iPhone 4 16GB s Puno problema
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 16GB s Puno problema

08.11.2011 | 21:14
Imam iPhone 3GS nje ga sam kupio prije 2 godine,snjim sam sve i svasta presao sa mojom krivicom sada je na Firmwaru 06.15.00 i sa IOS5. Prije par dana sam kupio polovan iPhone 4 16GB jako povoljno.
Na sebi je imao iOS 4.2.1 i gevey karticu. Odnio sam ga u lokalnu moby radnju da mi ga stavi na IOS5 radi icloud i ostlaih sitnica. Cekao sam da mi to odradi par dana i sada mi ga je zajebao posve. Posto nije znao na kojoj je mrezi dok ga je aktivirao valjda mu je firmwar otisao gore. I posto ga nije znao aktivirati vratio ga je na 4.3.3 i dao mi ga nazad sa 4.3.3 i sa 04.11.08 firmwarom..

I sada sam ja u banani ne radi mi gevey kartica i ne moze da radi kao telefon imam iPod. Koliko sam gledao vidim da uskoro treba da izadje nova verzija gevey kartice tako da ce mi ponovo raditi.
Dali tko zna kad kartica tocno dolazi?

I posto mi ga je biser vratio na 4.3.3 dali mi moze tko reci nacin da si ga sam dignem na IOS5 al problem mi je to sto neznam na kojoj je telefon bio mrezi tako da ga nemam sa cim aktivirati?
08.11.2011 | 21:42
Daj model br. to je ono MCXXXX pa da probam naci.Mozes staviti iOS 5 ali da uradis hactivated i da imas tethered ili semitethered do tebe je.To je akone skontamo sa koje je mreze.
08.11.2011 | 22:08
Mode: MC603FD
Mozes li mi pomoci oko toga neki tutorial da mi das kako da to odradim?
08.11.2011 | 22:31
90% da je MC603FD/A, 16 GB, Switzerland, locked to Sunrise ili Switzerland carrier
Swisscom ili ORANGE e sad sto se tice upgrade na iOS5 imas dosta tutoriala na netu.Na kojem OS-u radis.
08.11.2011 | 23:01
Imam i mac i windows gdje mi je lakse? Ako imas neki gdje je dobro objasnjeno da g ane unistim jos vise. A treba mi da ga aktiviram nekako jer nemma SIM kartice
08.11.2011 | 23:06
ovo je dobar tutorial
http://www.iphonehacks.com/2011/10/how-to-jailbreak-iphone-4-iphone-3gs-without-updating-baseband-using-redsn0w-ios-5.html
09.11.2011 | 02:32
Odradio sam sve pokrenio mi je IOS5 konfiguriram ga na pocetku i onda mi trazi SIM karticu koju nemam. POMOC?
09.11.2011 | 03:53
www.redmondpie.com/jailbreak-ios-5-on-wi...ng-sn0wbreeze-2.8b8/
na koraku 5 trebas ic costum package i odabrat haktivaciju, i od onda sljedi ponovno dalje uputstva
09.11.2011 | 11:57
Probao sam tako ali ne ide. Imali neki drugi nacin? Osim da nabavim orginalne kartice.
09.11.2011 | 12:11
ne ide? u cemu je problem?
09.11.2011 | 12:35
Ubaci mi SW i pokren iBooty ali i poslje toga trazi SIM aktivicaju. A ja nemam SIM kartice i neznam koja u njega ide?
09.11.2011 | 13:41
Onda nisi strihirao opciju activated
09.11.2011 | 13:46
Probao sam vise puta. I stisnem je ali nece. A zadnji put kad sam probao zaglavi mi iPhone kada dize FW. Znaci ubacimi i FW trazi da odstekam iPhone od PC i dok se instalira na iPhonu zaglavi u instaliranju.
09.11.2011 | 18:45
probaj skuhat firmw sa najnovijim sbrezom> hotfile.com/dl/134230553/6105e63/sn0wbreeze-v2.8b10.zip.html
09.11.2011 | 20:46
Evo probao sam sa i sa njim i poslje ubacivanja. IPhone instalira FW ali stoji na pocetku i nw mrda stoji jabuka i umjesto da se mice instalacija ona ne mrda.
Znaci ovako sam odradio:
Ubacio FW u Sno0wbreez napravio FW ubacio iPhone u DEF i preko iTunsa ubacio u telefon kad je rakao da je ubacio FW i da istekam iPhone istekao sam IPhone i to je to ne mrda vise kod instalacije.
09.11.2011 | 22:53
I ja sam imao taj problem, nisam uspio
Zna netko ako se moze uz pomoc redsnowa za mac obaviti haktivacija sa costum firmwrom?probaj skinuti zadnji redsnow i prckati malo s tim build costum ispw, ja neznam jer nemam MAC
09.11.2011 | 23:18
Evo prcko sam sa redsnow i nisam uspio i puksao sam poslje toga dosta puta sa Sno0wbreez. I odradio sam ovako ubacio Custom FW i onda poslje ubacivanja ostavio 10minuta telefon da instalira FW bez obzira sto izgleda koda je zaglavio.I onda pokrenio iBooty i radi mi aktivirani IOS5. Jest da nije stalan JB vec ga moram sa svakim gasenjem iPhona spajati na PC ali svakako ga nikad necu gasiti pa mi je svedno.

E sada drugo pitanje do kada cu ga morati koristiti kao iPod ???
na njemu je BB 04.11.08,IOS5. Imam Gevey karticu koja ga je prije otkljucavala ali sada ne moze otkako mi ga je serviser digo na novi BB
09.11.2011 | 23:28
Na zalost nista, biser ti je ipodao iphone, mozes samo cekati i nadati se da ce izac gevey sim

Edit; darkgsm.com/darkgsmserver/en/5-iphone-unlocking
Pprovjeri dali se moze tvornicki unlockat ilegalnim kanalima

I ubuduce bi ti savjetovao da ne davas svakome iphone nego rađe dođi ovdje i pitaj uvjek ce se nac neko spreman pomoc
10.11.2011 | 00:05
Ja sam uvjek sve radio sebi ali 3GS sam sebi zeznuo i sada imma ipad FW na njemu a ovaj tip mi je sve dobro do sada radio. Ali sada je bas pravo zeznio. Najgore mi je sto nisam siguran koja mi je mreza telefon
10.11.2011 | 02:08
a čuj, trebao bi platiti 3 eura i provjeriti na kojeg je točno operatera tvoj iphone
tipa ovdje: darkgsm.com/darkgsmserver/en/iphone-carr...sim-lock-status.html

nakon što točno znaš operatera onda možeš pokušati sa tvorničkim unlockom.
18.11.2011 | 15:46
Jos nisam rijesio probleme sa iPhonom. Ali sam nesto nasao u Cydidi SHSH IOS 4,3,3 i 4,3,5. Dali se onda mogu ja vratiti na 4,3,3 i da koristim GeVAY karticu koju imam???
18.11.2011 | 16:52
MOzes se vratiti na 4.3.3 ali gevay nece raditi jer si digao BB tj nemozes uraditi downgrade BB samo FW
18.11.2011 | 20:03
Poslao sam zahtjev na DarkGsm. Reksli su mi ovako:

Info:
iPhone 4 16GB Black (4.3.X)
IMEI: xxxxxxxxxxxxxxxx
Serial: xxxxxxxxxxxxx
Limited Warranty: 2011-04-19 / 2012-04-18
Sold to country: Switzerland
Carrier: Sunrise Switzerland
Done

dali postoji neko rjesenje sada. Ne vidim Switzerland pod operatere koje otkljucavaju
19.11.2011 | 00:25
nažalost ne postoji mogućnost unlocka tog mobitela.
jedina je mogućnost sjedit i čekat, ili ga putem nekog poznanika prodati u švicarskoj, barem znaš na kojoj je mreži...
19.11.2011 | 02:37
Koliko se cekalo kada je izasao IOS4 da se otkljuca on?
19.11.2011 | 03:06
Gle, ios 4 koliko ja znam nema unlocka i niti nije izasao. izasao je samo za iphone 4 jer je on imao drugaciji baseband 01.59 od 3g i 3gs tako da bi ti preporucio da ga prodas dok se da sta zaradit (nek me neko ispravi ak sam u krivu al koliko pratim brijem da nisam) darkgsm.com/darkgsmserver/category.php?id_category=35
Neznam probaj poslat mail ljudima mozda ti ga mogu unlockat (darkgms) jer vjeruj mi od cekanja nista, ionako imaju previse posla sa unlockovima jailbreakovima tethered untethered itd itd (redsnow i ekipa)
19.11.2011 | 19:37
slažem se s emjaevom inicijativom...
probaj mobitel prodat dok još možeš zaraditi!
19.11.2011 | 19:46
Ja imam iPhone 3GS kojeg koristim. A sa ovim ne radim malte ne nista gledo sam svugdje nitko nista ne govori.
Samo mi je jedan tip govorio o mogucnostu izlaska novih gevey kartica koji ce ih otkljucivati sada neznam koliko je to moguce?
Stavio sam ga pik.ba al ljudi mi daju meni pre male cijene. ja mislim da telfon vrijedi minimlano 250€ Sto vi kazete na cijenu?
A nabavio sam si i Sunrise Switzerland SIM karticu koja bez ikakvih problema radi u njemu
19.11.2011 | 20:05
Sad sam vidio da ti nude HTC za njega.Taj model je smece tj bjezi od tog modela. Sa druge strane ti u ovom trenutku prodajes vise iPod nego iPhone.Ako ti netrebaju novci onda nemoj prodavati vec cekaj neki unlock,velike su sanse da ce do njega doci.To je samo moje misljenje jer ja bih radije uzeo ipod koji bi platio 200KM manje nego taj iphone jer imam istu stvar za manje novca. Sve je do tebe. Probaj ga prodati u swici a ne u BiH
19.11.2011 | 20:34
pa po meni je najbolja opcija da nađeš nekog poznanika ili prijatelja koji će za tebe prodati mobitel u švicarskoj
ako je dobro očuvan mogao bi ga prodati i za više novaca.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (547)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi