada backupa na iCloud, a sve to zvrlji u pozadini kad ga ne koristiš.

Isto vrijedi i za lokacije. Ne treba sigurno baš svim prijavljenim aplikacijama da znaju di si zar ne? Isto vrijedi i za notifikacije.

iMessage je pak ograničeniji od Vibera ili WhatsApp jer radi samo između iĐiđa, dok ovi drugi postoje i za Android npr.

A što se tiče sinkroniziranja sa iTunes preko WiFi i to je kad gledaš nepotrebno kad se može i kabelom i još se k tome puni baterija za vrijeme sinkroniziranja

Sve to stoji al po meni puno vise gubis nego sta dobivas. Reko bi da s tim dobijem jos 12 sati autonomije al na zalost ne dobijem, pa mi je onda iskreno svejedno. A od svake aplikacije koju sam instalirao zelim dobit maximum.
02.12.2011 | 19:20
Žabac, a što ti sad to znači a gore si poslao sliku sa sasvim pristojnim stanjem baterije. Tri sata korištenja, dva dana standby i baterija oko pola to je ono što i ja imam na svojoj Četvorki koju imam od ljeta na Vipu.

Ovaj tjedan se desilo i nešto extra, mislim da mi je ovo osobni rekord trajanja baterije i nisam baš siguran što se to poklopilo da izvuče šest dana, al sam zato okinuo screenshot prije punjenja. Inače imam još i GS na t-mobilu tak da ih trošim naizmjenično, ali GS mi nikad nije trajao dulje od 4 i po dana, čak i sa manje korištenja.

Inače me i dalje svi zovu na GS, a ja se jednom u 2-3 dana sjetim nekog nazvat sa Četvorke tak da su ova četiri sata čisto surfanje, mail i aplikacije, možda 10 minuta razgovora. Za vrijeme razgovora je ekran ugašen, dakle ovo rezultat čini još zanimljivijim.

WiFi je upaljen, 3G, Notifikacije i Locations. Samo je Bluetooth ugašen.

photo-a3dc97d70d98fd56fa0a1afe83f4a0f2.PNG
02.12.2011 | 19:24
Onda pravac neki auto servis i kupi akumulator od nekih 45 Ah. Sad svi imaju zimske akcije pa ti budu dali skonto i onda si miran bar tjedan dana?
Jedino ti bude malo bed to vući za sobom:S
02.12.2011 | 20:39
Osim gore navedenog meni se vremena u upotrebi ne mijenjaju kad prištekam telefon na punjenje. Jedino se resetira kad se baterija napuni na 100% onda vremena idu od nule inače nema nikakve promjene dok se puni recimo do 99%. Dal je to kod svih tak ili je to neka caka sa IOS 5.0.1 na mom novom 4S žderaču? Danas je napunjen na 100% u 8 sati ujutro i trenutno piše upotreba 9h,28min i pripravno stanje 11h, 34min - baterija na 62%. Telefon sam koristio svega 3 minute u kompletu ostalo je bio zaključan. Ima li netko slični problem sa iphone 4S IOS5.0.1? Ako može pomoč? Hvala.
02.12.2011 | 20:43
Pa lijepo ti pise: "Time since last full charge".
02.12.2011 | 22:24
Moraš napuniti 100% i treba prestati puniti, to ti je full charge.
Prvo je vrijeme koliko si prčako po njemu, a drugo je vrijeme od punjenja do sada.
IgorD je čeprkao po telefonu 3:58h i punio ga je prije 6d2h. Pričal je ukupno s ovim telefonom (ili od zadnjeg restore-a) 1:57h. Mislim kako je sve jasno.
Još jednom, čisti restore bez povlačenja podataka, naknadno na žgance potegni imenik, kalendar ... i sve ostalo.
02.12.2011 | 22:26
Po tome ispada da je cijeli dan sam 2 sata u pripravom stanju, pa nije ni čudo da baterija traje manje od dana!
02.12.2011 | 22:37
Izgleda kako ti nije bio napunjen baš full. ili si 9:28h prčkao neprekidno po njemu (ili s malim stankama). Prije sam sklon vjerovati kako imaš neki od programa koji konstantno (ili u gustim razmacima) nešto radi i ždere ti bateriju.
9:28h rada je dosta dobro vrijeme, jer IgorD ima samo 3:58h u 6 dana, a ja 2:50h u 2 dana. Što se buniš. Bilo bi smješno da nije tragično. Nisam siguran koliko i kada Spotlight radi. Možda on ždere bateriju. Pogasi sve kako smo gore napisali i vidi koji dan kako se ponaša ALI OBAVEZNO NAKON RESTORE-A BEZ POVLAČENJA podataka. Polako uključuj funkciju po funkciju, dodaj program po program i probaj detektirati u kojem trenutku se tešava nekotrolirano curenje baterije. Mislm kako ne može biti jednostavnije, jedino je malo vremenski zahtjevno.
03.12.2011 | 11:55
Ovako, iphone u DFU modu napravim recovery restore. Nakon toga uopče ga ne štekam na itunes tako da je telefon ko iz tvornice, pogasim sve što se pogasiti da pa čak i mobile data.Napunim telefon na 100%, ostavim telefon da stoji dva sata na standby-u, te idem nakon dva sata pogledat vremena i ona su skoro identična, raslika kojih 20min. Mislim da je niki bug u softwareu tako da nešto neprestano radi u pozadini. Imam i normalnu četvorku koja, isto software 5.0.1 i tamo je sve u redu 2 dana u standby-u i oko 4 sata upotrebe dok kod ovog novog 4s to ne šljaka.
03.12.2011 | 13:36
Daj sve pogasi, Airplane mode uključi. Nekaj ti ždere u pozdini bateriju.
Drfinitivno Usage mora biti u minutama, a Standby u satima.
A koliko je podataka preneseno?
03.12.2011 | 14:03
Čini mi se da se moj iPhone 4S oporavio od kad sam isključio neke od manje bitnih stvari. Od zadnjeg punjenja do 100% ima 1 dan i 4 sata, upotreba je 2 sata i 9 minuta (44 minute razgovora) i još je na 53%. Mislim da to i nije tako loše.

Brine me onaj drugi iPhone4 sa jailbreakanim 4.3.3. Napunjen na 100%, stajao preko noći da ga niko nije dirao i ujutro na 60%. što bi tek bilo da se koristio. Mora da su nadogradnje sa Cydie nešto zeznule, a od zadnjeg punjenja ima 15 sati i 7 minuta, te upotrebe 33 minute, dok je trajanje poziva 19 i pol sati što je nemoguće jer nema SIM karticu i uključen je zrakoplovni mod. Definitivno će mu trebat jedan hard reset
03.12.2011 | 15:01
Pogasil sam sve, lokacijske usluge, obavijesti, wifi, mobile data i sve appove u pozadini, tj. nema ih jer je telefon resetiran na factory settings. Ništa se ne prenosi. Upotreba ista ko i prije 1h 55min, pripravno stanje 2h 4min. Ili je iPhone 4S sjeban ili je IOS5. Kupljen je 25.11. u Varaždinu u T-Centru.
03.12.2011 | 15:04
Čini mi se sve više da i nije stvar u softwareu več u hardweru, nešto su u kini sjebali kod izrade i sad apple ne želi mijenjat telefone jer bi ga to jako skupo koštalo pa pokušava stvar riješiti softwerski makar to ne uspijeva kod nekih telefona. Mislim da ću u ponedjeljak do t-centra na zamjenu.
03.12.2011 | 15:06
Osim toga što mi znači iPhone kad će ako to sve pogasim radit ko nokia3310. I još u airplane modu? Onda sam si tak mogel kupit i ipod.
03.12.2011 | 15:19
Ako si sve pogasio i dalje guta bateriju, onda je hardware u ptanju a ne neki proces koji je intenzivan. Bio sam očajan kad sam dignuo 4-ku na IOS4. Kasnije se sredilo nakon restore-a i možda koje nadogradnje.
03.12.2011 | 15:41
Hmmm, ne isključujem mogućnost hardwareskog problema. Ipak, ova moja problematična četvorka je do pred malo dobro radila, pa još uvijek mislim da je stvar u nekoj softwerskoj sitnici. što se pak 4S tiče, on se više koristi bežičnim vezama, pa je nekako normalno da više cucla bateriju, a pored toga 3G se više ne može isključit, a kod nas je pokrivenost jadna, pa me ne bi čudilo da se dosta troši na traženje baznih stanica ili pak često prebacivanje s jedne na drugu jer je mobitela ko pljeve, a ulaganja u infrastrukturu minimalna.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (380)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi