02.12.2011 | 12:16
Činjenica je da iPhone 4S više koristi bežično spajanje jer se sada sinkronizira sa iCloudom, a dodane su i neke druge mogućnosti, naročito vezane uz Lokacijske usluge, a tu je i Siri koja definitivno voli bežičnu komunikaciju i internet.
Ipak, za početak nakon što se dobro zabavite sa svojim 4S, a onda odlučite da neke stvari ipak ne trebate dobro je isključiti slijedeće neobavezne opcije:
Notifications/Obavijesti - za sve one aplikacije za koje vam nije bitno da vam išta javljaju
Location services/Lokacijske usluge - ovisno o potrebi SVE ili za većinu aplikacija za koje vam nije bitno da znaju gdje ste
iCloud - Po potrebi ono što vam nije bitno te svakako Nađi moj iPhone te Backup tj. Pohranu sigurnosnih kopija na iCloud.
iMessage - preporučeno dok se ne utvrde neke činjenice jer ionako radi samo sa iUređajima, Viber barem podržava i Androide
3G - za one koji ne koriste internet preko mobilne mreže, s time što na iOS 5.0.1 nisam uspio naći tu opciju u postavkama. pa ako je neko skužio kako se 3G isključi neka javi. Dakle 3G za sad je i dalje aktivan
Jučer sam ispraznio bateriju do 4% i ostavio 4S da se puni preko noći. Ujutro je prvi put pokazao da je napunjen 100%, a od kad sam ga kupio prije par dana i napravio nadogradnju na 5.0.1. Za sada u tri sata je sa 100% pao na 97%, a da sam ga samo malo koristio dok sam provjeravao što sam sve isključio i pisao ovaj tekst. Imajte na umu da prikazani postoci doprinose osjećaju da se baterija brzo prazni, pa možete i to isključiti i osloniti se samo na ikonu baterije.