iPhone 4 16GB s Puno problema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 16GB s Puno problema

19.11.2011 | 20:48
Pričao sam sa prijateljem u švicarskoj ali teško je to dosta, jer tamo svi mogu uzeti za par eura na pretplatu iphone 4 za siću novi. Nije mi sad toliko hitno za novce ali najgore sto ovako stoji kupi prašinu, ali ne pada mi napamet prodavati ga za siću. Gledao sam ovo rješenje da ga otključaju trajno ali previše mi je dati 200€ za to. Nadam se da će nekakav unlock uskoro izaći.
Ali čudno mi otkuda da nitko ništa ne najavljuje?
20.11.2011 | 00:14
po mom mišljenju rekao bih da unlock neće izići nikada.
i ovo što si pročitao za 200€, piše ti da je out of stock, dakle nije moguće...
ali ako ti je to toliko bitno, i ne želiš ga prodat, ništa brate, diži na 6.15.00...
20.11.2011 | 00:59
Pa zar se 4 moze dignuti na iPad BB 6.15.00 ? Ako moze kako?
20.11.2011 | 03:25
može se dignut, ne znam točno kako.
potraži sam, na iclarified ima sigurno neki dobar tutorijal. (iako ti ja to osobno nebi preporučio, sa 6.15 više štete neg koristi, pogotovo sada kad je još jailbreak tethered)
20.11.2011 | 10:49
Koliko ja znam iPad BB radi saamo na 3G i 3 Gs,i4 ces samo brickovati sa iPad BB. Zadnje informacije su da se vise nemoze ni 3Gs otkljucati sa iPad BB jer navodono toshiba pravi cipove za zadnju seriju sto onda dovodi do Bricka telefona. Prije nego se upustis u to dobro istrazi. Ja nisam nikada vidio i4 sa ipad BB
20.11.2011 | 11:49
U mene je IPhone 3GS sa 6.15 i radi onako solidno. A gledo sam ni nigdje nisam uspio naci 6.15 za iPhone 4
20.11.2011 | 12:18
Vec sam ti rekao da je to varijanta samo za 3G i 3Gs,ja licno nisam nigdje vidio ni stavljao iPad BB na i4.Ali mozda je Hackerivs nesto radio ili zna nesto vise. Koliko sam ja upoznat to nije moguce.
20.11.2011 | 12:57
Evo na koji nacin mozes srediti tvoj problem.

support.apple.com/kb/ht1937

Mreza na kojoj je telefon podrzava unlock sto znaci ako imas papire i mob nije kupljen nesto ispod ruke(nepoznato porijeklo) onda kontaktiraj maticnu mrezu i vidi koliko kosta unlock.Objasnis da si se preselio u zemlju koja nema zvanicni apple store a zelis i dalje da koristis aparat do povratka ...... mozda i prodje.
20.11.2011 | 13:24
E ti je isto probelm od telefona nemam nista. Jer sam ga kupio polovnoga
20.11.2011 | 13:58
saint kaže:
Koliko ja znam iPad BB radi saamo na 3G i 3 Gs,i4 ces samo brickovati sa iPad BB. Zadnje informacije su da se vise nemoze ni 3Gs otkljucati sa iPad BB jer navodono toshiba pravi cipove za zadnju seriju sto onda dovodi do Bricka telefona. Prije nego se upustis u to dobro istrazi. Ja nisam nikada vidio i4 sa ipad BB

Mislio sam da je moguće da se stavi taj baseband na ip4. Osobno nikad nisam stavljao taj baseband jer se radi o očitoj degradaciji mogućnosti mobitela.

saint kaže:
Evo na koji nacin mozes srediti tvoj problem.

support.apple.com/kb/ht1937

Mreza na kojoj je telefon podrzava unlock sto znaci ako imas papire i mob nije kupljen nesto ispod ruke(nepoznato porijeklo) onda kontaktiraj maticnu mrezu i vidi koliko kosta unlock.Objasnis da si se preselio u zemlju koja nema zvanicni apple store a zelis i dalje da koristis aparat do povratka ...... mozda i prodje.

Ovo što si rekao ne predstavlja istinu.
Na appleovoj stranici piše da operater nudi otključavanje. I nudi ga, pod svojim uvjetima.

Da je tako kako ti kažeš, stotine i stotine ljudi bi išle u t-mobile i masovno otključavali svoje iphoneove, jer tako piše na appleovoj stranici. Ali dosad javnosti nije poznat niti jedan slučaj da je t-mobile ikome otključao iphone a da isti nije bio kupljen po PUNOJ cijeni.

Isto tako i sunrise ima uvjete, a uvjet je da je prošlo 24 mjeseca od kupnje mobitela što se mora dokazati računom. Sve lijepo piše na njihovoj stranici.
E i da- sunrise nakon ta 24 mjeseca zaračunava i naknadu za otključavanje koja iznosi 300 CHF.
20.11.2011 | 14:20
Nebih se slozio sa tvojom konstatacijom,moj shura koji ima njemacko drzavljanstvo morao je poslom da napusti zemlju na 2 godine.Otisao je poslovnicu(mslim D-telecom) i trazio da mu otkljcaju mobitel.Uz neku nadoknadu od 80eura su to uradili za 10 minuta.iPhone je uzeo na pretplatu pod ugovorom na 2 godine.Nisam siguran ali mislim da je do isteka ugovora ostalo oko 8 mjeseci.E sada ima i ona on je drzavljanin te zemlje a imao je papire kojim potvrdjuje da mora napustiti zemlju i jos pored svega znam da je dugo korisnik te mreze.Sto znaci da nije nemoguce i da uvijek postoji nacin. I nemoj zanemariti cinjenicu da sam na kraju posta napisao "mozda prodje" sto znaci da nisam niti bih tvrdio da je nesto 100% sigurno ako i sam nisam tako nesto uradio ili probao.U slucaju jvinkovic-a se nema sta izgubiti pa zasto onda ne probati.
20.11.2011 | 15:26
naravno, neka proba jvinkovic, sumnjam da će uspjeti, a pogotovo ako nema nikakvih papira o porijeklu mobitela...
06.01.2012 | 18:14
evo nije da se hvalim i reklamiram ali baš sam se sjetio ovog topica sa ovim nejasnoćama na koga je iphone bio zaključan i tako to. i ja sam se počeo baviti provjeravanjem iphonea što nude neke stranice na internetu.
ako nekog zanima:

www.jabucnjak.hr/oglasi/iphone-ipod/ponu...e-database-3195.html
06.01.2012 | 23:13
Mogu samo reci da je ovo vise nego povoljna cijena,Na netu traze za ovakve informacije i do 30 eura.Nadam se da ces izaci u susret clanovima jabucnjaka(prijedlog-sugestija)
06.01.2012 | 23:16
evo za članove jabučnjaka može i za 30 kuna.

EDIT: samo za prvih par članova, inače mi se uopće ne isplati...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (333)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi